TV

RECAP | Expeditie Robinson #5

Nadat Teske in de Expeditie Robinson aflevering van vorige week Mantapayaz heeft moeten verlaten, gaat de wedstrijd door op het eiland. Zou er vandaag wéér iemand naar het andere eiland moeten, terwijl de overige kandidaten weer een zware proef tegemoet gaan? Er zijn geen vrijwilligers meer. Maar, er is een nieuw verbond…. 

DAG 8: “YES, IK BEN SNEAKY AAN HET DOEN EN DAN GAAT HET NIET DOOR…!”

Danny, Ryanne, Anna en Sharon hebben een plan: Sander is een sterke speler en die wil per se stemmen als er niemand naar het eiland gaat. Daarom willen zij zo veel mogelijk mensen verzamelen, zodat ze Sander naar het andere eiland kunnen sturen. “Hij is echt de Godfather van het eiland,” zegt Danny tegen de meiden.
Maar terwijl zij lol hebben om het – volgens hen – geniale plan, hebben anderen ook in de gaten dat Danny hem ‘schijt’. Worden zij bang voor Danny?
Danny gaat ondertussen aan de slag met zijn plan en benadert Oscar. “Hoe graag wil jij naar de samensmelting?” “Heel graag!” Danny vertelt dat hij minstens vier mensen achter hem heeft staan en dat hij graag wil dat Oscar met hen mee doet. Gezien Oscar de band met het jongensverbond (uit de eerste aflevering) verloren heeft, sluit hij zich aan bij #TeamDanny.

Danny vindt een brief. Maar wat een verrassing! Geen teams maken, maar met zijn allen spullen pakken, want sommige komen nooit meer terug op Mantapayaz! Danny en Oscar balen, want daarmee valt het plan in duigen. Sander vindt het maar frustrerend dat je niet weet wat er gaat gebeuren. En ook Ryanne baalt: “Yes, ben ik sneaky aan het doen, dan gaat het niet door!”

Met de boot vertrekken de kandidaten naar een ander eiland. Daar treffen ze Dennis en Nicolette. De opdracht is simpel: ‘Maak één team van 7 personen die een kamp vormen tot aan de samensmelting.’ De expeditie leden hebben snel in de gaten dat er dus ook een team van 4 personen gevormd moet worden. Tim en Sander gaan meteen buiten de groep staan en willen mensen verzamelen. Uiteindelijk staan Tim en Sander samen met Jaap, Kim en Amara aan één kant. Terwijl de andere zes ook bij elkaar staan. Oeps! Dat is niet goed!
Sander vraagt meteen of Ryanne naar hen komt. Maar Ryanne blijft staan. Vervolgens vragen ze ‘Os’. Maar Oscar houdt ook zijn poot stijf. Sander en Tim snappen er niks van. “Wij hebben hier de meerderheid. Jij bent van het stemmen Sander!” Wrijft Danny erin. Maar de ‘kleine’ groep wil nu in een keer wel lootjes trekken. Oei, wat een gebekvecht!
Maar na de reclame zien we dat Jaap door de andere vier naar de andere kant ‘gestemd’ wordt. En dus gaat Jaap naar de grote groep.

DAG 9: DE EERSTE PROEF TUSSEN KAMP NOORD EN KAMP ZUID

Het is dé dag. Nadat ze gisteren op een niet al te vriendelijke manier uit elkaar zijn gegaan, willen beide teams er vandaag vol voor gaan. Team Noord is gemotiveerd om te laten zien dat ze helemaal geen losers zijn. No way back!

Voor de proef is concentratie, teamwork en evenwicht nodig. Met zijn allen voorbij het derde platform, terwijl ze evenwichtsbalken trotseren. Het team dat als eerste 3 seconden met zijn allen op de evenwichtsbalk voorbij platform 3 staat, wint de totem en hoeft niet naar de eilandraad.

Bij kamp Noord loopt het meteen gesmeerd. Al snel zijn zij op het eerste platform, behalve Oscar. Die blijft maar vallen. Gelukkig lukt het uiteindelijk wel en gaat Anna proberen het touw los te maken van de volgende balk en probeert ze hem van de spiraal af te halen.
Kamp Zuid vindt het enorm lastig en daar vallen ze als bosjes in de zee. Klaas bereikt uiteindelijk als eerste het platform. Daarna gaat het wat soepeler. Hen lukt het dan ook om sneller dan kamp Noord het touw van de spiraal ‘af te swingen’ en door te gaan naar het volgende platform.
Jaap probeert het touw ondertussen los te krijgen voor kamp Noord. Dat lukt hem vrij snel en nu kan ook kamp Noord door!
Maar kamp Zuid heeft al eerder het platform bereikt en zij proberen het touw tussen de vork te werpen, zodat zij de volgende balk omhoog kunnen lopen. Dit lijkt makkelijker dan dat het is. Nog voordat kamp Noord dit ook kan doen, lukt het kamp Zuid om het touw tussen de vork te krijgen.
Toch blijft kamp Noord niet lang achter, want Danny lukt het met drie keer gooien! En ook zij kunnen nu door. Ondertussen begint kamp Zuid aan het laatste onderdeel: met zijn allen 3 seconden op de balk blijven staan. En dat… LUKT! Team Zuid heeft immuniteit te pakken!

Op Mantapayaz baalt kamp Noord. “Alles wat geel is haat ik. Alles wat geel is, is kut!” Ryanne haat geel.
Ronnie denkt dat het tussen hem en Jaap zal gaan op de eilandraad die de volgende dag plaats gaat vinden. Hij weet dat hij zich nog niet heeft kunnen bewijzen. Maar ook Jaap beseft dat zijn lot misschien wel bezegelt is.
Danny, Anna en Ryanne bespreken alvast de eilandraad. Ze vinden Ronnie allemaal de zwakste. Maar Anna wil hem er misschien toch wel in houden. En Jaap wist tijdens de proef toch maar even het touw los te swingen. Dus tja, dilemma!

DAG 10: DE EILANDRAAD

Er worden door Dennis nog wat vragen gesteld, maar die komen neer op wat we eigenlijk deze aflevering al gezien hebben. Dus huppakee, door met het stemmen:

Ronnie, Ronnie, Jaap, Jaap, Ronnie, Ronnie, Ronnie. Als je even wil chillen is dat geen probleem, dan ga ik er heen, maar ik kom niet alleen, want ik heb…. Een nieuwe ervaring? Wat een onwijs slechte grap van mezelf!

Jaap is opgelucht, want tja, hij had er ook zomaar uit kunnen liggen. Ronnie vindt het balen dat hij eruit moet. Hij weet dat hij de eerste dag zwak was en dat hij de tweede dag al besefte het niet eens verder uit te houden. Maar als hij er nu op terug kijkt vindt hij dat hij zichzelf mooi herpakt heeft. Hij heeft tijdens dit avontuur door zijn heimwee wel geleerd dat hij weer wat meer tijd in de echte dierbare dingen moet stoppen.

Robinson van deze aflevering: Jaap
Afgedankte Robinson: Jaap
Leider Robinson: Danny en een beetje Ryanne
Hypocriete Robinson: Sander
Einde Robinson: Ronnie

Lees ook eens de recap van aflevering 3 & 4!

Voor welk kamp ben jij?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

15 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close