“Ik verloor in 39 dagen 10 kg en 26,5 cm!”

Dit artikel had ik ruim 1,5 maand geleden al kunnen schrijven. Ik besloot het niet te doen. Waarom? Omdat ik bij mijn vorige blogpost – “Ik verloor in 9 dagen 4 kg en 15,5 cm!” – een aantal reacties kreeg over dat het waarschijnlijk niet blijvend zou zijn. En dus wilde ik niet meteen een artikel schrijven, maar wilde ik testen in hoeverre de beweringen van anderen waar zouden zijn. Nou, laat ik het je vertellen: IK BEN 10 KILO AFGEVALLEN WAARVAN 7 KILO BLIJVEND! Ja, in hoofdletters! Ik kan namelijk niet vaak genoeg benadrukken hoe blij ik hier van word en ik kan amper een ‘zie-je-wel’-gevoel onderdrukken. Ik voel me fit! Lees verder om te lezen hoe me dit is gelukt!

Zoals je in het vorige artikel hebt kunnen lezen startte ik samen met Roy op 30 april met het Clean 9 programma van Forever Living Products. In die 9 dagen wordt je lichaam gereset voor een nieuwe lifestyle.
Na deze 9 dagen zijn wij doorgegaan met het F.I.T.1 programma. Een programma van 30 dagen waarin je bewust bezig bent met voeding, calorieën en beweging. Waarin we bij het Clean 9 programma een vanille shake hadden, dronken we tijdens F.I.T.1 de chocolade shake. Zó veel lekkerder! Ik genoot er echt van in de ochtend. In de middag en avond mochten we gewoon eten. Uiteraard wel uitgemeten qua calorieën én voedingsstoffen! Het is uiteraard super belangrijk om alle voedingsstoffen binnen te krijgen.

Voor de lunch en het avondeten maakte Roy en ik een weeklijstje. Het was heel leuk om dit samen te doen. Heerlijk in kookboeken en op het internet snuffelen naar gerechten die passend zijn qua calorieën en voedingstoffen van die dag. Je hoeft echt niet alleen vlees, groenten en aardappelen te eten. Nee, wij aten vaak hele bijzondere gerechten zoals traybake of heerlijke volkoren pasta schotels. Zo houd je het leuk en absoluut ook lekker!

Naast het letten op eten, is bewegen ook belangrijk. Daarom gingen wij minimaal 3 keer in de week naar de sportschool waarbij we een combinatie deden van cardio en kracht. Vaak gingen we zelfs 4 of bij hoge uitzondering 5 keer! Daarnaast deed ik vaak mee aan het buikspier kwartier en aan Funxtion (vrijwel altijd als ik mezelf in de sportschool bevind) en Body Balance (1x in de week) Het was niet alleen leuk om te doen, maar de resultaten waren hierdoor nog beter. Het motiveert super om op de weegschaal te staan en te zien dat je lichter wordt en jezelf te meten en te zien dat alles strakker wordt!

Na 39 dagen was ik dus 10 kg en 26,5 cm kwijt! De lifestyle hebben we daarna aangehouden. Het enige wat veranderde was het ontbijt: geen shake meer, maar brood, roerei met groenten of overnight oats. Het sporten hielden we aan. Ik merkte dat ik aankwam en weer afviel en weer aankwam en weer afviel. Ik kwam nooit meer dan 3 kilo aan waardoor ik dus 7 kilo blijvend kwijt ben! Meewerkend hiervoor was het maandelijks vrouwenprobleem en het letten op eten. Als ik ongesteld word, word ik lichter. Daarnaast ben ik vooral door de afgelopen twee weken aangekomen omdat het door drukte niet goed lukte om echt op tijd boodschappen te doen en we daardoor snel moesten verzinnen wat we gingen eten. Tja, en dan wordt het soms toch sneller pizza, friet of shoarma of een makkelijke maaltijd uit de supermarkt. Maar nogmaals, ik kwam niet meer dan 3 kilo aan! Ik ben super trots op het resultaat. Ik ben van bovenmaatje L/M naar S gegaan! En van broekmaat 40 naar 36/38.
Hoewel ik wel voor en na foto’s heb gemaakt, wil ik deze niet plaatsen. Ik voel me er toch maar ongemakkelijk bij, ondanks dat ik keitrots ben op mijn resultaat.

