TV

RECAP | Expeditie Robinson #9

Ondanks Halloween Week, komt er uiteraard gewoon een recap online! De samensmelting is een feit. Tim zit alleen op een eiland, en op Sabitan Laya lijken nog steeds twee groepen te zijn. Ik ben benieuwd wat deze aflevering ons nu gaat brengen. 

“HIJ IS EEN RAT!”

Het is dag 17 van Expeditie Robinson. De spelers hebben in de gaten dat het nog steeds kamp Noord tegen kamp Zuid. is. Kim en Sander beseffen dat Danny niet op Anna heeft gestemd tijdens de vorige eilandraad. Ook Klaas ziet dat Danny alleen maar aan het complotten is. “Hij is een rat!”

Ondertussen praat Ryanne met Kim, Klaas en Amara. “Ben je bitter over de kampverdeling, Klaas?” En ja, dat is hij. Amara vindt de sfeer zwaar gedrukt. Zij vindt samen met Klaas dat Danny de sfeer terug moet maken. Dat vertelt Ryanne vervolgens weer tegen Danny, maar hij vindt dat onzin: “Dat is toch het spel?” Ryanne is het daar mee eens, maar vindt wel dat hij er iets aan moet doen zodat hij er niet uit gestemd gaat worden tijdens de volgende eilandraad.

Tim komt aan op afvallerseiland. Hij weet dat het eigenlijk niks voor hem is om zo alleen op een eiland te zitten. Hij gaat op zoek naar eten, maar weet de bananen die hij vindt niet met succes te plukken. Ook vuur maken wil niet lukken. Hij weet niet of hij het lang vol gaat houden.

IMMUNITEITSPROEF: “ALSOF JE EEN DIENBLAD MET KOPJES VAST HEBT.”


Midden op zee drijft een platform. Op alfabet moeten de kandidaten het water in. Op de bodem van de zee ligt een kist. Deze moeten ze pakken en richting het strand brengen, zonder de kist tussendoor neer te zetten of adem te halen. Als iedereen geweest is, mogen ze het nog een keer proberen. Dan begint degene die het minst ver gekomen is. 

Amara mag als eerste. Haar strategie is om naar voren te leunen en te hopen dat de kist boven het zand blijft. Daarnaast wil ze de kist niet te ver neerzetten, omdat ze hem dan misschien verder kan verplaatsen bij de tweede poging.
Anna probeert stress te vermijden door te letten op haar ademhaling en door kalm te blijven. Ze “wandelt-kruipt-duwt-achtig”. Ze voelt zichzelf een krab.
Danny wil niet als laatste eindigen. De grond is hobbelig en hij wil zo ver mogelijk naar voren lopen. Maar dan ademt hij onderwater in en gaat het mis. Hij moet snel naar boven.
Kim komt heel ver. Ze heeft lucht over en weet dat ze dadelijk nog een keer moet en zet daarom de kist neer.
Klaas wil meer concentratie en doet daarom een of andere ademhalingstechniek. “Alsof je een dienblad met kopjes vast hebt.” Klaas loopt ontzettend ver. Wanneer hij boven komt ziet hij dat hij een dubbele afstand heeft in vergelijking met de anderen.
Oscar moet laten zien wat hij in huis heeft omdat hij nog niet veel gewonnen heeft. Zijn bril loopt alleen meteen vol en daardoor verdwijnt zijn rust. Hij is in paniek en verliest hierdoor veel adem.
Ryanne houdt niet van water in haar gezicht. Ze pakt de kist te hoog en blijft daarom niet op de zeebodem. Daardoor lukt het haar maar een paar stappen te zetten.
Sander neemt een diepe teug en blijkt veel lucht te hebben. Hij loopt zelfs de kist van Klaas voorbij!
Sharon vindt dat het goed gaat, maar ziet op een gegeven moment een touw voorbij komen. Ze beseft dat ze richting het platform gelopen is waar Nicolette op staat. Toch eindigt ze nog niet als laatste.

