Lucas 5 maanden

Lucas 5 maanden

Dat mannetje van ons was gisteren 5 maanden. Wat gaat het weer ongelooflijk hard, maar wat is het toch leuk om een baby te hebben. Hoewel ik iedere levensfase wel iets vind hebben, vind ik het hebben van een baby ook heel erg leuk. Helaas hoort bij het ‘ouder’ worden ook dat mijn kleine baby steeds minder er uit ziet als een kleine baby. Dus extra goed genieten van alle momenten! Hij is dus alweer vijf maanden en dus is het weer tijd voor een update over de afgelopen maand.

Slaap- en eetschema

Eindelijk heb ik een beetje ritme gevonden tussen wakker en slapen bij Lucas. Of nou ja, ritme… Het verschilt nog per dag hoe laat Lucas wakker wordt, dus ik kan nog steeds niet zeggen hoe laat zijn voedingen zijn (ik voed op verzoek). Nadat hij in de ochtend gevoed is, blijft hij lekker wakker en valt hij na zo’n 1,5 uur in de box in slaap. Dan komt hij zo’n 3 uur later voor de volgende voeding en meestal komt het zo uit dat hij daarna tegelijkertijd met Isabelle naar bed kan. In bed slaapt hij echt van voeding tot voeding. Uiteraard een uitzondering daar gelaten. Daarna is hij vaak de hele tijd wakker tot de volgende voeding en daarna houdt hij zichzelf vaak nog tegen om te slapen waardoor hij wat hangerig kan zijn. Meestal is de laatste voeding tussen half 9 en half 11.

Afgelopen maand zijn we ook begonnen met oefenhapjes. Overigens nog niet zo consequent omdat we het soms ook gewoon vergeten. (Oeps!) Ik heb zoete aardappel gemaakt en gepureerd en dat bewaar ik nu in een handig ijsklontjes bakje in de vriezer. Dat kun je in de weekvlog van afgelopen week zien. Hij doet zelf ook echt zijn mondje al goed open, al vind ik niet dat hij per se goed hapt. Maar dat zal ook wel een kwestie van oefening baart kunst zijn.

Ontwikkeling

Wat maakt ons mannetje sprongen. Naast het vele brabbelen, kan hij ook echt schaterlachen wat echt heel erg schattig is! Vooral wanneer je ‘Kiekeboe’ met hem speelt. Het is sowieso een heel vrolijk mannetje. Ook gaat hij steeds meer spelen als je hem iets geeft. Een rammelaar of zo’n bal met gaten vindt hij mega leuk. Hij bestudeert de speeltjes eerst, pakt het vervolgens over van zijn ene hand naar de andere en weer terug en dan stopt hij het in zijn mondje.

Hij is nog steeds wel erg beweeglijk in zijn lijfje. De onrust blijft. Vanwege het Corona virus videobellen we nu om de week met de fysio. Die ziet ook echt sprongen, maar ziet ook dat het nog zeker niet over is. Over die onrust gesproken: ik vertelde vorige maand al over de onderzoeken die Lucas hiervoor gehad heeft. Afgelopen week kreeg ik een telefoontje van de kinderarts dat nu ook de uitslagen van het bloedonderzoek wat naar het Radboud gegaan was binnen waren. Die uitslagen (ging vooral over aangeboren stofwisseling) waren heel positief. Oftewel, ze hebben er niks geks uit op kunnen maken. Fijn dat alle onderzoeken goed zijn. Waarschijnlijk horen die spanningen dus gewoon bij hem. Hij lijkt er zelf ook geen last van te hebben.

Lucas rolde om

Een ontwikkeling waar ik ook erg trots op ben, is dat Lucas van de week tot twee keer toe uit zichzelf omrolde! Van rug naar buik en terug. Zo knap! Overigens hebben we het zelf nog steeds niet gezien, want hij doet dat op momenten dat wij niet kijken, haha!

Luiers, groei en kleding

Qua luiers zitten we nu echt goed in maatje 2. Die passen prima en ik verwacht dat we daar voorlopig nog wel inzitten. We gebruiken nog steeds Kruidvat luiers; daar ben ik vrijwel altijd te spreken over geweest. Echter heeft hij nu al een paar keer gehad dat we zagen dat hij nat was aan de zijkant en dat de luier dan droog was. Is dat een jongens dingetje?

Morgen moet Lucas weer naar het consultatiebureau, dus durf ik nu niet te zeggen hoe zwaar en hoe groot hij nu is. Maar qua kleding zit hij net als vorige maand goed in maatje 62. Hoewel die broeken wel een beetje te groot zijn qua omvang. Qua lengte zit het goed. Maatje 58 was echt te klein en die heb ik ook uit zijn kast gehaald.

Hoe gaat het met jullie kids?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close