EERSTE INDRUK | Sleek Cream Contour Kit & Morphe Brushes Deluxe Contour Set

Ondanks dat ik minder update over make-up, vind ik het nog steeds heel leuk om met make-up te spelen. Vandaag heb ik voor jullie dan ook een eerste indruk artikel over de Sleek Cream Contour Kit en Morphe Brushes Deluxe Contour Set. Waarom geen review? Omdat ik nooit echt bezig ben geweest met contouren en al helemaal niet met cream contour. En dat bleek wel toen ik de set ging uitproberen op mijn gezicht…. Ik vertel je er hieronder meer over!

SLEEK CREAM CONTOUR KIT

Model: Light
Prijs: €14,99
Te koop bij o.a.: The Make-Up Spot

Deze kit is te koop in 3 modellen: light, medium en dark. Ik heb de light kit gekocht. In deze kit zitten 6 kleuren. Twee daarvan zijn highlighters en vier kleuren zijn bedoeld om mee te contouren. De substantie is romig en dat was voor mij even wennen. Daar heb ik persoonlijk zelf nog nooit mee gewerkt.

In het doosje zit een handleiding over waar je welke kleur aanbrengt en in welke volgorde. Zo begin je met nummer 1 (de lichtste) om het gedeelte onder je ogen wat op te lichten. Vervolgens werk je van 6 naar 2. Het is natuurlijk niet zo dat dit perse de volgorde is die je moet aanhouden of dat je deze kleuren echt in die gebieden moet gebruiken. Maar het is een goed begin om mee te spelen en daarbij vond ik dat als beginner wel aangenaam.

Dit zijn de kleuren in het palette. Ik was heel erg bang voor de donkerste kleur. Wat als het té donker zou zijn? Maar tijdens het aanbrengen was ik hier juist mega enthousiast over! Door goed te blenden smolt de kleur op mijn huid! Hij liet geen duidelijke streep achter (waar ik dus bang voor was), maar had wel die mooie contour ‘lichtval’.

Ook beviel de een na donkerste kleur mij erg goed. Die past mooi bij mijn huidskleur. Ik vond deze fijn om te gebruiken in de neklijn. Ik had hem ook – zoals het plaatje aan geeft – gebruikt op de zijkanten van mijn voorhoofd. Hij blend super mooi, maar daar breng ik niet zo snel een kleurtje aan.

De tweede en derde kleur uit de bovenste rij vond ik ook top om te gebruiken. De tweede kleur is een highlighter en bedoelt voor op je, voorhoofd neusbrug, cupidoboogje en kin. Op mijn kin vond ik hem wel echt te licht, maar voor op de andere gedeelte is hij echt perfect. De derde kleur gebruikte ik als een soort rouge. En wauw! Deze heeft ook een hele mooie subtiele glans. In combinatie met die donkerste kleur: wauw!

Dan heb ik alleen de twee eerste kleuren uit het beide rijtjes nog niet genoemd. Dat komt omdat ik daar over niet te spreken ben. De lichtste kleur zou onder je ogen moeten, maar ik vond hem persoonlijk te gelig en niet helpend bij mijn donkere kringen. Daarbij had ik niet perse het idee dat deze mijn ogen oplichtten, zoals een echte highlighter/concealer wel zou moeten doen. De vierde kleur (dus de eerste in het onderste rijtje) zou je aan de zijkant van je neus moeten aanbrengen. Ik vond deze kleur echt te oranje en daarom echt niet mooi!

Heel eerlijk: zoals ik het begin al vertelde, heb ik (nog) geen ervaring met cream contouring. Misschien is het oefening baart kunst?

MORPHE BRUSHES DELUXE CONTOUR SET

Model: Set 690 6 Piece Deluxe Contour Set
Prijs: €25,99
Te koop bij o.a.: The Make-Up Spot

Deze set bestaat uit 6 verschillende kwasten die geschikt zijn om je gezicht mee te contouren. Een angled buffer, round buffer, pointed contour buffer en alle drie nog in mini formaat. Ze worden geleverd in een tasje waarin je ze dus handig kunt opbergen en eventueel mee op reis kunt nemen.

Helaas zat er hier geen handleiding bij en is het dus een beetje uitproberen welke kwast je waarvoor fijn vindt om te gebruiken. De haartjes zijn zacht maar stevig en daardoor dus inderdaad geschikt voor contouring. Fijn om de variatie in groot en klein te hebben! De mini pointed contour buffer had van mij nog iets dunner mogen zijn om de contour op de neus wat fijner te krijgen. Dat geldt overigens ook voor de grote variant. De mini angled buffer had iets steviger mogen zijn om iets strakker mee te kunnen contouren, maar is wel fijn in gebruik om te blenden. De andere kwasten vind ik heel fijn om te gebruiken. Vooral de angled buffer vond ik érg fijn en heb ik al veel gebruikt.

CONCLUSIE

Ik ben nog niet mega razend enthousiast over de Sleek Cream Contour Kit. Dat komt vooral door die eerste kleur die te gelig is en de vierde kleur die te oranje is naar mijn zin. Misschien als ik er nog wat vaker mee ga spelen, dat ik beter kan ontdekken waar deze kleuren voor mijn gezicht wel de moeite waard zijn om te gebruiken. Al met al bevalt het cream contouren mij wel. Het werkt fijner dan gedacht en je kunt super mooi blenden. Ik vind die donkerste kleur echt héél mooi en zelfs nog mooier dan de poeder die ik daarvoor meestal gebruik. Die kleur zal ik dan voorlopig in ieder geval ook vaker gaan gebruiken. Ook de derde kleur (voor op de wangen) vond ik heel mooi! Al zal ik die niet snel als rouge gebruiken, maar als een basis onder de rouge kan hij denk ik wel een heel mooi effect geven. Ik vind dat dit setje het niet duur, maar ook niet goedkoop, nu ik weet dat ik zeker drie van de zes kleuren vaker ga gebruiken. Ik hoop dat ik uiteindelijk alle kleuren kan gebruiken.

De Morphe Brushes Contour Kit vind ik wel echt duur. Omgerekend valt de prijs per kwast natuurlijk wel mee. Ik ben tevreden met de set, maar niet razend enthousiast. Ze werken fijn, maar ik vind ze niet perse bijzonder. Ik ben wel overigens wel mega fan van de angled buffer. Die komt in mijn dagelijkse bakje te staan! Als ik weer ga contouren met de Sleek Kit dan zal ik de andere kwasten er ook weer bij pakken, want ze werken wel fijn met de romige structuur van de kit en blenden heel mooi.

Willen jullie over een tijdje nog wel een review zien als ik wat geoefend heb? En welke producten vind jij fijn om mee te contouren? Laat het me hieronder weten!

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close