FESTIVAL | Fields of Joy – Oldenzaal

Het festivalseizoen loopt op zijn eind. Maar ik heb goed nieuws voor de festivalliefhebbers: er is een nieuw festival waar je naar toe kunt! Jeeh! Zaterdag 22 augustus kun je namelijk genieten van de eerste editie van het Fields of Joy festival in Oldenzaal (Overijssel). Een festival dat in het teken staat van good vibesgood food en good music. Gisteren mocht ik al een kijkje nemen op het festivalterrein en spreken met de organisatie. En ik kan je vertellen: dit gaat écht een mega gaaf festival worden! Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Fields of Joy is een festival dat dit jaar voor het eerst georganiseerd wordt. Met 7 podia en meer dan 75 acts zet dit festival zich meteen ambitieus neer. En ambitieus zijn de heren van de organisatie dan ook. Tijdens de rondleiding, die ik gisteren kreeg, spatte dit er echt van af. Je hoorde duidelijk de passie en het enthousiasme bij de heren. Daarnaast helpen er 250 (!) vrijwilligers mee om alles op te bouwen, decoraties te maken en van alles te regelen.

De visie van de organisatie is helder: dit moet hét vriendelijkste festival van Nederland worden. Daarom kiest de organisatie ook voor kwaliteit in alles wat ze doen: de line-up, de decoraties, het side-entertainment, het eten en drinken en de omgeving. Over werkelijk alles is nagedacht. Zelfs al over de volgende edities. Zo is het de bedoeling dat het volgend jaar een meerdaagsfestival wordt en dat er op het terrein een camping komt. En daarover gesproken: die camping wordt dan echt awesomeFields of Joy wordt dan ook gehouden op een prachtige locatie: De Hulsbeek in Oldenzaal.

LINE-UP

Met 7 velden – met ieder hun eigen stijl – is er voor ieder wat wils. En wil je even relaxen? Dat kan! Fields of Joy  ligt namelijk aan water met prachtige strandjes. Maar goed, terug naar het festival zelf. Hieronder vind je de velden én welke stijlen zich hier bevinden.

1. Happy Days
Op deze prachtige weide, bijna helemaal omgeven door hoge dennenbomen, staat een podium waar je de happy days van toen opnieuw kunt beleven. En ‘toen’ is in dit geval de jaren ’70, ’80 en ’90. Hier spelen bands en artiesten uit die tijd hun grootste hits. Denk aan ‘The Real Thing’ en ‘Snap!’. Dat wordt een feest van herkenning!

2. Contrast
Houd jij van de lekkere beats van techno? Dan zit je hier op het juiste adres. Met artiesten als ‘Steve Rachmad’ en ‘Derrick May’ wordt dit gegarandeerd een heel groot feest.

3. Beestenboel
Beestenboel brengt een heleboel hiphop in de tent! Waag gerust een dansje, want met zulke lekkere beats willen je voeten maar wat graag van de vloer.

4. Goudmijn
Op de grootste weide van het hele Hulsbeek kun je genieten van toffe bands en acts. Denk hierbij aan ‘Jett Rebel’ en ‘Kensington’! En wat ook erg tof is, is dat er twee podia staan, zodat er altijd muziek is. De ene band is klaar met spelen? Hupakee, dan begint op het podium ernaast de volgende alweer!

5. Boomhut
Er zijn ook 2 ‘geheime’ locaties. Deze locaties zijn wat moeilijker te vinden en dat maakt het natuurlijk super tof. Ga op zoek naar ‘de boomhut’. Dit is overigens letterlijk een boomhut en ziet er zó gaaf uit! Wat je hier kunt verwachte zijn de superfijne beats van UK garage, 2-step, Chicago en house classics.

6. Paradijs
De laatste geheime locatie is het Paradijs. Daar kun je niet zomaar komen. Maar hoe je daar komt, ga ik natuurlijk niet verklappen! Wat ik er wel over kan vertellen is dat ook dit zó gaaf gaat worden! In het Paradijs spelen de beste singer/songwriters van Nederland. Dus zeker de moeite waard!

 7. Eethoek
Een aparte stage voor eten en drinken? Ja, zelfs dit maakt de organisatie bijzonder op Field of Joy. Op elk festival zie je vaak frietkrotten staan. De organisatie wilde echter wat anders en hebben daarom heerlijke – en soms ook exclusieve – hapjes voor je klaar staan.

OMGEVING

De organisatie wil nog heel veel geheim houden. De decoratie wordt dan ook vandaag pas opgehangen en dus kan ik jullie dat nog niet laten zien. Ik heb wel foto’s van de omgeving voor jullie. Dus met een beetje inbeeldingskracht van jullie kun je vast wel voorstellen hoe het festival eruit komt te zien. Denk aan vele lichten en overige decoratie die passend is per veld.

Zoals je kunt zien was het erg modderig door de regen van de afgelopen dagen. Maar wees niet getreurd! De weersvoorspelling van komende zaterdag is super! Zo’n 25 graden én zon! En heb je rechtsonder de boomhut gespot? Hoe gaaf is dit dan!!

TICKETS

Tickets zijn te koop via de website en kosten €37. Ik zie jullie graag allemaal komende zaterdag (22 augustus 2015) van 12:30 – 01:00 uur bij het Fields of Joy festival in Oldenzaal!

Oh, en heb ik al verteld dat kinderen ook welkom zijn? Er is een speciale speelhoek waar professionals uit de kinderopvang kinderen de hele dag gratis opvang bieden. En natuurlijk is er ook voor hen entertainment!

Met wie van jullie ga ik zaterdag meeten?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close