Verzamelingen en obsessies | #30dayblogchallengeNL

Dag 7 van de #30dayblogchallengeNL is aangebroken. Vandaag een onderwerp wat ik het minst interessant vond van deze challenge. En ondanks dat er geen regels zijn en ik hem dus ook gewoon had kunnen overslaan, vond ik toch gewoon dat ik hem moest doen. Dus bij deze mijn verzamelingen en obsessies.

VERZAMELINGEN

Na mate je ouder wordt, verandert hetgeen wat je verzamelt. In mijn basisschool periode verzamelde ik de Happy Meal speeltjes (waar ik uiteindelijk niet zo veel mee deed), zeepjes en Barbies. Barbies had ik écht veel. Ik hield van rollenspel en ondanks dat ik voornamelijk alleen speelde, kon ik hierin echt mijn ei kwijt. Een spel waarin ik speelde dat ik vriendinnen had en dat we leuke dingen deden en natuurlijk waren alle jongens verliefd op mij…

In mijn middelbare school periode verzamelde ik niet echt iets. Pas aan het eind van de middelbare school en op het MBO verzamelde ik filmposters. Ik was helemaal gek op films en plakte mijn hele plafond er mee vol.

Vanaf het MBO verzamelde ik films op DVD. De allereerste film die ik kocht was ’10 things I hate about you’ en ik was er echt gek op! Ik hou nog steeds van die romcoms die zich afspelen op high schools. Ik had niet perse een genre dat ik spaarde. Alle films die ik leuk vond of die me leuk leken kocht ik op DVD. Uiteindelijk kopieerde ik veel films die ik huurde bij de bibliotheek of de videotheek en later downloade ik ze en brandde ik ze op een schijfje.

Mijn film verzameling staat inmiddels voor het grote deel op zolder. Nog maar een paar films staan beneden in de kast, waaronder de favorieten die ik van de week al noemde. Mijn film verzameling is ondertussen omgeslagen in een serie verzameling. Ik heb ondertussen 13 verschillende complete(!) series in mijn kast staan: Charmed, Buffy the Vampire Slayer, Angel, Heroes, Smallville, Glee, Friends, Once Upon A Time, Moonlight, Terra Nova, Ghost Whisperer, Sex and the City en That 70’s Show. Zoals je ziet een variatie in genres. Gossip Girl, Pretty Little Liars en Grimm zijn series die ik sowieso nog op DVD wil hebben. Ik heb ze alle drie gezien en vind het fantastisch! Daarnaast heb ik nog een hele rits aan series die ik nog wil kijken. En als er series tussen zitten die ik nog vaker zou willen kijken, dan komen die absoluut ook op DVD in mijn kast. Zo heb ik bijvoorbeeld Dawson’s Creek ook helemaal gezien. En hoewel dat echt jeugdsentiment is, hoef ik die niet perse op DVD. Krijg ik hem: fantastisch! Dan zal ik heb absoluut nog en keer kijken, maar anders vind ik het ook prima. En zo zijn er meerdere series! Herkenbaar?

OBSESSIES

Hmm…. dit vind ik een hele lastige. Obsessie vind ik namelijk een vreselijk negatief woord. Al snap ik wel wat Hare Maristeit ermee bedoelt.

Goed. Ik heb in ieder geval één ‘obsessie’. Al vanaf haar eerste single was ik fan. En hoewel ik me daar op latere leeftijd – toen het met haar slechter ging – een beetje voor schaamde, blijf ik toch lekker al haar CD’s kopen en hoor ik haar nieuwste singles als eerste. Daarnaast volg ik haar op de voet op social media (al zal ik niet haar kanalen stalken en spammen).

In dit geval heb ik dus een obsessie voor Britney Spears. Ik vind haar geweldig. Haar liedjes vind ik leuk, haar albums vind ik te gek en haar shows fantastisch (ja, zelfs al is zo goed als de hele show geplaybackt!). Miss Spears weet hoe ze een show moet geven en natuurlijk heeft ze hulp van veel attributen en achtergronddansers. Maar man, dat geeft een energie!

Toen ze in 2007 een meltdown kreeg was de hele wereld in shock. Het ging er slecht met haar aan toe. Maar ze kwam er echt heel goed bovenop. Zeker als je kijkt naar de afgelopen 2 of 3 jaar. Ze staat gewoon met haar eigen show in Las Vegas! Met haar kids gaat het fantastisch. Ze is een queen op social media. Bekijk haar Instagram: serieus! Heerlijk! Oh en niet vergeten: over 6 dagen(!) komt haar nieuwe album Glory uit! Need it!

Stiekem vond ik dit onderwerp toch leuker om te schrijven dan dat ik dacht toen ik dit artikel begon. Maar hé, veranderen van mening mag 😉

Wat verzamel jij en waarvoor heb jij een obsessie?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close