TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #7

Vorige week hadden we meerdere afvallers. Elle en Alex zijn écht naar huis gegaan en JayJay moest naar afvallerseiland. Zou het saai worden op het gewone eiland nu JayJay weg is en zou hij zorgen voor ophef op afvallerseiland? Je zag het gisteren in de aflevering en je leest het vandaag in deze recap!

DAG 13

Kamp Noord en Zuid zitten bij elkaar. “Stoere rapper gaat naar huis vanwege heimwee.” Lijkt Koos een krantenkop te quoten. . Jalou baalt er wel van omdat er kracht weg is. In kamp Noord lijkt het nu aan te komen op haar en Koos.  Dio vind het niet het spel dat je eruit stapt als je heimwee hebt. Daarna praten ze over JayJay. Ze grappen erover dat hij misschien wel op een of ander eiland zit…

Bartho, Lex en Bertie zien JayJay aankomen. “Ik ben benieuwd hoe dat dan gaat verlopen hier.” Zegt Berthie tegen de anderen.
JayJay komt aan op het eiland. “Is het raar als ik zeg dat het goed is om jullie te zien?” “Dat is in ieder geval niet insgelijks…” Aldus Lex.
Lex legt uit dat er op afvallerseiland geen gekronkel is en dat dit een ander eiland is. Lex vertelt JayJay meteen dat er op het andere eiland veel geroddel was over hem en noemt een aantal voorbeelden. JayJay vindt dat toch wel echt heel vervelend.

Chloë heeft veel last van de regen en het weinige eten. “Ik ben nu een wandelend sprietenstokje of zo”.

Op Kamp Zuid is er een probleem. Er is geen meel meer en nog maar een beetje rijst. Daarnaast ligger er nog maar 5 kokosnoten, maar niemand wil dat eigenlijk nog eten. Iedereen is daardoor een beetje down. Dave heeft zelfs ’s nachts overgegeven. Maar hij geeft wel aan niet op te willen geven. Dave en Thomas vragen zich af wanneer de samensmelting plaats vind.

Op alle eilanden regent het keihard. “Als je dit een paar dagen achter elkaar hebt, ga je stuk. Niet koken, niks droog…” Klaagt Jalou. Maar iedereen is het er wel mee eens. Toch willen ze allemaal niet opgeven.

Kamp Zuid is desondanks actiever. Ze willen toch een dak gaan maken. Eerst halen ze het dak van de hut van het vlot af en leggen ze tegen het hutje aan. Nu hebben ze iets om te schuilen.

Bertie neemt JayJay op voedselexpeditie. “Ik denk dat ik hier veel van jou kan leren.” Hij krijgt veel respect voor Bertie.

Chloë is zwak. Ze ligt veel en kan niet zo veel. Toch zorgen haar kampgenoten wel voor haar. Maar Jalou ziet wel in dat ze zo heel zwak staan.

DAG 14

Chloë voelt zich al iets beter, maar nog niet 100%. Jalou geeft aan dat ze nu toch wel twee buffels missen.

IMUNITEITSPROEF

Dennis vertelt ons dat dit de laatste proef is vóór de samensmelting.
Eerst moeten ze een puzzel maken. De puzzel vormen twee drijvers voor een boot. Als de boot klaar is, moeten ze het water op om een zware bal te halen en deze mee terug brengen naar het land. Daar moeten ze het touw waar de bal aanzit over een stellage gooien zodat de bal kan hangen. Met de bal moeten ze proberen 3 vazen kapot te gooien. Wie dit als eerste gelukt is, wint de immuniteitsproef.

Jessie kan niet puzzelen en houdt zich weer afzijdig.
Jalou neemt leiding in kamp Noord. Dat gaat vrij voorspoedig.
Bij kamp Zuid zie je ze allemaal samenwerken, maar niemand neemt écht de leiding. Gaby ziet het niet en loopt er een beetje achteraan.


