Piece Of Me Tour 2018 | Britney Spears live in Antwerpen

Vier jaar lang stond The Princess of Pop met haar eigen residencyshow in Las Vegas. Je snapt dat het voor mij – als fan zijnde – een droom was om naar Amerika te gaan en haar daar live te zien. Maar ja, ik heb helaas geen geldboom in de tuin en toen ik hoorde dat ze ermee zou gaan stoppen wist ik dat mijn kans verkeken was. Tot de aankondiging kwam dat ze met deze show (weliswaar iets aangepast) op tour ging! Je snapt: ik kocht zo snel als ik kon twee tickets voor haar Piece of Me Tour in het Sportpaleis in Antwerpen. Ik vond het toch wel een beetje tegenvallen, maar it’s Britney B*tch!

Voorprogramma Pitbull

Het voorprogramma was Pitbull. Een man met vele hits, maar eigenlijk altijd wel samen met iemand. Roy en ik konden vooraf geen nummer bedenken wat hij alleen gemaakt heeft. Tijdens de show werd dan ook duidelijk dat hij dat eigenlijk ook zo goed als niet heeft.

Pitbull maakte er absoluut een feestje van. Hij kreeg het publiek meteen mee. Het geluid was een beetje frot, want heel zijn opening hebben we niet kunnen verstaan. Hij had Afrojack meegenomen om de muziek in te starten en achter hem hing een LED-scherm waarin de samenwerkende artiesten d.m.v. de videoclips voorbij kwamen. Denk aan Jennifer Lopez, Ke$ha, Christina Aguilera en Chris Brown. Een heel fijn, swingend en leuk begin! Jammer dat het daarna nog zo’n 3 kwartier duurde voor La Spears’ optreden begon…

Piece Of Me Tour in foto’s

Laten we eerst eens stemming maken door de foto’s voordat ik jullie vertel wat ik er van vond en waarom ik dat vond.

Wat ik van de show vond

Allereerst kan ik jullie mededelen dat ik erg genoten heb. Ik heb alle nummers op mijn hardst meegezongen en mee staan dansen. Want hé, it’s Britney B*tch. Maar toch vond ik de show tegenvallen.

Ik heb nog maar één show eerder live gezien (Femme Fatale) en ik heb daarnaast alle andere shows op DVD of gezien via YouTube. Bij Britney Spears shows staan een paar dingen centraal: playback, dans, 1 à 2 nummers live én een hele groots opgezette show. Je gaat dan ook naar een concert van Britney voor de entertainment.

Of de playback goed was, kan ik niet zeggen, ondanks de perfecte zitplekken (in het midden met direct zicht op het podium).
De dans stond natuurlijk als een huis. Kan ook niet anders als je de show al zo lang uitvoert. Ze moet kapot zijn geweest, want de hele tijd was ze aan het dansen. Dat verklaart ook waarom Britney nooit live zingt plus dat het met sommige bewegingen gewoon onmogelijk is om bepaalde uithalen e.d. te doen. Tot zover dus wat we normaal ook van Britney verwachten.

Maar deze show heeft ze niks live gezongen. Britney zingt live als ze een microfoon vast heeft i.p.v. haar headset. Niet gezien. Niet gehoord. Niet gedaan. Daarnaast vond ik het enorm tegenvallen dat ze de zang niet eens hebben aangepast naar een live variant. Het klonk nu precies hetzelfde als een CD. Dat vind ik persoonlijk heel jammer. Ondanks dat ik weet dat ze playbackt, maakt een live geluid het toch wat leuker om naar te luisteren.

Ook was deze show totaal niet groots opgezet. Normaal heeft ze altijd hele grote attributen. Denk aan auto’s, schepen, een schommel in de lucht. Maar nee. Op één paal en wat simpele bewegende decorstukken na, was er niets groots aan. Ze had een groot LED-scherm wat al het werk deed en sfeer maakte, maar dat haalt het niet bij de attributen die ze normaal in zet om de show te maken.

Ik heb genoten. Heus. Alle grote hits kwamen voorbij en ik heb dus ook niet per se een nummer gemist. Maar de show voelde wel aan als ‘snel even cashen’. Dit is niet een Britney show zoals ik van haar gewend ben en dat vind ik jammer. Want waar ik voor kwam, heb ik niet helemaal gekregen.

Van welke artiest wil jij graag een show zien? En wat vinden jullie van Britney Spears?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close