Isabelle 6 maanden

Ik roep het iedere maand: wat gaat de tijd snel! Isabelle is gewoon al een half jaar in ons leven. We hadden niet gelukkiger kunnen zijn! Wat is het toch een mooi en lief en leuk meisje! Maar mijn hemel…. Een half jaar! 6 maanden! Ze is gewoon al op de helft van haar eerste levensjaar! Ik wist dat de tijd snel gaat, maar nu we Isabelle hebben lijkt de tijd alleen maar sneller te gaan. En ze leert al zo veel! Ik ben zo trots op haar! De afgelopen maand hebben we weer nieuwe mijlpalen bereikt. Vandaag vertel ik je weer alles over haar groei en ontwikkeling.

Slaap- en voedingsschema

Isabelle heeft nog steeds hetzelfde schema als vorige maand. De eerste voeding is rond 7.00 uur, dan 11.00 uur, 15.00 uur en de laatste om 19.00 uur. Ze redt het prima zonder de voeding van 23.00 uur! Ze slaapt gewoon door en lijkt deze dus niet te missen. Vorige maand gaven we haar af en toe een oefenhapje met groente, nu geven we haar ondertussen er ook fruit bij. Fruit krijgt ze rond 12.00 uur en groente rond 17.00 uur. Het leuke is dat ze nu – in tegenstelling tot vorige maand – echt snapt hoe je van een lepeltje moet happen. Ze opent echt meteen haar mondje als je met het lepeltje in de buurt komt en snapt ook hoe ze het eten er van af moet krijgen. Zo trots, deze mama!

We hebben ondertussen 4 verschillende groenten geprobeerd en 2 verschillende fruitsoorten: broccoli, courgette, wortel, pompoen, banaan en peer. Alle hapjes hebben we tot nu toe nog zelf vers bereidt en heel eerlijk ben ik daar super trots op! Ik weet dat ze nu geen chemicaliën binnen krijgt of rare E-nummers of conserveringsmiddelen. Ik maak een grotere portie en lepel het over in ijsklontbakjes die ik vervolgens in de vriezer leg. Ideaal! Ze eet het ook allemaal erg graag gelukkig! Hoewel we nu iedere keer nog maar een klein beetje geven, merken we dat we best meer kunnen geven. Ze moppert echt even als het op is, maar gelukkig blijft ze daar niet in hangen en duurt het mopperen maar hooguit een minuutje.

Slapen doet ze ook goed. Meestal gaat ze naar de eerste voeding meteen weer terug naar bed en wordt ze zo’n half uurtje voor de volgende voeding wakker. Ze huilt dan niet, maar ligt gewoon lekker in haar bedje te spelen en te kletsen. Heel leuk! Na het fruithapje gaat ze ook weer naar bed en slaapt ze meestal wel nog 2 uur. Soms is ze ook bij dit slaapje iets eerder wakker. Tegenwoordig slaapt ze een stuk minder na het groentehapje. Vaak maar een uurtje en soms zelfs maar een half uurtje. Dat vind ik overigens niet erg, omdat ik dan op mijn werkdagen toch wat langer van Isabelle kan genieten. Na de voeding van 19.00 uur is ze vaak nog een uur of twee uur wakker voor ze haar lange slaap gaat doen. Heerlijk die avondmomentjes nog even samen.

Ontwikkeling

De afgelopen maand hadden we op dezelfde dag twee mijlpalen! Ik was zó trots! De eerste mijlpaal was dat ze nu echt van buik naar rug kan omrollen. Dat heeft ze wel al vaker gedaan, maar toen was het volgens ons meer per ongeluk. Nu deed ze het echt 3 keer achter elkaar en vond ik dat ze dit doel nu bereikt had! Ze heeft er nog steeds niet altijd zin in, maar kan het nu wel echt. Van rug naar buik doet ze overigens nog niet. Ze kan wel naar haar zijkant draaien om iets te pakken, maar gaat dan gewoon weer terug op haar rug liggen.

