MOVIE REVIEW | Bridget Jones’s Baby

Het is alweer even geleden dat ik een movie review online gooide. En dat terwijl ik de afgelopen tijd héél véél films gezien heb. De tijd en de zin om te bloggen was er even niet, maar daar hoop ik weer verandering in te brengen. Anyway, afgelopen woensdag ging ik met mama en mijn zus naar de Ladies Night van Bridget Jones’s Baby. Ik kan je verklappen: ben je fan van de eerste twee delen, dan ga je deze al helemaal leuk vinden!

  • GENRE: Romantiek / komedie
  • DUUR: 123 minuten
  • REGISEUR: Sharon Maguire
  • HOOFDROLLEN: Renee Zelleweger, Colin Firth, Patrick Dempsey
  • RELEASE: 15 september 2016

In deze derde Bridget Jones-film, blijkt Bridget onverwachts in verwachting te zijn. ‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones (Zellweger). Na haar break-up met Mark Darcy (Firth) is ze in de veertig en opnieuw single. Bridget besluit zich te focussen op haar baan als producent van een nieuwsprogramma en brengt veel tijd door met haar vrienden. Het lijkt alsof ze nu eindelijk alles onder controle heeft en dat er niets meer mis kan gaan… Maar dan ontmoet ze een onweerstaanbare Amerikaan: Jack (Dempsey) en haar liefdesleven staat weer op z’n kop. Deze man heeft alles wat de Britse Darcy mist. Geheel ongepland, blijkt Bridget in verwachting te zijn en weet ze niet zeker wie van de twee mannen de vader is…

Dit 3e deel is een laatkomertje. De eerste Bridget Jones film stamt namelijk al uit 2001 en de 2e komt uit 2004. Zo’n 12 jaar later is er dus een deel 3. Daarom had ik er niet al te hoge verwachten van. Ik ging er van uit dat in de trailer alle leuke stukjes zaten en dat het verder wel gewoon leuk zou zijn…

Maar het was meer dan gewoon leuk. Véél meer! Van begin tot het eind heb ik mezelf kapot gelachen. Het was écht een hele leuke film! Soms heb je van die romcoms die leuke flauwe humor hebben. Maar Bridget Jones’s Baby is echte humor. Niet flauw. Gewoon echt grappig. En daardoor heel behapbaar om je vriend of man mee naar toe te nemen. 😉

Ik vind het enorm knap dat Renee Zelleweger en Colin Firth na zo’n lange tijd zó goed hun oude rol hervatten. Patrick Dempsey is nieuw in deze film en speelt zijn rol ook erg goed. Wat dat betreft past hij goed in het plaatje.

Uiteraard mis ik Hugh Grant in deze hele film. Gelukkig is hij niet gewoon ‘vergeten’, maar wordt het wel duidelijk waarom hij niet in de film zit.

Tot en met het einde van de film blijven de twee hoofdvragen over:
1. Met wie eindigt Bridget uiteindelijk?
2. Wie is nou de vader van de baby?

Ik merkte dat het nog alle kanten op kon en dat vond ik erg leuk gedaan. Tenminste minder voorspelbaar! Die beelden vond ik het beste in elkaar steken!

Al bij al is dit gewoon een top film. Ik wil hem best nog wel een keer zien in de bioscoop. Of twee, of drie of… Nou je snapt het!

Heb jij hem al gezien of ga je hem nog zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close