Kamp Noord heeft de twee drijvers bij elkaar. Maar Kamp Zuid is als eerst te water.
Thomas springt het water in om de bal te pakken, maar beseft dat hij daar niet kan staan.
Terwijl kamp Noord de bal pakt is kamp Zuid alweer onderweg, terug naar het land. Maar helaas is er een stroming en kost het dus meer moeite.
Kamp Zuid is aan wal en probeert het touw om de stellage te gooien. Al snel volgt kamp Noord.


Het lukt Thomas om voor kamp Zuid het touw eromheen te gooien.
Jalou legt een knoop in het touw zodat het touw misschien makkelijker blijft hangen. Maar het slingeren van het touw over de stellage gaat nog niet geweldig.
Ondertussen is kamp Zuid de bal aan het swingen. Dave gooit het touw en het team moet op het juiste moment het touw laten vieren.

Terwijl kamp Noord nog steeds bezig is met het touw, heeft kamp Zuid de eerste vaas kapot. Ook de tweede vaas is kapot, zonder dat kamp Noord het touw erover heeft.
Het lukt Jalou een eental keren om bijna het touw eroverheen te krijgen, maar die blijft niet zitten.


Maar dan maakt kamp Zuid de derde vaas kapot en wint daarmee de proef.

Jalou is klaar voor de samensmelting. Ze geeft niemand de schuld van het verlies, maar vindt het straks heerlijk om op eigen krachten proeven te winnen.

Bartho en JayJay gaan op zoek naar wormen zodat ze kunnen vissen. Want “het zijn slimme vissen. Ze zwemmen weg als ze een net zien.” Maar het lijkt hen niet gegund…
Bertie denkt dat als ze wat groenten laten liggen dat de wormen vanzelf komen. “Dat is ook zo in de groencontainer.”

DAG 15

Suzanne en Chloë praten over de eilandraad. Suzanne wil Chloë niet wegstemmen. “Gelukkig maar.” Jessie heeft het gevoel dat zij er uit zal liggen vanavond. En Suzanne vertelt Chloë dat zij echt op Jessie wil stemmen…

Door haar slechte voorgevoel gaat Jessie naar Jalou. “Hopelijk wil jij je extra stemmen voor mij gebruiken.” En dat wil Jalou doen, omdat ze liever iemand mee neemt naar de samensmelting die er echt voor gaat, dan iemand die het maar net haalt.”
Jessie gaat ook naar Koos, maar die vindt het echt een lastige. “Ik denk dat ik het daar pas beslis.”

EILANDRAAD

Koos maakt zich geen zorgen om deze eilandraad, maar vind het jammer dat er iemand naar huis moet die hij graag mag.
Jalou ziet zichzelf als een sterke speler, en ziet nog geen reden waarom ze weggestemd zou worden.
Chloé denkt dat ze mentale kracht heeft, waardoor ze op blijft staan wanneer het even niet gaat.
Suzanne vindt dat er maar weinig mensen zijn die zo’n wilskracht hebben als Chloé.
Jessie is blij met de selectie die ze heeft gemaakt toen ze het nieuwe kamp Noord vormde.

Tijd om te stemmen.

Chloé, Chloé, Jessie, Jessie, Chloé, Chloé, Chloé.

“Normaal gesproken was dit einde expeditie voor jou, maar omdat Alex vorige keer opgaf, hoef je nog niet naar huis. Als je terug wilt keren, zult je morgen heel diep moeten gaan.”
“Ja, ik doe het.”
“Voor wat betreft de anderen: de samensmelting is nu wel heel erg dichtbij…”
Tamdamdammmm….

Robinson van deze aflevering: Bertie, door haar geniale groencontainer plan.
Zwake Robinson: Chloé
Veranderende Robinson: JayJay
Team Robinson: Kamp Zuid
Zogenaamd einde Robinson: Chloé

Zouden jullie op het eiland willen blijven met alleen maar regen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close