7x dom

Hebben jullie dat ook wel eens? Dat je iets doet wat eigenlijk heel dom is? Ik heb het in ieder geval regelmatig. Vroeger vond ik het ook nooit leuk als ik iets “doms” deed, tegenwoordig kan ik er eigenlijk alleen maar mee lachen. Het is blijkbaar iets wat bij mij hoort. No big deal en het levert heel wat ‘slappelachen’ en zelfspot op.

Voor jullie dus op een rijtje wat voor domme dingen ik heb gedaan de afgelopen tijd:

1. Roy en ik liggen in bed. We vallen allebei niet direct in slaap en daarom ga ik Roy zijn hoofd friemelen. Gewoon heel lief door zijn haar. Beetje ermee spelen. Je kent het wel. Blijkbaar val ik halverwege half in slaap en begin ik ineens op zijn hoofd te krabben. Roy vraagt zich nog steeds af of ik zelf niet ineens jeuk had en daardoor per ongeluk bij hem ging krabben.

2. De prullenbak zat propje vol en moest worden geleegd. En dus heb ik de zak eruit gehaald, loop ik met de zak nog even naar het aanrecht want daar ligt nog iets wat er nog in kan en wil ik daarna de zak aanduwen zodat alle lucht eruit geperst wordt en ik de zak dus goed dicht kan maken. Helaas – ja je raadt het al – zit daar het aanrechtblad in de weg, waar ik dus keihard met mijn hoofd op knal…

3. Iets wat me regelmatig overkomt is dat wanneer ik aan het bellen ben ineens schrik. “Oh jee, ik kan mijn telefoon niet vinden.” Mijn hartslag klopt in mijn keel terwijl ik paniekerig alles af zoek om vervolgens te beseffen dat ik weet waar mijn telefoon is: aan mijn oor, want ik ben aan het bellen!

4. Ik ben heel goed met taal. Daarom kan ik woorden ook heel goed uitspreken. Wie mijn filmpjes op mijn YouTube kanaal kijkt weet dat ik regelmatig niet op woorden kom of dat ik twijfel hoe je iets uitspreekt. Ook met schrijven kan ik fouten maken. Niet zo zeer op spelling, want daar ben ik serieus best goed in, maar op volgordes bijvoorbeeld. Zo is het maar goed dat ik mijn eigen blogposten terug lees. Anders had in de blogpost van gisteren geschreven: “mijn favoriete jaar in de maand” in plaats van “mijn favoriete maand in het jaar”.

5. Ergens rijden waar ik nooit kom is voor mij een ramp. De navigatie geeft aan over 500 m linksaf, en dan nog kan ik een afslag te vroeg pakken. Ook heb ik het nog wel eens dat iemand naast mij zit die mij de weg wijst en aangeeft dat we naar links moeten, dan kan ik het herhalen – “oke, zo meteen naar links” – om vervolgens toch rechts af te slaan.

6. Roy is goed in het maken van grapjes. Helaas snap ik die grapjes niet altijd. Niet omdat ze niet leuk of slim zijn, maar gewoon omdat ik het écht niet snap. Gezien we al bijna 7 jaar samen zijn, vind ik het niet altijd meer even leuk om te moeten zeggen dat ik een grapje niet snap. Laatst waren we bij zijn moeder toen hij weer een grapje maakte. Ik lachte maar een beetje mee. Mijn schoonmoeder snapte het grapje niet en ik deed alsof ik hem snapte en zei nét iets te hard: “Snap jij hem echt niet?” Helaas kent Roy mij goed genoeg en vroeg hij mij dus om het grapje uit te leggen… Uhh, ja, helaas… Weer gesnapt.

7. Het opzetten van de kerstboom leek mij niet zo moeilijk. Zo’n nepperd bestaat uit drie delen dus dat moest wel goed komen. Eerst even het pootje neerzetten. Dan de sleutels (of hoe noem je die dingen?) er af halen. De drie delen op volgorde van groot naar klein leggen. Het grootste deel pakken en in het pootje zetten. Perfect. Sleutels aandraaien. De lichtjes – die zitten al in deze boom – even netjes hangen en even checken of ze het doen. Hup op naar het volgende deel. Deel twee paste alleen niet. Ik heb de nep haren nog van de stang proberen te halen omdat ik dacht dat die in de weg zaten. Ik heb nog gedacht dat de stang misschien krom was. Uiteindelijk heb ik ruim 7 minuten lopen peuteren met het zware tweede deel in mijn hand zonder succes. Eén minuut later bedacht ik me dat het zogenaamde tweede deel misschien wel het eerste deel kon zijn. Misschien moet ik nieuwe lenzen aanschaffen zodat ik écht zie welk deel het grootste is…

Wat voor domme momenten waar je (achteraf) om kunt lachen heb jij meegemaakt?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close