EVENT | 24Kitchen & Cottages

Als mijn vriend en ik al tv kijken dan is het voornamelijk 24Kitchen. Dus toen we hoorde dat er een heel kookweekend zou komen, wisten we meteen dat we daar naar toe wilde. Toch kochten we geen kaarten. Roy is muzikant en moet vrijwel altijd in het weekend werken. Wie weet zouden we op het laatste moment nog kaarten kopen, wanneer Roy zijn planning definitief wist. Toen ik zo’n 1,5 maand geleden een mailtje ontving van een PR bureau die mij uitnodigde om een dagje mee te draaien op dit event, was ik dan ook uiteraard door het dolle heen. Daar hoefde ik niet over na te denken. Natuurlijk wilde ik daar naar toe. Met een jaloerse vriend thuis, ging ik afgelopen zaterdag, 18 april 2015, naar Zeewolde en was ik getuige van de eerste editie van 24Kitchen & Cottages.

Op 17, 18 en 19 mei kon je genieten van 24Kitchen & Cottages op Center Parcs De Eemhof in Zeewolde (Flevoland). Op de vroege zaterdag ochtend vertrok ik vol enthousiasme naar het kookevent. Eén uur rijden later bereikte ik Zeewolde. Bij de receptie meldde ik mij aan en kreeg ik een bandje waarvan ik dacht dat dat het persbandje was – wat later niet zo bleek te zijn, haha! Ik parkeerde de auto en ging op zoek naar het Bussiness Center.

Daar aangekomen was het duidelijk dat het event grotendeels daar plaats zou vinden. Er stond al een lange rij en ik sloot rustig achter aan. En wat bleek…

In plaats van dat de mensen in de rij stonden om zich te melden bij de pers balie, stonden zij in de rij om naar het kookcollege van Roberta Pagnier te gaan. En omdat ik – zo blond als ik nog ben – gewoon de stoet achterna liep, kwam ik hier terecht zonder mezelf eerst te melden. Oeps! Maar dat was het zeker waard! Wat een leuke vrouw is Roberta!
Ze maakte citroen-risotto, Cantaloupe meloen met parmaham en basilicum olie en een fruitig, alcoholisch, zomer drankje. Het klonk lekker en zag er ook zeker lekker uit! En nog leuker was dat ze aan het eind van het kookcollege nog even rond ging en je kon proeven. Ik zat helaas te ver weg en heb het niet kunnen proeven. Maar binnenkort wordt dit hier thuis dus wel gemaakt.

Na het kookcollege van Roberta, ben ik me gaan melden bij de persbalie. Ik kreeg hier een ander kleur bandje waardoor de mensen bij de colleges en workshops konden zien dat ik van de pers was. Vervolgens liep ik door naar het kookcollege van Angelique Schmeinck over smaakvrienden. Dit college was erg inspirerend. Ze heeft niet gekookt maar verteld over inspiratie voor het koken en hoe je het jezelf makkelijker kunt maken. Bijvoorbeeld met mindmappen en dreammappen. Maar ook door haar geschreven methode ‘Smaakvrienden’. Hierin leer je welke ingrediënten bij welke andere ingrediënten passen en welke technieken en bereidingen mogelijk zijn met dit specifieke ingrediënt. Daarnaast vertelde ze haar verhaal over het najagen van dromen en dat je – zolang je je eigen ideeën niet afkraakt – alles kunt bereiken wat je wil als je er voor gaat en er in gelooft dat het kan.
Geïnspireerd door haar college, kocht ik daarna haar boek ‘Smaakvrienden groenten’. Even later zag ik haar in het park lopen en ben ik nog met haar op de foto gegaan (en ook met andere chefs) en vroeg ze aan mij of ze mijn boek moest signeren. Daar zeg je natuurlijk geen nee tegen.

Tussendoor had ik ook ruimte om te genieten van het fantastische weer en de heerlijke muziek op de achtergrond. Want naast dat je dit weekend continu met koken bezig kunt zijn – met nadruk op kunt – is er zeker ook genoeg ruimte om te ontspannen.

Vervolgens ging ik met de persgroep langs het Food Truck Festival, wat naast het business center was. Dit was erg leuk, vooral omdat wij bij alle food trucks mochten proeven.
Als eerste hoorde we het verhaal over deze nieuwe chocolade repen: ‘Hands off my Chocolate’. En hoewel ik helemaal niet zo van chocolade hou – ja ja, ik ben één van de weinige vrouwen die je met chocolade niet gelukkig kunt maken – kocht ik 3 repen. Zó lekker vond ik deze chocolade. Ik kreeg er ook nog 1 om te reviewen, dus binnenkort vind je hier een review van 4 verschillende chocolade repen van ‘Hands off my Chocolate’. Goh, dan is bloggen wel echt vervelend, niet? 😉
Daarna gingen we naar ‘De Wentelteefjes’. Het grappige was, dat dit hun eerste dag was. Letterlijk. Niet alleen op dit event, maar überhaupt op een event. Ze maken alles rondom wentelteefjes, poffertjes en pannenkoeken maar dan in een speciaal jasje. Ik ben er helaas vergeten een foto van te maken, maar lekker was het zeker!
Daarna gingen we naar ‘Puzzles’. Deze vrouwen maken gezond eten. Denk aan smoothies, yoghurt en zelfs een gezonde(re) hamburger! Ook allemaal zó lekker. En slim om ook in te spelen op de vraag naar gezond voedsel. Ik denk dat zij het op festivals heel goed kunnen doen, tussen al die tentjes met fastfood.
Vervolgens gingen we naar de ‘Aviko’ truck. Hier kregen we aardappelgratin te proeven. Deze vond ik persoonlijk minder bijzonder. Maar voor mensen die niet zo zijn van het zelf koken is het wel het proberen waard. Je kunt dit namelijk in de supermarkt kopen!
Tijd om wat te drinken bij de cocktail truck. Deze man maakt zijn eigen rum. En met die rum kan je natuurlijk allerlei heerlijke cocktails maken! Tijd om te proeven en… yum!
Als laatste gingen we kijken bij ‘Wood Pizza & Grill’. We kregen een heerlijke pizza. Een tentje wat het ook zeker goed doet op festivals.

