Mama’s: let beter op TikTok!

TikTok is razend populair onder de jeugd. Bij mijn dansaanbod op school laten kinderen heel veel verschillende ‘TikTok dansjes’ zien. Hartstikke leuk denk je? Lieve mama’s: let beter op TikTok!

Oké, de dansjes zijn over het algemeen wel leuk. Sommige wat te sexy voor een 9-jarige (wel meer dan een paar dansjes to be honest) , maar verder zit er weinig kwaad in. En natuurlijk leuk dat kinderen zo massaal aan het dansen zijn! Daar ligt dan het probleem ook niet zo.

Waar het probleem dan wel ligt? Bij de teksten van de liedjes waar kinderen mee in aanraking komen (drank, drugs, pistolen, geweld). En heus, de meeste 9-jarigen zullen heus niet nadenken over de meestal schunnige Engelse teksten, maar dan nog. Wil je je kinderen keihard f*ck, hoes en b*tches mee horen zingen?

Dan nog een heel groot nadeel van TikTok: je scrolt en krijgt random filmpjes te zien. Dus niet per se van de mensen die jij volgt… Wist je bijvoorbeeld dat er laatst een zelfmoordfilmpje op TikTok stond? Die konden de kinderen gewoon zien! En wat denk je van nare challenges die absoluut niet veilig zijn of respectloos of vol geweld…

Dus TikTok zo onschuldig? Hell no! Sowieso vind ik dat ouders aandacht moeten besteden aan hoe je met social media omgaat. Er zitten zoveel mooie en goede dingen aan, maar helaas ook negatieve. En kinderen moeten leren hier mee om te gaan.

Hoe monitor jij het social media gedrag van je kind?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close