Wat ik nu écht gebruikt heb uit mijn vluchttas

Ondanks dat ik al ruim 14 weken geleden bevallen ben, leek het me toch nog erg nuttig om te delen wat ik nu écht gebruikt heb uit mijn vluchttas. Zeker bij een eerste kindje is het nogal lastig in te schatten wat je nu écht nodig hebt. Het artikel over wat er in mijn vluchttas zat, kun je hier nog even nalezen. Voor nu laat ik je graag zien wat ik dan ook echt gebruikt heb. 

Persoonlijke hygiëne

Lenzen en bril

Zoals jullie weten heb ik zowel een bril als lenzen. Toen ik mijn vluchttas artikel schreef, dacht ik dat ik nog wel vaak mijn lenzen in zou hebben. Maar heel eerlijk had ik dat de laatste weken (en overigens nu nog steeds) bijna niet meer. Zo had ik uiteindelijk mijn lenzenvloeistof en -doosje niet nodig. Ik werd ingeleid en had mijn bril al op. Dus het enige wat ik nodig had, was mijn brillendoosje, zodat ik mijn bril daarin kon leggen als ik kon rusten.

Toilettasje

In mijn toilettasje, zaten ook gezichtsreinigingsdoekjes. Omdat ik ingeleid werd had ik al geen make-up opgedaan. En zodoende heb ik deze doekjes ook niet nodig gehad.

Daarnaast had ik ook deodorant bij me. Tijdens mijn bevalling heb ik er totaal niet aan gedacht om dit te gebruiken. Dankzij mijn keizersnede moest ik wat langer in het ziekenhuis blijven en is dat de reden geweest dat ik hem uiteindelijk wel gebruikt heb.

En dan zakdoekjes. Ja, hoor! Ideaal! Van de tranen van geluk tot en met gewoon je neus moeten snuiten. Check.

Als we het dan hebben over mondverzorging… Tja, tijdens de bevalling heb ik hier geen behoefte aan gehad. Ik heb mijn tandenborstel, tandpasta, tandenragertjes en flosdraad dan ook niet gebruikt. Wél toen ik langer in het ziekenhuis moest blijven. Maar pas echt een paar dagen na de geboorte van Isabelle toen ik weer een beetje mocht gaan lopen en de katheter verwijderd was. Kauwgum is daarom sowieso goed aan te raden!

Lippenbalsem. Check. Die heb ik gebruikt. Niet zo veel als ik gedacht had, maar dit is absoluut onmisbaar tijdens je bevalling. Puffen geeft inderdaad droge lippen.

Dan had ik ook nog paracetamol in mijn toilettas zitten. Deze heb ik uiteraard niet gebruikt, want deze kreeg ik van het ziekenhuis zelf. Duhhh!

Kleding

Kleding voor mezelf

Poeh! Dit vond ik tijdens het inpakken echt heel lastig. Ik ben in een jogginsbroek en groot shirt naar het ziekenhuis gegaan. Dit had ik ook aan toen ik weer naar huis mocht. Ideaal omdat het ook mijn verse litteken niet in de weg zat en mijn gaatjesonderbroek van het ziekenhuis waar het kraamverband prima in past mooi verborg.

Mijn Minion nachthemd heb ik gedurende het eerste deel van mijn bevalling aangehad en nadat Isabelle geboren was. Ik vond het fijn om geen broek aan te hebben zodat je niet de hele tijd een broek uit hoeft te trekken als ze de ontsluiting controleren. Ook nadat Isabelle er was, was dit erg fijn. Zo kon de verpleging mij snel verschonen toen ik dat nog niet zelf kon en zat er niks vervelends in de weg over mijn litteken. De twee pyjama’s die ik had meegenomen zijn onaangeroerd in mijn vluchttas blijven zitten. Volgende keer zorg ik dan ook voor twee nachthemden zodat je sowieso nog een schone hebt mocht deze vies worden of mocht je heel erg gezweet hebben.

En wat ik hoorde over koude voeten? Ben je gek! De slofsokken en sloffen heb ik niet aangehad. En de gewone sokken die ik bij me had, alleen toen ik naar huis ging. Slippers is wel handig voor als je mag gaan douchen.

Mijn onderbroeken heb ik ook zo in mijn koffer kunnen laten zitten. Nadat je bevallen bent, moet je kraamverband in je onderbroek. In het ziekenhuis hebben ze een gaatjesonderbroek die je aankrijgt en dat is prima. Dus koop geen speciale onderbroeken. Die heb je niet nodig. Voedingsbh’s zijn wel handig.

Kleding voor de baby

Doordat ik op dag 4 na de geboorte pas naar huis mocht, was het goed dat ik meerdere kledingstukken bij me had voor Isabelle. Uiteraard is het sowieso handig om meerdere kledingstukken in verschillende maten bij je te hebben, omdat je geen idee hebt hoe groot je kindje gaat zijn. Alle kleertjes hebben we dus gebruikt. Alleen niet alle mutsjes. Dat kwam ook doordat Isabelle een mutsje van het ziekenhuis kreeg omdat ze via een keizersnede geboren is. Dan krijgt ze op de OK al een mutsje en die mag je niet meenemen zodra je daarheen gaat. Achteraf heel fijn, zodat ons mooiste mutsje in ieder geval schoner bleef. Anders zat er meteen iets van bloed aan enzo hahaha!

