Dag hormonen

Negen maanden op en negen maanden af. Dat zeggen ze. Als ik mag spreken voor mijn hormonen klopt dat wel. Nondeju, wat heb ik daar last van gehad! Poeh poeh! Ik denk dat mijn hormonen het meest overheersend was van alle kwaaltjes als je het hebt over mijn zwangerschap. En oh… ook de 9 maanden daarna. Jippy! Not… Maar nu, nu Isabelle bijna 9 maanden oud is, kan ik officieel zeggen: “Dag hormonen”.

Terugkijkend door mijn blogartikelen bleek ik in week 6 al last te krijgen van die krengen. Was ik dus alweer vergeten. In week 8 begonnen ze de eerste serieuze vormen aan te nemen. En ik kan je vertellen dat die serieuze vormen alleen maar serieuzer werden bij iedere week zwangerschap. Zo erg dat ik er een heel artikel aan kon wijden tegen het einde van mijn zwangerschap.

Ook interessant | Huilen met hormonen

Ik had er ook echt serieus zelf last van. Ik hoorde mezelf soms reageren en dan wist ik dat ik zo alleen maar reageerde door de hormonen. Ik wist vaak zelfs dat ik overdreven reageerde, maar ik kon het dan echt niet stoppen. Dat is écht super irritant. Alsof je geest wordt overgenomen door een buitenaards wezen of zo. Niet dat ik weet hoe dat zou voelen. Maar het voelde in ieder geval niet als mezelf.

Toen ik eenmaal bevallen was, was ik zo naïef om te denken dat daarmee ook de hormonen heel snel uit mijn lijf zouden gaan. Nou, I wish. Hadden ze die ook niet gewoon tijdens de keizersnede er uit kunnen halen? Poeh. Nee, die krengen vonden het schijnbaar wel erg gezellig bij mij of met mij. Het is maar net hoe je het bekijkt. Hoe dan ook besef ik me nu heel goed dat ik op bepaalde manieren heb gereageerd op situaties die misschien niet zo nodig waren. En doordat ik het niet meer structureel voelde als hormonen, kon ik dus na mijn bevalling niet plaatsen dat het wel eens alsnog de hormonen konden zijn.

Ook interessant | Hormonen? Ik heb nergens last van. Toch…?

Dat plaatsen lukt pas sinds een paar weken. Ik kan nu opgelucht zeggen dat ik het idee heb dat ze aan het inpakken zijn. Ik zie ze al lopen met hun koffertje en een bruin hoedje op. Want hé, zo visueel aangelegd ben ik. Heerlijk. Eindelijk weer het gevoel dat ik mijn eigen lijf en geest terug heb. Dus zeg ik: dag hormonen!

Had jij last van je hormonen tijdens en/of na je zwangerschap?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close