MovieFlame #2

In maart en april ben ik weer een aantal keren naar de bioscoop geweest. Een aantal films draaien nog in de bioscoop en een aantal films komen vast binnenkort uit op DVD en/of Blue-Ray. Vandaag ontvangen de volgende films een MovieFlame rating: The Monuments Men, Non-Stop, Captain America 2: The Winter Soldier, Noah en The Amazing Spider-man 2. Kijken jullie mee naar mijn beoordeling?

The Monuments Men
Actie|Drama
Met o.a. George Clooney, Matt Damon, Bill Murray, John Goodman en Cate Blanchett

Als ik aan één film genre een hekel heb (of nou ja, het soort film dat ik liever niet kijk) is het een film met een oorlogsthema. Ik weet niet waarom, maar ik heb er niks mee en vind het verschrikkelijk om te kijken. Roy wilde erg graag naar deze film en door de trailer wist ik al dat dit geen typische oorlogsfilm zou zijn, maar een film die zich afspeelt in een tijd vol oorlog.

Deze film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal die zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Een groep onwaarschijnlijke soldaten krijgen van President Roosevelt de taak om kunstwerken te redden uit handen van de Nazi’s en deze terug te brengen naar de oorspronkelijke eigenaars. Echter zijn deze soldaten geen echte soldaten, maar kunsthistorici, curators en musea directeuren.

Een film met George Clooney én Matt Damon is meestal super goed. Deze… valt daar ook onder. Het onwaarschijnlijke komt heel overtuigend over en de passie voor kunst spat van het scherm af. Een goede cast én zeker ook een goede crew. Alles is vanuit het juiste perspectief gefilmd en ge-edit. Het enige minpuntje zijn soms de overduidelijk nepaccenten. Verder is het een film waar – ondanks de oorlog – ook een vleugje humor in zit. Want zeg nou zelf: wat verwacht je anders van mannen die eigenlijk geen soldaten zijn?

Non-Stop
Thriller
Met o.a.: Liam Neeson en Julianne Moore

Al vanaf het moment dat ik de trailer zag van Non-Stop wilde ik naar deze film. Wat zag de trailer er vet gaaf uit! Goede special effecten, goede acteurs en na alle waarschijnlijkheid ook een goed verhaal.

Veteraan van de Air Marshals, Bill Marks, ziet zijn baan niet meer zitten. Eigenlijk wil hij gewoon zijn tijd spenderen met zijn familie. Toch moet hij mee op een transatlantische vlucht van New York naar Londen. Kort na het opstijgen krijgt hij een reeks mysterieuze tekstberichten. Bill moet zorgen dat de regering 150 miljoen dollar overmaakt naar een geheime bankrekening. Elke twintig minuten dat er niks op de rekening komt te staan, zal er een passagier sterven…

Een film waarbij je de spanning kunt voelen van begin tot het einde. Hoewel hij enigszins wazig begint, is er weinig uitleg voor nodig waarom Bill reageert en handelt zoals hij doet. Hij beschouwt zijn werk meer als een kantoorbaan, dan een baan om mensen in het vliegtuig te beschermen. De hele film lang leef je met hem mee en kun je zijn gedachtegang volgen om het mysterie op te lossen. De film schiet dan ook zeker niet te kort met het verhaal. De spanning, de mysterie… Je wordt er helemaal ingesleurd. De trailer heeft er ook zeker niet om gelogen: mooie en indrukwekkende speciale effecten, sterke cast en absoluut een goed verhaal. Een dikke aanrader voor iedereen die van spanning en mysterie houdt!

Captain America 2: The Winter Soldier
Avontuur | Sci-Fi
Met o.a.: Chris Evans, Scarlett Johansson en Samuel L. Jackson.

Superhelden films. I love it! Batman, Superman, Spiderman, Iron Man, Thor en ga het rijtje nog maar verder langs. Ik heb ze gezien. Het kan dus ook zeker niet uitblijven dat ik naar deel twee van Captain America zou gaan. Ik hoefde geen trailer te zien – wel altijd leuk – want ik wilde er sowieso gewoon naar toe.

