Carnaval draagzak outfit

Yay! Het is weer carnaval! En ondanks dat Isabelle nog maar 4 maanden is, neem ik haar nu al mee. Haar vader daarentegen heeft een grote hekel aan carnaval, maar die is toch werken. Hoewel… Als muzikant in carnavalssferen, hahaha! Tja, had ie maar voor een ander beroep moeten gaan 😉 Goed, nu we alle gekheid op een stokje gehad hebben, kunnen we door met dit artikel. Ik laat jullie vandaag zien wat Isabelle en ik dragen. Het idee heb ik overigens niet zelf bedacht, maar gezien op Pinterest. 

Draagzak outfit

Gezien Isabelle nog te jong is om te lopen – laten we haar eerst maar eens leren omrollen en kruipen – gaat ze met mama mee in de draagzak. Dat beperkt natuurlijk al een hoop opties. Ik ben een hoop leuke ideeën tegengekomen, maar ik wilde het ook niet te moeilijk maken. En toen kwam ik dit idee tegen: Mama en baby als duikers en de draagzak verkleden als haai. Dan als extra touch een rok die de zee moet voorstellen.

Wat heb je nodig?

  • Duikbril voor mama
  • Duikbril voor baby
  • Mutsje voor baby
  • Zwarte stof
  • Grijze stof
  • Witte vilt
  • Rode vilt
  • Blauwe gaasstof of tule
  • Een rekbare riemband of elastiek
  • Iemand die kan naaien 😉

Zo maak je het!

Als eerste moet ik even credits geven aan mijn schoonmoeder, die het voor ons gemaakt heeft. Ik heb er zelf niks voor hoeven te doen, behalve dan alle materialen te kopen/verzamelen.

De haai op de draagzak

Mijn schoonmoeder maakte als het ware een soort truitje voor de draagzak, zodat ik niet in de draagzak hoefde te spelden maar de haai wel gewoon goed bleef zitten. Dat deed ze met de zwarte stof.
Uit de grijze stof knipte ze de vorm van de haai. Vervolgens knipte ze de mond van de rode vilt en de tanden uit de witte vilt. Dit stikte ze vervolgens op de juiste plek op de zwarte stof. Houdt er rekening mee dat de draagzak anders valt zodra je kindje er in zit! Tip: maak het eerst vast met knopspelden en kijk vervolgens met je kindje in de draagzak hoe de haai valt, voordat je gaat stikken.

Haai klaar? Verkleedt je draagzak!

De zee-rok

Voor de rok kwam mijn schoonmoeder met het idee om een rekbare riemband te gebruiken. Zo eentje waarvan je de uiteindes in elkaar schuift. Ideaal omdat je deze snel om en af kunt doen. Handig als je bijvoorbeeld moet plassen! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon elastiek gebruiken.

Aan de riemband stikte ze de blauwe tule. Vervolgens heeft ze hem een beetje poefie gemaakt voor een leuker effect. Je kunt hem zo poefie maken als je zelf leuk vindt!

De duikbrillen

Die van mama is handig: opzetten en klaar. Die van je kindje kun je makkelijk op een mutsje maken, zodat je kindje geen last krijgt van de strakke band. We hebben de duikbril dan ook bijna op zijn lost gelaten toen we hem aan het mutsje gingen vastmaken. Dat hebben we gedaan door een paar keer over de zijkantjes te naaien. Niet door de duikbril, maar er overheen. Jullie horen het: ik ben duidelijk geen naaister en weet dus ook niet zo goed de termen, maar ik geloof dat jullie zo slim zijn om mij te begrijpen, haha!

En verder…?

Tja, je kunt jezelf en je baby helemaal in het zwart kleden zodat de haai en het water mooi uit komen, maar zoals jullie zien, heb ik daar zelf niet bewust op gelet. Voor mij hoefde het allemaal niet zo moeilijk en is dit leuk genoeg.

Hoe zijn jullie gegaan met carnaval?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close