Ik wil nog 3 kilo blijvend kwijt raken en dan ben ik tevreden. Ik blijf zeker letten op mijn voeding en ik blijf absoluut bewegen. Daar helpt de FitBit HR die ik heb ook aan mee. Willen jullie hier een review van zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

27 Comments

 • Robin

  30 juli 2015 at 10:45

  Wow wat knap! En wat fijn dat het blijvend is en je al die mensen het tegendeel hebt kunnen bewijzen. Ik wil graag een review zien van de fitbit!

  Beantwoorden
  • Natasja

   30 juli 2015 at 10:47

   Zeker fijn dat het blijvend is! Maar je moet er zelf wel voor blijven werken door te blijven letten op wat je eet. En ja daar hoort zo nu en dan genieten van de snackbar oid ook bij 🙂

   Beantwoorden
   • Kirsten

    30 juli 2015 at 11:23

    Ik doe het zonder echt ‘plan of detox’. Mijn vriend is erg bezig met fitness en heeft voor mij in de app MyFitnessPal een soort schema gemaakt waar ik me nu dagelijks aan houd. Ik volg eigenlijk een soort van If It Fit Your Macro’s ‘dieet’. gemiddeld 1500 calorieën per dag maar dan er wel voor gezorgd dat ik in verhouding ‘meer’ vetten en eiwitten binnen krijg dan koolhydraten :’D eigenlijk is het doel 30% koolhydraten 35% eiwitten en 35% vetten op een dag.. staat dan weer gelijk aan een bepaalde hoeveelheid aan grammen en ik moet zeggen dat het best goed gaat maar het is eentonig en zoeken naar wat je kan eten.. Ik hou in ieder geval alles netjes bij in de app zodat ik weet wat ik eet en hoeveel ik nog mag eten en niet zomaar van alles naar binnen proppen zoals gewoonlijk haha! Ik heb al een lange tijd last van mijn gewicht, niet dat ik mega zwaar ben maar even koekjes weglaten en geen koffie meer drinken werkt bij mij gewoon niet, dus nu probeer ik het op de meer drastische manier! (wauw mega lange comment :’D)..

    Beantwoorden
    • Natasja

     30 juli 2015 at 11:26

     Goed bezig! Die app gebruik ik ook dagelijks. Het is een super easy app! Kijk ook eens in kookboeken. Vaak vind je daar ook de calorieën en vet/eiwit/koolhydraten verhouding. De kookboeken van Rudolph van Veen heeft dat er bij staan. Er is zoveel mogelijk!

     Beantwoorden
     • Kirsten

      30 juli 2015 at 11:34

      Ah thanks voor de tip, die ga ik onthouden. Ja bij mij is het wel een lastig iets want ik moet glutenvrij eten 🙁 dus even een simpele boterham zit er niet in! Dat maakt het voor mij wel lastig want alles wat glutenvrij is of glutenvrij gemaakt zoals ‘nep’ spaghetti/brood bevatten meestal meer slechte ingrediënten dan producten met gluten. Maar ik heb de smaak te pakken en hoop dat als ik zaterdag weer op de weegschaal mag dat er weer een vreugde dansje gemaakt kan worden. Verder heb ik op het moment geen geld voor de sportschool dus ga ik 3 keer per week hardlopen rondje van bijna 5 km en doe ik soms wat buikspier oefeningen of squats :D!

 • Fem

  30 juli 2015 at 11:25

  Dat is natuurlijk een mooi Resultat, maar 39 dagen lijkt mij wat voorbarig om van ‘blijvend’ te spreken. Dan heb je het toch eerder over een Periode van 1-5 jaar, waarin je zelfstandig voor een gezond eet- en beweegpatroon zorgt….

  Beantwoorden
  • Natasja

   30 juli 2015 at 11:27

   Na 39 dagen was het programma klaar. Dat is nu zo’n bijna 2 maanden geleden. Eerder zat ik binnen deze tijd weer op of over mijn oude gewicht dus vandaar dat ik bij mijn resultaat zoals geschreven in deze blogpost durf te beweren dat het blijvend is.

