Correctbook en flashcards

Steun het goede doel met de Correctbook en Flashcards

Correctbook? Wat is dat? Dat zul je jezelf misschien afvragen. Correctbook is een duurzame schrijfoplossing voor iedereen. Een uitwisbaar notitieboekje wat ook nog eens het goede doel steunt. Ik kreeg een Correctbook – en hun nieuwste product: Flashcards – opgestuurd om uit te proberen. Hieronder leg ik uit hoe het werkt, of het handig is en welk goed doel je met de aankoop van deze producten steunt.

Dit artikel bevat gekregen producten. Dit verandert mijn mening niet. Voor meer informatie kun je mijn disclaimer lezen.

Over Correctbook

Over Correctbook

Correctbook is een succesvolle Social Enterprise die sinds enkele jaren uitwisbare notitieboeken verkoopt in Nederland en diverse andere Europese landen. In 2015 werd het bedrijf opgericht om met een deel van de opbrengst kinderen in ontwikkelende landen in Afrika te voorzien van schrijfmateriaal dat oneindig mee gaat. Het schrijnende tekort aan zoiets vanzelfsprekends als schrijfmateriaal inspireerde founder Sam tijdens een vakantie in Zuid-Afrika om met een oplossing te komen. Die oplossing, een oneindig herschrijfbaar notitieboek, bleek zowel in Afrika als in Europa in een belangrijke behoefte te voorzien.

Sinds kort hebben ze ook een nieuw product. Namelijk de ‘Flashcards’. Deze kaartjes zijn handig als je bijvoorbeeld moet leren voor je toets. Verderop in deze blogpost leg ik uit hoe het werkt.

Het goede doel

Correctbook geeft aan het Goede Doel

Voor ieder Correctbook dat wordt verkocht, kunnen zij een kind in rurale gebieden in Afrika drie maanden lang van duurzaam Correctbook schrijfmateriaal voorzien. De kinderen worden voorzien van een Correctbook set bestaande uit: een pen, een doekje, extra inkt uit inktpotjes en kluisjes in de klas. Na ieder jaar vervangt Correctbook de boekjes die stuk zijn gegaan en levert Correctbook nieuwe inktpotten om het komend jaar te schrijven. De leraren krijgen een training hoe met de producten om te gaan en de scholen worden gemonitord of het product goed gebruikt wordt. Uit de verkoop- en donatieresultaten van de afgelopen jaren blijkt dat zij per verkocht Correctbook een kind uit een ontwikkelend gebied één trimester (drie maanden) lang kunnen laten schrijven op ons wisbaar schrijfmateriaal.

Met mijn hart in het onderwijs snappen jullie dat ik deze missie wil steunen!

Correctbook

Maar in deze huidige tijd wil Correctbook meer mensen helpen. En daarom lanceren zij in samenwerking met het Rode Kruis een speciale editie van haar steeds bekendere wisbare notitieboek. Van elk verkocht Rode Kruis Correctbook gaat maar liefst 8,26 euro naar de bestrijding van het Covid-19 virus dat ons land in de greep houdt. Een gelimiteerde opgave van 10.000 Rode Kruis Correctbooks wordt geproduceerd met het doel een opbrengst van minimaal 80.000 euro te realiseren.

Zo werkt het Correctbook

Correctbook

Het Correctbook werkt hetzelfde als een whiteboard. Je schrijft met een speciale uitwisbare pen wat je wilt schrijven en naderhand kun je het uitvegen. Het fijne aan een ‘whiteboard’ in schriftvorm is dat je het makkelijk mee kunt nemen. Daarnaast heeft het Correctbook meer dan voldoende bladzijdes waardoor je bijvoorbeeld een lezing die je volgt helemaal kunt noteren en wanneer je het niet meer nodig hebt makkelijk weer kunt schoonmaken.

Correctbook app

Nog makkelijker wordt het door de app die je kunt downloaden. Stel dat je de bladzijden eigenlijk nog wel nodig zou hebben (en je dus eigenlijk je tekst niet wilt wissen), dan kun je middels de app er een foto van maken. Deze kun je helemaal naar wens aanpassen en opslaan in een zelfgemaakt mapje. Zo. Al je aantekeningen bij elkaar!

Uitwisbaar notitieboekje

Wie mijn laatste weekvlog heeft gezien (weekvlog 183) ziet ons het Correctbook gebruiken tijdens de Escape Room thuis. Het was super ideaal om het schriftje te gebruiken. We konden alles terug lezen en toen het spel klaar was konden we alles uitwissen! Je hebt weer een leeg schriftje. Dat betekent dus ook dat je heel veel papier bespaart.

Er zijn trouwens verschillende soorten bladen verkrijgbaar: gelijnde, geruite, blanco en andere soorten. Voor ieder wat wils dus! Verder kun je het wisbare notitieboekje aanvullen met de bladen en onderling uitwisselen om het boek geheel naar eigen wens in te delen.

Zo werken de Flashcards

Flashcards

Flashcards zijn dubbelzijdige kaartjes waardoor je bijvoorbeeld heel makkelijk kunt leren voor een proefwerk of een presentatie. Aan de ene kant schrijf je een vraag of een sleutelwoord en aan de andere kant het antwoord of de uitleg.

Flashcards gebruiken

Op deze manier zou je bijvoorbeeld heel makkelijk jezelf kunnen overhoren als ook iemand anders je laten overhoren. Sowieso ben ik heel erg fan van dingen eerst opschrijven, omdat je het dan al beter onthoudt.

Flashcards verschillende kleuren

Het fijne aan deze Flashcards is dat je 4 verschillende kleuren hebt. Zo zou je bijvoorbeeld voor 4 verschillende dingen Flashcards kunnen maken. Ideaal voor schoolgaande kinderen die meerdere proefwerken in een week hebben of voor bedrijven die in één week aan verschillende (potentiële) klanten een presentatie moeten geven.

Conclusie

Correctbook gebruiken

Zowel het Correctbook als de Flashcards werken heel fijn en makkelijk. De grote teksten zijn makkelijk verwijderbaar door het bijgeleverde doekje licht vochtig te maken. Maak je kleine vergissingen (zoals in je spelling), dan maak je gebruik van de achterkant van de bijgeleverde pen. Die werkt trouwens fijner dan het doekje zonder dat je hem vochtig zou maken.

Wel hadden we er last van dat de pen soms stopte wanneer je wat aan het tekenen was (zoals wij bij de Escape Room). Bij schrijven was er geen probleem. Ik denk dat het ligt aan hoe je de pen houdt. Daarnaast snap je dat ik het product je kan aanraden omdat je het goede doel steunt én is het gewoon fijn om niet continue nieuwe schriftjes/notitieboekjes te moeten kopen. Ik vind het echt ideaal. Ook voor spelletjes zoals Phase 10 waarbij je punten moet bijhouden.

Wil jij een steentje bijdragen aan de bestrijding van het virus? Koop het Rode Kruis Correctbook hier en ontvang zelf een duurzaam Correctbook voor oneindig schrijfplezier!

Gebruiken jullie vaak notitieboekjes?

Pin dit artikel voor later:

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close