Tijd voor ronde 2, waarin Ryanne de zwarte stem maar meteen accepteert, Amara merkt dat het zwaar is om naar de kist te zwemmen, Sharon het niet lukt om haar kist te bereiken, Danny het ook niet lukt, Anna tijdens het zwemmen al merkt weinig adem over te hebben om de kist nog te dragen, Oscar’s adem ook snel op is maar de kist nog wel een keertje weg kan gooien, Kim bij de verkeerde kist uit komt, Klaas zijn kist niet kan vinden en daarom Sander immuniteit wint omdat hij al het verste stond.

Sander mag de ketting ophalen en moet blijven staan. Ook dit jaar is er net als andere jaren een winnaarseiland. Sander mag 3 leden meenemen naar het eiland met champagne, fruitsap, meloen, koffie, thee en ontbijt met vers gebakken brood. Uiteraard neemt hij Klaas, Kim en Amara mee.

“JE MOET OOK DURVEN ZEGGEN: HET IS MOOI GEWEEST.”

Tim probeert nog steeds vuur te maken. Zijn moed zakt hem in zijn schoenen. “Je moet ook durven zeggen: het is mooi geweest. Dit is niks voor mij en dit is op dit moment misschien ook te veel.” Hij wil naar huis. En dus is dit einde Expeditie Robinson voor Tim.

Op Sabitan Laya bespreken ze de eilandraad. Danny stemt voor om op Kim te stemmen en iedereen is het ermee eens. Behalve Ryanne. Ze mag Kim graag. Zij stelt voor om op Klaas te stemmen. Daardoor beginnen de anderen haar te wantrouwen.

Op winnaarseiland gaat de champagne open. De stemming zit er goed in en door de mooie lucht genieten ze nog extra.

“GA MAAR AAN HEN VRAGEN OF IK IETS OVER JOU HEB GEZEGD.”

Dag 18 is aangebroken. Danny beseft dat zijn relatie met Ryanne op losse schroeven staat. Hij denkt dat Ryanne dubbelspel speelt en de gezelligheid is daardoor minder leuk. Hij bespreekt het met Anna en Sharon.
Ryanne vraagt even later aan Danny of ‘Plan Kim’ door gaat en dat is zo. Ryanne denkt dat Danny mensen aan het opstoken is tegen haar. Maar hij geeft aan dat dit niet zo is. “Ga maar aan hen vragen of ik iets over jou heb gezegd.”

Op winnaarseiland vinden ze kaas, hagelslag, jam, pindakaas en een recept om eigen brood te bakken. Hij lukt goed en is erg lekker. Sander heeft een gevoel van intens geluk.
Ondertussen bespreken ze ook hier de eilandraad. Danny kunnen ze niet vertrouwen. Kim rekent uit wie nog wat heeft qua stemmen. Sander wil all-in voor Danny gaan en Klaas ook, want hij wil niet nog een dag met Danny op het eiland zijn.

EILANDRAAD

De gesprekjes vooraf skip ik maar even, want dat is zo goed als wat hierboven beschreven staat. Huppa, door naar de stemming: Ryanne’s zwarte stem, Kim, Kim, Kim, Kim, Kim, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Kim, Danny, Kim, Danny, Kim, Danny, Kim, Danny, Kim, Danny (dit betekent 10-10), Kim, Kim, Kim, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny, Danny.

Danny vindt het een eer dat ze zoveel stemmen in zetten. Maar niemand wil reageren. Ook Danny krijgt de kans om zijn expeditie voort te zetten. “Natuurlijk zeg ik daar ja tegen! Ze hebben heel veel moeite gedaan om mij weg te stemmen, nu ga ik veel moeite doen om ze te verrassen.

Robinson van deze aflevering: Sander
Wantrouwende Robinson: Klaas
Stille Robinson: Amara
Oprechte Robinson: Ryanne
Ik-ben-stiekem-nog-in-het-spel Robinson: Danny
Einde Robinson: Tim

Blijft Danny tot de halve finale?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close