   Beantwoorden
 • Naomi

  30 juli 2015 at 11:51

  Ik heb beide blogposts even bekeken. Ik vind het bijzonder en knap dat je het hebt gedaan. Fijn dat het voor jou heeft gewerkt. Betreft het commentaar van andere…. Ieder lichaam is anders, voor ieder een ander dieet. Dat is mijn mening. Ik zou het graag zelf ook eens willen proberen, echter vind ik het toch wel prijzig. Ik weet dat persoonlijk Weight Watchers goed voor mij werkt.
  Erg leuk dat je dit met ons deelt en ook nog een extra blogpost er over hebt geschreven.

  Beantwoorden
  • Natasja

   30 juli 2015 at 11:53

   Dankjewel 🙂 Daar ben ik het zeker met je eens. Ieder lichaam reageert anders en ook ieder mens is anders qua motivatie. Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Het is zeker een prijzig programma. Maar ik vind het echt waard. Maar dat moet iedereen voor zich zelf afwegen natuurlijk!

   Beantwoorden
  • Natasja

   30 juli 2015 at 12:31

   Tnks 🙂 Ben je meer gaan sporten? Als je neer sport kweek je spieren. Daardoor lijkt het alsof je niet afvalt terwijl je kledingmaat wel kleiner wordt. Zou dat het kunnen zijn?

   Beantwoorden
 • Deisy

  4 augustus 2015 at 10:52

  Wat ontzettend knap wat jij hebt gedaan zeg. Ik begrijp overigens de opmerking van Fem wel, maar doet helemaal niets af aan het feit dat je een prachtig resultaat hebt weten te behalen hihi. Probeer dit ook vast te houden ook juist in perioden dat het druk is, dat je het moeilijk hebt: dit zijn juist de essentiële momenten. Als je eenmaal een gezonde levensstijl in je hoofd hebt en lekker sport dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan met het resultaat. Consequentie is het antwoord 😉 X

  Beantwoorden
  • Natasja

   4 augustus 2015 at 10:55

   Klopt, ik begrijp de opmerking ook en je mag de lifestyle inderdaad niet los laten want dan kan het weer de verkeerde kant op gaan. Ben veel te trots op het resultaat en ben ook heel blij dat chips of pizza (of ander fast food) niet direct meer effect heeft! Yeah! 🙂 Mooie woorden van je Deisy!

   Beantwoorden
 • Melissa

  13 mei 2016 at 22:05

  Hallo Natasja,

  ondertussen een jaar verder ben ik heel erg nieuwsgierig of je kilo’s en vooral centimeters er nog steeds af zijn?
  Momenteel ben ik ook bezig met de C9, maar twijfel nog erg over de F.I.T 1. Voornamelijk omdat ik het aan de prijzige kant vind.

  Ik ben benieuwd naar je antwoord,
  Groetjes Melissa

  Beantwoorden
  • Natasja

   13 mei 2016 at 22:10

   Ik heb het zeker nog een half jaar volgehouden om gezond te leven. Helaas daarna toch in oude patronen gevallen. Na de fit 1 ben ik nog blijven afvallen en slinken omdat ik toen de smaak goed te pakken had en wist wat ik het beste kon doen. Ik ga zelf weer beginnen met de clean en/of fit. Aan het einde is het natuurlijk toch aan jezelf om te letten op je eten en sporten. De clean en fit gaven razend snel resultaat waardoor ik gemotiveerd was en zo lang kon blijven. Dat is me met geen een andere lifestyle gelukt. Ik hoop dat je iets met dit antwoord kunt en anders mag je me altijd mailen! Hoe bevalt de clean tot nu toe?

   Beantwoorden
 • Nicole

  26 mei 2016 at 10:25

  Hoi, ik heb hier een vraagje over. Ik ga de clean9 doen en zit te denken aan de fit1. Ik ben op zoek naar ervaringen en vraag me eigenlijk af wat er zeg maar extra bij de fit1 zit wat niet bij de clean9 zit. Is het gewoon de clean9 maar dan zonder de eerste 2 dagen? Of krijg je begeleiding bij het bewegen/sporten? Of wat is het? Dit kan ik eigenlijk nergens terug vinden en aangezien ik sinds 1 dag nu ook fbo-er ben vind ik het sowieso handig om te weten voor als ik vragen erover krijg. Maar ook voor mezelf. Alvast super bedankt!

  Beantwoorden
  • Natasja

   26 mei 2016 at 11:00

   Hetzelfde pakker zonder de eerste 2 dagen idd en vanaf de laatste dag clean 9. Bij de fit komen ook oefeningen en andere recepten! Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag!

   Beantwoorden

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close