Waarom ik geen uitgebreid eerste verjaardagsfeestje voor Isabelle geef

Over 2 maanden is het zover. Dan wordt mijn baby een dreumes. Dat is natuurlijk een feestje waard. Hoewel ik overal om mijn heen hoor van moeders met kinderen van dezelfde leeftijd als Isabelle dat zij al bezig zijn met plannen. Ze hebben de taart al geregeld, uitnodigingen, een thema gekozen, slingers en ballonnen besteld. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij geven niet zo’n uitgebreid verjaardagsfeestje voor Isabelle. Waarom niet leg ik je uit in dit artikel.

Herinneringen

Allereerst onthouden baby’s hun eerste verjaardag toch niet. Zij weten niet hoe je het versierd had, of er een thema was, of je uitnodigingen had gemaakt. Dus voor mijn baby (of dan dreumes) hoef ik het niet te doen. Natuurlijk zien ze later wel foto’s, maar ik kan het bijna niet indenken dat zij later aan mij gaat vragen waarom we het niet groter aangepakt hebben. Een foto met een simpelere taart of een paar kleine versieringen zijn ook leuk toch?

Budget

Daarnaast kost het een hoop geld. Zeker als je – wat helemaal de trend is – het feestje een kleurenthema mee geeft. Dan ga je daar je versiering dus ook op aanpassen. Dat betekent dat je die speciaal gaat kopen om (waarschijnlijk) noooooiiiiit meer te gebruiken. Zonde toch?! En wat denk je van zo’n dure taart met foto of afbeelding van Woezel en Pip? Dat ziet er hartstikke gaaf uit, maar zodra er in die taart gesneden wordt, is de mooiheid er alweer van af. Daarbij maken wij waarschijnlijk een suikervrije taart voor Isabelle en zouden we niet weten hoe we daar een afbeelding überhaupt op moeten krijgen. En dan heb ik het nog niet eens gehad over een cakesmash speciaal voor de uitnodiging. Ja, het ziet er super schattig uit. Dat wel.

Het oog wil ook wat toch?

Tuurlijk ziet het er allemaal heel gaaf uit. Vooral Insta worthy. Maar dat allemaal voor één dag… Wat mij betreft kan dat ook met gewone simpele slingers (die we al voor onze eigen verjaardagen hebben gebruikt) en eventueel een zelfgemaakt feestmutsje en één ballon in de vorm van het cijfer 1. Het hoeft toch niet allemaal bijzonderder te zijn dan dat zo’n eerste verjaardag toch al is?

Eerlijk…

Ik vind het er allemaal heel gaaf uit zien op Pinterest en Instagram. En natuurlijk gun ik het Isabelle ook. Maar, dan wel als ze dat een beetje zelf kan bepalen. Tot die tijd vind ik het zonde van het geld en eigenlijk gewoon onnodig. Misschien ook wel omdat wij financieel gezien wat meer beperkt zijn als het gaat om dit soort dingen. Wat ik zou doen als we financieel ruim zaten? Ja, misschien zou ik dan wel mee gaan in de hype van thema’s en kleuren. Maar ook dan doe je het voor jezelf en niet voor het kind. Want zoals ik al zei, die weet er later toch niks meer van af.

Hoe staan jullie hierin? Maken jullie gebruik van een kleurenpalet en/of thema? En waarom hebben jullie hier dan voor gekozen? Laat het me hieronder bij de reacties of op mijn social media kanalen weten.

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

6 Comments

 • Nicole

  30 juli 2018 at 06:14

  Wij hebben het wel “uitgebreid” gevierd. Ik had kleurenthema’s en kocht via ali express de meeste dingen.
  Kost geen drol. De taart van Fay maakte ik zelf en ook de cake smash fotoshoot deed ik zelf bij haar. Bij Milo deed een vriendin van me die oefent voor fotografie. Ook geen kosten dus. Je hebt overigens helemaal gelijk dat je kind het toch niet herinnert, maar ik deed het vooral voor mezelf dan ook. Omdat ik blij was dat onze kindjes een jaar werden na alle toestanden eromheen.
  Maar ieder zo zijn ding… Dat moet iedereen ook gewoon zelf weten!

  Beantwoorden
 • Yvette

  30 juli 2018 at 07:28

  Ik kan me helemaal vinden in dat het niet allemaal duur en instagram waardig hoeft te zijn haha! Daarnaast vond ik het wel belangrijk om mijn dochter’s eerste verjaardag echt te vieren met de belangrijkste mensen om haar heen. Ik vind het feit dat zij zich niets ervan zal herinneren eigenlijk geen reden. Want dan kan je ook wel stoppen met alle andere leuke dingen. Foto’s van je eerste verjaardag zijn heel waardevol, zo heb ik dat zelf iig ervaren. Het gaat ook om de herinneringen die je voor jezelf maakt. Het is ook jouw leven 🙂 Maar volgens mij bedoel je niet dat jullie het helemáál niet gaan vieren, dus alvast mega veel plezier gewenst!

  Beantwoorden
  • Natasja

   30 juli 2018 at 10:27

   Wij gaan het inderdaad ook vieren, maar gewoon zoals iedere verjaardag. Maar de herinneringen zijn net zo leuk als je het normaal viert als dat je het uitgebreid viert. Maar dat moet iedereen voor zichzelf weten natuurlijk! En alvast bedankt ?

   Beantwoorden
 • mari

  31 juli 2018 at 01:41

  Jullie hebben groot gelijk hoor ,je viert het toch wel en foto’s komen er ook dus de herinneringen maken doe je toch wel.

  Als ze een jaar of twee of drie zijn beseffen ze pas dat er echt een feestje is en dan word het een ander verhaal hoewel het dan toch niet zo duur hoeft te zijn hoor,Roy kan ook wel een taart bakken hoor en oma’s helpen ook graag en aparte slingers zijn ook zo gemaakt dus het is allemaal best te doen maar dat weet je tegen die tijd wel hoor.

  Wens jullie alvast een hele fijne verjaardag toe ook al is het nog vroeg en zie de foto’s dan wel verschijnen want ook al kan ik nergens naar toe ik sla de foto’s op want voor mij zijn dat ook herinneringen.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close