Een wikkeldoek is absoluut een must. Vooral als je kraamvisite krijgt en zij je kindje mogen vasthouden.

Jullie konden in mijn eerste vluchttas artikel lezen dat we voor de zekerheid een speen hadden ingepakt, maar deze eigenlijk niet wilde gebruiken. Nou, ik ben blij dat we hem meegenomen hadden. Isabelle bleek een enorme zuigbehoefte te hebben en werd echt rustig van de speen. Dus ook als je van te voren denkt geen speen te willen geven, neem er toch maar een mee voor de zekerheid.

Overig

Dan nog de overige dingen. Een munt voor in de rolstoel? Check. Zorgpas, paspoort en ziekenhuispas? Mijn ziekenhuispas heb ik in ieder geval nodig gehad bij het binnenkomen voor de inleiding, maar of ik de andere twee dingen gebruikt heb…? Nee, volgens mij niet. Maar neem toch maar mee voor de zekerheid. Telefoon? Check. Sowieso om meteen iedereen op de hoogte te brengen toen Isabelle geboren was. Videocamera en fototoestel? Check! De videocamera hebben we niet gebruikt volgens mij, maar het fototoestel wel. En wat ben ik blij dat er tijdens mijn bevalling foto’s gemaakt zijn. Dat is écht heel helpend voor het verwerkingsproces. En de opladers hebben we uiteraard ook nodig gehad!

Beetje Netflix kijken terwijl de weeën heftiger worden.

Op mijn lijstje stond ook entertainment. Ik werd van tevoren een beetje uitgelachen dat ik mijn laptop wilde meenemen. Daardoor heb ik het uiteindelijk niet gedaan. Heel eerlijk heb je dit ook niet nodig als de weeën pijn doen. Dan heb je meer aan je telefoon, een boek of slaap. Maar doordat ik zolang nog in het ziekenhuis heb moeten blijven, heeft Roy mijn laptop op de dag van de geboorte wel opgehaald. Zo kon ik toch bloggen en series en films kijken. Overigens zou ik hem de volgende keer wél meenemen. Nu had ik in het begin de iPad van Roy om te Netflixen. De ontsluiting duurde zo lang en voordat ik echt pijn begon te krijgen….

Dan hadden we ook nog een tas met eten meegenomen. We hadden van die noodles meegenomen waar alleen heet water bij moet (die heeft Roy op), chips en koekjes (heeft Roy ook op en ik pas ergens na de geboorte), Dextro (heb ik volgens mij in het begin van de bevalling op voor de extra energie) en we hadden nog broodjes mee. Wat ook wel lekker was tussendoor.

En één van de belangrijkste dingen: de Maxi-Cosi. Je wilt je kleine toch wel veilig weer mee naar huis nemen!

Conclusie

Het grote deel van mijn vluchttas heb ik gebruikt. Misschien ook wel omdat ik dus langer in het ziekenhuis heb moeten blijven. Maar toch fijn dat ik dan zelf een hoop heb kunnen pakken, i.p.v. dat ik mijn man dingen moest laten zoeken. Wat mij betreft kun je beter te veel dan te weinig bij je hebben. Dan heb je in ieder geval geen stress als je iets niet meteen hebt omdat je het niet ingepakt hebt, maar wel nodig blijft te hebben. Mijn lijstje die ik voor mijn bevalling met jullie deelde, neem ik de volgende keer ook weer ter harte. Alleen de pyjama’s zou ik achterwegen laten en daar in de plaats een extra nachthemd voor meenemen. Oh. En de laptop direct mee, i.p.v. dat deze achteraf gehaald moet worden. 😉

Wat heb jij écht niet gebruikt uit jouw vluchttas?

 

 

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

3 Comments

 • Monique

  5 januari 2018 at 19:06

  Ik heb mijn hele vluchttas niet gebruikt omdat het zo vlot ging dat ik thuis bevallen ben. Wat wel aan te raden isom, ookal ga je er vanuit dat je in het ziekenhuis bevalt, je kraampakket bij de hand te hebben ? Ik had deze keurig op zolder neergezet, omdat ik het zo opgeruimd mogelijk wilde hebben in huis? Toen de VK erom vroeg moest ik even flink nadenken tussen het persen door haha!

  Een lang hemd is inderdaad ideaal!

  Beantwoorden
 • Michelle

  5 januari 2018 at 21:03

  Wat ik echt niet heb gebruikt is mijn bevallings shirt. Hihi heel stom, maar tijdens de bevalling heb ik gewoon mijn shirt aangehouden die ik al aan had. Voor de kleine hebben we wel alles gebruikt wat ik mee had. En achteraf had ik ook wel iets van een laptop bij me gehad want het duurde Lang!

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close