Captain America strijdt samen met Black Widow tegen een nieuwe vijand die Washington bedreigt. Maar is deze vijand wel echt geheel onbekend met Captain America? En welke oude bekende verschijnt ook in dit deel…

Zoals elke superheldenfilm is deze ook een beetje over de top. Actiescènes die eigenlijk niet kunnen. Maar hee… We hebben het hier over een superheld! En dus kan ineens alles. Dit deel is veel beter dan het deel een. Ik moet dan ook zeggen dat ik van alle Marvel helden Captain America het minst leuk vond om te kijken. Deel twee heeft daar echter verandering ingebracht. Meer humor, beter acteerwerk, beter samenspel, betere special effecten, een duidelijker verhaal. Als de films van Captain America in deze stijgende lijn blijven, dan verwacht ik dat deel drie – die komt uit in 2016 – 5 van de 5 MovieFlames ontvangt.

Noah
Avontuur | Drama
Met o.a. Russel Crowe, Jennifer Connelly, Anthony Hopkins en Emma Watson

Toen ik voor het eerst hoorde dat Noah in de bioscoop kwam twijfelde ik of ik hier naartoe wilde. Immers heb ik niet zo veel met de Bijbel en is het verhaal over de ark van Noah toch echt een Bijbels verhaal. Maar naar het zien van de trailer – die er héél indrukwekkend uit ziet! – wilde ik toch graag naar deze film. Wel met een open mind, want die Bijbelse verhalen zijn eigenlijk nooit letterlijk te nemen (vind ik dan tenminste).

Noah krijgt door middel van een visioen een belangrijke opdracht van God. Hij – en hij alleen – moet zorgen voor een ark waarin van elk dier zowel een mannetje als een vrouwtje veilig de verandering van de wereld kan doormaken. De mensheid heeft de wereld verdorven en heeft geen recht om opnieuw te leven in een nieuwe wereld.

Deze verfilming van Noah heeft de basis van het oorspronkelijke Bijbelverhaal, maar is in vele opzichten aangepast tot een avontuurlijke en dramatische film. Heftige beelden en verhalen spelen een cruciale rol in deze film. Laat wel het oorspronkelijke verhaal los en laat je meevoeren in deze versie over de ark van Noah, anders gaat hij je waarschijnlijk vies tegenvallen. Het acteerspel is erg sterk, waarin de samenwerking een belangrijke rol speelt. Maar ook in deze film zijn de special effecten weer heel gaaf gedaan. Ik geef 4 van de 5 MovieFlames omdat ik het verhaal en de film heel sterk vind, maar het ook jammer vind dat het te ver afwijkt van het originele Bijbelverhaal. De naam Noah schept dan wellicht toch andere verwachtingen…

The Amazing Spider-Man 2
Avontuur | Fantasie
Met o.a. Andrew Garfield, Emma Stone, Jamie Foxx en Dane DeHaan

Ja, en natuurlijk moest ik ook The Amazing Spider-Man 2 zien. Deel 1 vond ik al super, dus met heel veel zin ging ik naar deel 2.

Ondanks de belofte aan de vader van Gwen Stacy aan het einde van deel 1, lukt het Peter Parker niet om zonder Gwen te zijn. Met als gevolg dat Peter illusies ziet van Gwen’s vader. Zal hem dit in de weg staan wanneer hij het moet opnemen tegen de nieuwe superschurk Electro én Green Goblin? En wat hebben deze twee gemeen met OsCorp?

Deze film bevat een goede gedoseerde portie humor. Genoeg om er geen lachfilm van te maken – immers is het thema natuurlijk actie! – maar voldoende voor zo nu en dan een flinke lachbui. Persoonlijk vind ik het erg lang duren voordat uiteindelijk de echte superschurk voorbij komt, maar of dit nu echt een storende factor is…? Wat mij betreft niet. Het duurt alleen wat langer voor er echte actie plaats vind, waarbij het hoge special effecten gehalte aan te pas komt. Die overigens weer super goed gedaan zijn.

Al bij al vind ik het allemaal hele goede films. Films die je best nog een keertje zou kunnen én willen zien.

Welke van de bovenstaande films zou jij nog willen zien? Of heb je ze gezien, wat vond jij er van?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close