Diary 23 december 2013

Vandaag weer een diary, gewoon omdat ik zin had om lekker weg te typen zoals ik dat graag noem. Ik heb weer een paar hersenspinsels en leuke dingen die ik graag met jullie deel.
Van vakantie tot opmaken in de McDonalds en een slaapfeestje. En uiteraard de aankomende kerst!

Een  van de voordelen van in het onderwijs werken is dat je altijd weet wanneer je vakantie hebt. Dus tegen de tijd dat Sinterklaas weer terug is naar Spanje en de kerst er aan komt weet je dat je bijna vakantie hebt. Dat zijn altijd van die dagen om naar uit te kijken. December is in het onderwijs een drukke maand. Voorbereidingen voor het Sinterklaas feest op school, het uiteindelijke Sinterklaas feest op school, voorbereidingen voor kerstactiviteiten, de dag dat we de kerstactiviteiten gaan uitvoeren op school. Het maakt de kinderen enthousiast, maar in een bepaald opzicht ook drukker, waardoor jij als leerkracht ook nog meer behoefte aan vakantie krijgt en de kids ook uiteraard. Het geeft je als leerkracht een goed gevoel als die twee feesten goed lopen en de kinderen plezier gehad hebben. Want it’s all about the kids!
Wat werken in het onderwijs leuk maakt is wanneer de kinderen blij zijn en dit aan je laten zien, wanneer ze trots zijn omdat ze – van jou – iets geleerd hebben, wanneer ze niet alleen op leergebied groeien maar ook sociaal en persoonlijke groei laten zien. Dat zijn denk ik de belangrijkste redenen om in het onderwijs te werken. Uiteindelijk zet jij als leerkracht of medewerker in het onderwijs de basis voor de toekomst van het kind. Natuurlijk spelen andere zaken, zoals opvoeding en omgeving, ook mee. Maar als leerkracht ben je denk ik wel een hele grote factor.
Het is fijn om te zien dat ik degene ben die dit typt. Een hele lange tijd heb ik mijn werk niet meer leuk gevonden. Ik kon niets positiefs meer bedenken over het werk wat ik deed en was dan ook ronduit negatief. Om mezelf weer te kunnen herinneren aan waarom ik het onderwijs in ben gegaan, wat het onderwijs nou leuk maakt is al een stap vooruit. Ik moet weer plezier krijgen in mijn werk en ik moet weer zien dat mij de bovenstaande dingen lukken. Ik ben er nog niet, maar een begin is fijn om te zien en vooral – wat ik denk wat misschien nog wel belangrijker is – om het me te realiseren.
Grappig hoe vaak ik terug denk aan mijn eigen basisschooltijd en hoe wij vroeger waren. Er is een hoop veranderd als ik het ga vergelijken met de schoolkinderen van nu. Eerlijk is eerlijk: kinderen zijn wel een stuk brutaler en respectlozer dan vroeger, maar wat niet veranderd is, is dat kinderen nog steeds allemaal slimmer willen worden en daardoor nog allemaal willen leren. Het is wegen en wikken van positieve en negatieve dingen om daar vervolgens een balans in te vinden. En dat is mijn streven voor aankomend jaar.

Goed, genoeg over het onderwijs want ik heb nu vakantie! Zaterdag had ik namelijk een hele leuke dag. In eerste instantie probeerde ik uit te slapen want ik had zaterdagavond een sleepover party. En je begrijpt dat er dan natuurlijk weinig van slapen terecht komt. Maar helaas, rond een uur of half elf was ik alweer klaarwakker en dat terwijl ik hoopte toch zeker wel tot een uur of twee te kunnen slapen. Helaas, helaas.

Natuurlijk had ik nog spullen te pakken om te kunnen slapen, maar moest ik ook nog cadeautjes inpakken want we gingen een kerst dobbelspel spelen. Nadat het grootste deel van mijn taken voor die dag erop zaten, zijn Roy en ik naar Den Bosch gereden naar het Bossche Winter Paradijs. Mijn zus zingt in een gospel-pop koor en moest daar optreden. Ze zingt nog niet zo lang met die groep en dus had ik haar en die groep nog nooit gezien en was ik erg nieuwsgierig. Gezellig met vuurkorven zongen ze gezellige kerstnummers.

Omdat ik op tijd weg moest naar het slaapfeest en het later was geworden dan gepland gingen we maar iets eten bij de McDonalds. Het was heel druk en daarom ging ik vast zitten aan een vrije tafel, terwijl Roy ging bestellen. Tegenover mij zaten twee meiden. Aan hun outfit kon ik zien dat ze werkte bij de ICI Paris. De ene was de andere aan het opmaken. Mooie glittereyeliner viel me op! Ik moest hier stiekem wel van glimlachen want was gewoon heel nieuwsgierig naar hoe ze het allemaal aanbracht bij haar collega. Uiteindelijk keek het meisje wat aan het opmaken was mij aan en glimlachte terug naar mij. Zij zagen de humor er ook wel van in.

Sinds vorig jaar december houden we met de dans- en boksschool waar ik – ja, inderdaad – dans en boks een kerst dobbelspel, gevolgd met een sleepover. Met de meiden van het dansen hadden we dit vorig jaar al eerder bedacht en gedaan en toen leek het ons leuk om in december het nog een keer te doen en dan ook maar een soort van surprise. Dit was erg geslaagd en daarom deden we het dit jaar gewoon nog een keer. De bedoeling was om voor €7,50 zoveel mogelijk cadeaus te kopen die we op de surprise stapel kunnen gooien. Altijd grappig om te zien hoeveel creativiteit erbij komt kijken om dus daadwerkelijk super veel cadeaus te kopen. Wel met als gevolg dat het spel enorm lang duurde. We hadden drie rondes en volgens mij heeft ronde 1 bijna twee uur geduurd!
Al met al was het weer een geslaagde avond, waarbij we veel – héél veel – lol gehad hebben. Je snapt dan ook zeker wel dat ik de volgende dag enorm gaar was en maar weinig gedaan heb. Maar ach, het is vakantie…

Zo, ik dacht klaar klaar te zijn met het schrijven van deze diary tot dat ik me bedacht dat we nog maar één nachtje hoeven te slapen en het dan kerstavond is! Ik heb er zin in!
Morgenavond gaan we naar mijn ouders en komen mijn zus en haar man ook. Mama gaat koken en dus ben ik heel benieuwd wat we gaan eten. Kerstochtend gaan Roy en ik lekker uitgebreid brunchen en eindelijk de cadeaus uitpakken die onder de kerstboom liggen. Mijn favoriete onderdeel van kerst – knipoog! Diezelfde dag moet Roy ’s avonds optreden in – volgens mij – Venhorst en weet ik nog niet wat mijn plannen zijn. Op tweede kerstdag gaat Roy een negengangen diner koken voor mij en zijn moeder en daar kijk ik erg naar uit. Roy is thuis echt de kok en kan dit ook heel goed (roeping gemist?). Odin krijgt een extra kluif, dus dat wordt genieten!

Wat zijn jullie plannen met kerst?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close