FRIDAY FAVOURITES | Deze romcom’s zijn te heerlijk om niet te zien

Romcom’s? Misschien is dat wat je denkt. Het is een combinatie van ‘romantic comedy’ oftewel gewoon een romantische komedie. Ik kijk ze maar al te graag. Wat is er nou leuker dan liefde en plezier? Precies. En dus zette ik op deze Friday Favourites mijn romcom’s op een rij die te heerlijk zijn om niet te zien. Dus allemaal Netflix aan dit weekend!

Friends with Benefits (2011)
Deze film met Mila Kunis en Justin Timberlake in de hoofdrol blijft heerlijk om te zien. Het maakt niet uit hoe vaak je hem kijkt, ik vind hem hilarisch!

Jamie Rellis (Mila Kunis) probeert Dylan Harper (Justin Timberlake) te strikken voor haar cliënt. Wanneer hij de baan aanneemt en verhuisd worden de twee al snel vrienden. Hun vriendschap veranderd in een vriendschap met voordelen, maar met Jamie’s emotionele beschadigde verleden en Dylan’s geschiedenis om emotioneel onbereikbaar te zijn, moeten ze hard hun best doen om toch niet voor elkaar te vallen….

The Proposal (2009)
Er zijn maar weinig films met Sandra Bullock die niet leuk zijn. Dit vind ik misschien nog wel een van haar leukste films. En dan heb ik nog niet gesproken over eyecandy Ryan Reynolds…!

Andrew Paxton (Ryan Reynolds) is al 3 jaar de assistent van slavendrijver Margaret Tate (Sandra Bullock) bij het kantoor van een New Yorkse uitgever. Margaret is eigenlijk een Canadese en wordt uit het land gezet door een verlopen visum. Ze geeft bij de ambassade aan te trouwen met Andrew, maar die doet dat alleen als hij een promotie krijgt. Natuurlijk zijn er twijfels en worden en wil de ambassade hen de eerst volgende maandag overhoren. Eén probleem: Andrew vliegt komend weekend naar Alaska voor de verjaardag van zijn oma. En dus gaat Margaret mee, want ze zullen elkaar toch echt beter moeten leren kennen… En dat doen ze in bijzijn van vrienden en familie van Andrew.

10 Things I Hate About You (1999)
Dit was mijn eerste favoriete film. Het verhaal was – en is – zó leuk! De liefde was duidelijk aanwezig en ook zeker het plezier. Ja, deze moet je gezien hebben! En yummy Heath Ledger….!

Cameron James (Joseph Gordon-Lewitt) komt op een nieuwe school en valt direct voor het oppervlakkigste, maar knapste meisje van de school: Bianca Stratford (Larisa Oleynik). Hij besluit haar bijles Frans te geven – waar hij ook niet goed in is – om zo dichter tot haar te komen. Al snel komt hij erachter dat Bianca niet mag daten als haar oudere zus Kat Stratford (Julia Stiles) niet date. En dus zet Cameron een plan in gang om Kat te laten daten met bad boy Patrick Verona (Heath Ledger).

13 Going on 30 (2004)
Wat blijft dit een heerlijke film! Het zal je maar gebeuren dat je ineens 17 jaar van je leven overslaat…. Het overkomt Jennifer Garner in deze fantastische romcom!

Na een totale vernedering op haar dertiende verjaardag besluit Janna Rink (Jennifer Garner) een wens te doen. Ze wil zich verborgen houden totdat ze dertig is. Ze doet haar wens met wens stof en de volgende dag is haar wens uitgekomen. Met een fantastisch lichaam, een droom appartement, een geweldige kledingkast, een atletisch vriendje, een droom baan, sterren als vrienden, kan het eigenlijk niet beter. Jenna realiseerd zich dat dit niet is wat ze wilde. De enige die ze echt nodig heeft is haar beste vriend uit haar kindertijd, Matt (Mark Ruffalo), waarvan ze dacht dat hij haar dertiende verjaardag verstierde. Maar als ze hem vind, helemaal volwassen, is het niet meer dezelfde Matt als degene die ze kende…

Sweet Home Alabama (2002)
Reese Witherspoon maakt geweldige films! Daar is Sweet Home Alabama (met mr. Dreamy a.k.a. Patrick Dempsey) een goed voorbeeld van.

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon) is een opkomende modeontwerpster in New York en heeft een rijke man als vriend. Wat wil ze nog meer? Maar dan vraagt Andrew Hennings (Patrick Dempsey) haar ten huwelijk. Ze is haar verleden in Alabama niet vergeten en gaat terug om te scheiden van haar man – Jake Perry (Josh Lucas) – die jaren geleden al weigerde de scheidingspapieren te tekenen. Ook nu weigert hij waardoor Melanie gedwongen wordt langer in Alabama te blijven. Ze realiseert zich al snel dat haar perfecte leven in New York niks opweegt tegen het misschien wel perfectere leven dat ze had in Alabama.

Ik kan zo nog véél meer films opnoemen die het waard zijn om te kijken. Toch houd ik het voor nu maar hier bij.

Welke romcom’s raad jij aan?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

7 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close