Personal ♥ Muziek en herinneringen

Als ik denk aan het nummer The summer is magic van Playahitty, dan denk ik aan onze familievakantie in Oostenrijk in 1999 en 2000. Dit was de themesong van vakantiedorp Magic Mountains waar wij twee jaar op rij zijn geweest. Zo hebben veel nummers een punt van herkenning. Soms aan een herinnering, soms aan een bepaald gevoel.
Ik vind het dan ook mega bijzonder en een fijne manier om dingen naar boven te halen. Ik laat jullie vandaag zien welke nummers bij mij herinneringen naar boven brengen.


T H E    S U M M E R    I S    M A G I C    ♥    P L A Y A H I T T Y

Zowel in 1999 als 2000 gingen wij met het gezin op vakantie naar Oostenrijk naar vakantiedorp Magic Mountains. Super leuke vakanties waren dat, waarbij mijn zus en ik vermaakt werden door het animatieteam. Bergbeklimmen, fietsen, zwemmen, tennissen, badmintonnen, wandelen, spelletjes en ga zo maar door. Elke avond had je in de grote tent ook allerlei activiteiten. Er was een musical uitvoering (die echt super goed gedaan was!), playback avond en nog vele avonden meer. Erg gezellig.
Mijn zus en ik ontmoetten leuke mensen. Zowel uit Nederland als ook uit België, Duitsland en Zwitserland. Deze vakantie heeft mede hierdoor nog een extra betekenis. Mijn zus kreeg verkering met een Zwitser en ik kreeg verkering met zijn broertje. Daarnaast kreeg ik op deze vakantie voor het eerst mijn eerste ‘echte’ kus van een jongen. Tja, dat is iets wat je niet snel vergeet. De details zal ik jullie verder besparen.

M I S T A K E N    I D E N T I T Y    ♥    D E L T A    G O O D R EM

In 2005 waren mijn ouders 25 jaar getrouwd en vlogen we naar Indonesië met best een luxe toestel. Ik weet even niet meer welke vliegmaatschappij het was, maar iedereen had een eigen schermpje voor zijn neus waar je films op kon kijken en muziek kon kiezen om te luisteren. Ik zag deze CD van Delta Goodrem staan en ben hem gaan luisteren. Ik heb hem zowel de heen- als de terugreis beluisterd en daarom denk ik meteen aan die fantastische reis als ik een nummer hoor van het album Mistaken Identity.

W I S H    Y O U    W E R E    H E R E    ♥    P I N K    F L O Y D

In 2007 liep ik samen met een klasgenootje 5 maanden stage op een basisschool in Bandung (op het eiland Java in Indonesië). Zowel in de (Nederlandse) herfstvakantie als de kerstvakantie zijn we naar het eiland Bali gegaan. Daar zijn we bijna elke avond op stap gegaan in een kleine kroeg, waar altijd een zanger en gitarist optraden. Super cosy en gezellig!
Een van die nummers die er gespeeld werd was: “Wish You Were Here” van Pink Floyd. Toen ik vertrok naar deze stage had ik net 4 maanden verkering met Roy. Nog helemaal in de verliefdheid miste ik hem natuurlijk ontzettend. Dus dit nummer betekende daarom zoveel voor mij. Natuurlijk ben ik nog steeds hoteldebotel van Roy, maar die beginnersverliefdheid is na 7,5 jaar wel weg hoor, hahaha!

J E S S I E ♥ J I M B A K K U M

Oké, deze is misschien wat afgezaagd maar toch. Jim Bakkum werd uiteindelijk tweede bij de eerste editie van Idols, maar met dit nummer werden alle meiden spontaan verliefd op deze jonge gozer. Mijn god… Ja, ik vond het ook een lekkertje, haha! Dit nummer doet me dan niet alleen maar denken aan de allereerste Idols, maar ook aan de tijd dat er echt nog goede muziek uitgebracht werd. In 2003 kwamen o.a. nummers uit als ‘Where Is The Love’ (Black Eyed Peas), ‘Feel’ (Robbie Williams), ‘Lose Yourself’ (Eminem), ‘Aicha’ (Outlandish), ‘Clocks’ (Coldplay), ‘Crazy in Love’ (Beyonce), ‘Beautiful’ (Christina Aguilera), ‘Stuck’ (Stacie Orrico) en ‘When I Get You Alone’ (Thicke (toen nog zonder Robin)).

T R A L I E T A N G O ♥ C H I C A G O

Vroeger speelde ik bij de harmonie dwarsfluit. Elk jaar gingen we op jeugdkamp en dat was mega gezellig. Op de zaterdagavond was er altijd een playbackshow. Samen met een vijftal andere meiden deed ik de ‘Tralie Tango’ uit de musical ‘Chicago’. En we wonnen. Daarna wonnen we bijna elk jaar omdat we echt een goed optreden elke keer neerzetten. Daarnaast was het voor mij de eerste keer dat ik met de meeste van mijn medespelers iets deed, waarna we allemaal bevriend raakten met elkaar. Dit zijn nog járen mijn beste vriendinnen geweest.

Zo zijn er nog véél meer nummers die ik met jullie kan delen, maar ik houd het even hierbij.

Van welk nummer krijg jij een speciale herinnering?

liefs

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close