MOVIES REVIEW | Ready Player One + Truth Or Dare

En ja hoor, de bioscoop stond de afgelopen week weer hoog op de agenda. Twee films hebben we gezien en tijd dus om mijn spoilervrije review van beide films met jullie te delen. We zagen Ready Player One (een Steven Spielberg film!) en Truth Or Dare (Met Pretty Little Liars actrice Lucy Hale en Teen Wolf acteur Tyler Posey). 

Ready Player One

Ready Player One is een film naar de gelijknamige bestseller van Ernest Cline. Het verhaal speelt zich aaf in 2045 en de wereld staat op het punt van instorten. De mensen zoeken hun redding in een uitgestrekt virtual reality universum met de naam OAISIS, gemaakt door de geniale en excentrieke James Halliday. Als Halliday overlijdt, laat hij een immens fortuin achter aan degene die als eerste het digitale Easter Egg vindt dat hij in OASIS heeft verstopt. Er ontstaat een ware jacht die de wereld in zijn greep houdt. Als de jonge held Wade Watts besluit mee te doen, raakt hij verzeild in een halsbrekende en onwerkelijke zoektocht in een fantastische wereld vol mysteries, ontdekkingen en gevaar.

Regisseur: Steven Spielberg
Acteurs: Tye Sheridan, Olivia Cooke, Ben Mendelsohn, Lena Waithe, T.J. Miller, Simon Pegg, Mark Rylance, Philip Zhao en Win Morisaki
Genre: Actie/Avontuur
Speelduur: 140 minuten
Te zien vanaf: 29 maart 2018

Een film met enorm veel speciale effecten. Dat moet ook wel, gezien het zich afspeelt in een virtual reality wereld. Daardoor lijkt het haast of je naar een heel goed geanimeerde game zit te kijken. Stoorde ik mij hieraan? Nee, je weet dat het bij de film hoort en past en daarbij zijn de effecten echt heel gaaf gedaan. Het verhaal heeft zeker een moraal als het gaat om onze tijd, maar wat dat precies is moet je zelf maar zien. Ik wil uiteraard niet te veel prijsgeven, want dan is deze review niet meer spoilervrij, haha! De acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en de gebruikte muziek is erg vet. Zo heel af en toe bevat hij wat humor. Wat mij betreft had dit wel iets meer morgen zijn. Uiteraard ook weer niet te veel, want dat zou het idee van de film niet ten goede komen. Van mij krijgt deze film 4 van de 5 sterren.

Truth Or Dare

Let op! Deze film is geschikt voor 16 jaar en ouder.

Een vriendengroep viert hun laatste spring break in Mexico. Een onschuldig spelletje ‘Truth or Dare’ krijgt een dodelijke afloop wanneer degene die liegen en degenen die de ‘dare’ weigeren op mysterieuze wijze gestraft worden.

Regisseur: Jeff Wadlow
Acteurs:
Lucy Hale, Tyler Posey, Violett Beane, Sophia Ali, Nolan Gerard Funk, Landon Liboiron en Hayden Szeto
Genre:
Horror
Speelduur:
100 minuten
Te zien vanaf:
3 mei 2018

Soms wil ik een film perse zien omdat er bepaalde acteurs in meespelen. Dankzij Lucy Hale en Tyler Posey was dit zo’n film die ik bezocht in de bioscoop zonder al te veel voorinformatie. Een horrorfilm is niet meteen de eerste de beste film waar wij voor kiezen. Ik had dan ook geen trailer gezien en er verder niks over gelezen. Het enige wat ik wist is dat het een horrorfilm zou zijn.
De film bevat een hoop effecten die ik best eng vond om te zien. Ik zat dan hier en daar ook echt met mijn handen voor mijn ogen. Sommige effecten kwamen meerdere malen terug en werden daardoor wel minder eng. Degene waar ik nu op doel (als je de film ziet dan weet je wat ik bedoel), is eigenlijk echt heel goed gedaan en super creepy. De acteurs zijn goed op elkaar ingespeeld en passen perfect in de rol die ze spelen. Het verhaal zelf is best eng als dit ‘echt’ zou kunnen zijn. Helaas is hij op veel vlakken erg voorspelbaar. Het einde van de film is dan wel weer sterk door de plottwist, al ben ik er nog niet over uit wat ik daar van nou precies van vind. Deze film krijgt van mij een 3 van de 5 sterren.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close