Wat is je gezichtsvorm?

Een van de lastigste dingen om te bepalen is je gezichtsvorm en dat terwijl het nou net zo belangrijk is om te weten welke vorm je gezicht heeft.
Je zult het moeten weten wanneer je een bril gaat kopen, als je een nieuw kapsel wil, hoe je je make-up kunt toepassen, hoe je je wenkbrauwen moet epileren: je gezicht kennen is echt een must!
Ikzelf heb het ook nooit echt kunnen bepalen: tot ik het volgende plaatje vond op sheknows.com en goed naar de verschillen ging kijken.

Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik zulke plaatjes vaker had gezien. Maar ik was er nu klaar mee dat ik het nog niet zeker wist en ben er eens goed voor gaan zitten. Daarom heb ik hieronder nog met woorden beschreven wat de verschillen zijn, zodat degene die het net als ik niet weten toch een duidelijker beeld krijgen.

Ovaal: Als je een ovaal gezicht hebt is je voorhoofd ietsje breder dan je kin; denk maar eens aan een omgedraaid ei. Ook is je gezicht (vaak) langer dan dat het breed is.
Vierkant: Als je een vierkant gezicht hebt, zijn de zijkanten van je gezicht recht en is het ongeveer net zo breed als lang. Je kaaklijn kun je duidelijk zien, want de bochten zijn minimaal.
Rond: Bij een rond gezicht wordt vaak meteen gedacht aan een gezicht met dikke of bolle wangen, maar dit is niet altijd het geval. Je jukbeenderen zijn het breedste punt van je gezicht en je kaak is rond.
Hart: Als je een hartvorming gezicht hebt, heeft een lange en scherpe kaaklijn waarbij de kin het dunste punt is in het gezicht. Denk maar aan een driehoek omgedraaid.
Rechthoek: Deze gezichtsvorm is vergelijkbaar met het ovale en vierkante gezicht. Het enige verschil is dat het gezicht langer en minder breed is. Je voorhoofd, wangen en kaaklijn zitten ongeveer op dezelfde breedte.
Diamant: Heb je een diamantvormig gezicht, dan is je kin smal en hoekig en je hoge jukbeenderen hebben een prominente plaats in je gezicht.

Volgens mij heb ik een menging van een rond en ovaal gezicht. Nu ik me daar meer bewust van ben, kan ik mijn make-up daar ook meer op aan passen en kan ik nog beter mijn goede punten vinden die ik dan kan accentueren.

Wat is jouw vorm?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close