Daarna mocht ik naar ‘Vraag het de chef’. Ik had me opgegeven voor de ronde van Rudolph van Veen en Estée Strooker. Mijn blogverslag word wel erg lang als ik hier ook al de vragen ga neerzetten en de antwoorden (want kort van stof doen Rudolph en Estée niet aan – ze kunnen uitgebreid vertellen!). Erg leuk vond ik het om van Rudolph te horen hoe hij Cas Spijkers heeft ontmoet en hoe hij daar ooit heeft mogen werken. Zelf heb ik de vraag gesteld waar ze naar toe zouden emigreren als het ging om eten. Estée zou graag naar Frankrijk emigreren en Rudolph naar Hawaii. Beide hadden uiteraard ook een uitleg. Deze kun je binnenkort op mijn nieuwe YouTube kanaal vinden (ik zou het mega leuk en lief vinden als je alvast wilt abonneren!)

Na vraag het de chef kon je nog op de foto met Rudolph. Daar stond uiteraard een lange rij. Zie jij hem op bovenstaande foto? Ik heb uiteindelijk twee keer in de rij gestaan. De eerste keer ben ik met hem op de foto gegaan. Daarna heb ik zijn nieuwe boek (Rudolph Kookt 2) gekocht die die dag gelanceerd werd en ben ik terug gegaan om hem te laten signeren.

Na even wat tijd voor mezelf mocht ik naar de kookworkshop van Giovanni Caminita. Voor een workshop moet je €15 betalen. Alles is dan voor je geregeld: de boodschappen, de tools en uiteraard de chef die je gaat helpen met het maken van je gerecht. Giovanni vond ik op tv altijd al een hyperactieve leuke vent, maar dat is hij in het echt nog meer. Ik heb genoten.
We maakten Spaghetti met bolognese saus. Giovanni legde alles tussendoor goed uit en kwam ook bij ons – alle mensen die deel namen – kijken. Dus extra tips van de chef. Hoewel dit recept erg simpel is, heb ik nog nooit zulke lekkere bolognese op!

De workshop van Giovanni liep wat uit, waardoor ik best een eind weg zat tijdens het kookcollege van Rudolph over het tempereren van chocolade. Wat ik zeker top vond, was dat Rudloph’s kookcollege nog niet begonnen was! Goede communicatie of gewoon toeval? Hoe dan ook, ik was mega blij dat ik niets gemist had.
Na zijn kookcollege kreeg hij zijn nieuwe boek uitgereikt. En dat was nog niet alles. Rudolph heeft van zijn boek ‘Rudolph Kookt’ 50.000 exemplaren verkocht en daarvoor mocht hij een award in ontvangst nemen.

Zaterdag avond was er een ‘After Dinner’ party. Hier speelde de coverband ‘Big Bird’. Daar wilde ik uiteraard ook bij zijn, gezien mijn vriend in dit muziek circuit zit. In het begin was het erg rustig en was de organisatie bang dat het niet aan zou slaan. Gelukkig werd het steeds drukker en werd de avond echt een geweldig succes.
Het leuke van de avond was – naast deze fantastische band – dat de meeste chefs ook aanwezig waren. Mounir heeft echt vet gave moves. Ik wil bij hem op dansles, haha! Giovanni had veel lol met zijn gezin, maar ook met de muziek. Toen de band een nummer van Borsato speelde, kon Giovanni niet anders dan naar de bassist lopen om het nummer mee te bassen. Fun fact: naast zijn baan als chef-kok, is Giovanni de vaste bassist en bandleider van Marco Borsato! Later op de avond bleek zijn dochter ook een muzikaal talent te zijn. Terwijl Giovanni zelf achter de piano dook, zong zijn oudste dochter een nummer en was zijn vrouw backing vocal. En écht waar, die meid kan zingen. Toen ik haar later op de avond nog even sprak vertelde ze dat ze wel eens optreed in het restaurant van haar vader.

Een kort verslag valt er niet te maken van een event wat zo geweldig was als deze! Goed, natuurlijk is het event wel voor een specifieke doelgroep: iedereen die houdt van koken en/of van lekker eten. Toch weet ik zeker dat iedereen hier veel plezier kan hebben, ook als je niet zo van koken houdt.
Ondanks dat dit de eerste keer was dat dit event georganiseerd werd, is alles vlekkeloos verlopen. Qua organisatie heb ik er niks op aan te merken! Ja, zelfs 3 dagen later ben ik nog euforisch over deze dag. Ik baal maar een beetje dat ik niet een heel weekend kon blijven – volgend jaar gaan we daar zeker voor! – want deze dag had ik voor geen goud willen missen. Ik heb véél geleerd, mijn zin voor koken is gegroeid en ook mijn inspiratie is er op vooruit gegaan.

En met mijn twee nieuwe boeken, weet ik zeker dat er hier thuis nog heel wat lekkers op tafel verschijnt!

Zou jij naar zo’n kookweekend gaan?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

11 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close