De tweede mijlpaal – die dus op dezelfde dag was – vond ik zó leuk! Haar eerste échte lachje! Ze maakte wel al geluid als ze blij was, maar nu was het zo’n typisch baby lachje en OMG ik smolt helemaal! Dat snap je natuurlijk!

Ze brabbelde vorige maand al best een eind weg, maar nu al helemaal. Heerlijk! En de geluiden die ze kan maken… hilarisch! Wat ze leuk vindt – en papa en mama nog leuker! – is als ze geluid maakt dat wij dan een vinger tussen haar mondje op en neer laten bewegen. Het vibrerende geluid is zó grappig! Good parenting skills hier. Maar volgens mij doet iedere ouder dit, haha! Ze maakt ook duidelijk verschillende geluiden. Zo is het voor ons ook erg helder – vooruit, meestal dan – wat ze bedoelt. Mevrouw weet al goed wat ze wil en kan dat met geluiden en bewegingen laten zien.

Wat echt nieuw is, is als ze met haar tong naar buiten een bepaald geluidje maakt. Dan is ze er echt klaar mee en vindt ze hetgeen wat ze aan het doen is of hoe ze ligt of zit niet meer leuk.

Ze vindt het steeds leuker om te gaan zitten, al moeten we haar rugje hierin nog wel ondersteunen. Het lukt haar een paar seconden om zelf rechtop te blijven zitten. Tegen de leuning van de bank lukt het al beter, al valt ze soms ook nog naar de zijkant.

Odin vindt ze ook steeds interessanter. Ze volgt hem met haar ogen en als hij in de buurt komt dan steekt ze haar handen naar hem uit. Ze vindt het super leuk om hem te aaien, al is Odin meer geïnteresseerd in het geven van kusjes. Dat vinden wij dan weer niet goed. Jammer genoeg laat hij zijn hoofd niet even liggen, zodat Isabelle hem goed kan aaien. Maar dat mag de pret alsnog niet drukken.

Op dit moment is Isabelle sowieso van het voelen en alles in haar mondje stoppen. Gezichten aanraken vindt ze ook interessant, al is zachtjes vaak nog vergezocht. Alles wat ze vast pakt gaat vaak ook automatisch naar haar mondje. Tja, hoort er bij. Het schijnt dat dit ook de eerste tekenen zijn van tandjes, maar die zien we nog helemaal niet.

Groei, luiers en kleding

Gisteren moest Isabelle zich weer melden op het consultatiebureau en dus ik heb een actuele status van haar groei. Yay! Ze is nu 64 cm groot en weegt 5710 gram. Dat betekent dat ze binnen een maandje 1,7 cm gegroeid is en 290 gram is aangekomen! Qua groei doet ze het prima. Qua gewicht zit ze op de onderlijn volgens de curve, maar volgt ze die wel en is er geen reden om ons zorgen te maken. Sowieso oogt Isabelle altijd vrolijk en actief, dus dat zit wel goed.

Vorige maand zijn we eindelijk van maatje 1 naar maatje 2 luiers gegaan en daar zit ze nog steeds goed in. Ik ben nog altijd fan van Kruidvat luiers (#nospon) en zal niet snel naar een ander merk overstappen. En ja, ik heb andere merken geprobeerd 😉

Qua kleding zit ze momenteel prima in maatje 62, wat eigenlijk bizar is omdat veel kinderen hier met 3 maanden al in zitten en ons meisje vandaag een half jaar is. Ach, ze is nog altijd een klein fijn meisje en dat is prima als je het mij vraagt. Ze heeft maar een beetje babyspekjes dus vult ze kleding niet echt op. Toch staat alles haar heel mooi natuurlijk, haha!

Ik ben enorm trots op Isabelle. Ze is gewoon zó leuk!

Hoe gaat het met jullie en/of jullie kinderen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close