TV

Winnares Expeditie Robinson 2013

Ik ben gek op reality shows. Big Brother, Can’t Buy Me Love, De Gouden Kooi, Secret Story, Cheat on Me, zijn voorbeelden van shows die ik gevolgd heb. En natuurlijk kijk ik ook vaak die semi reality shows zoals Achter Gesloten Deuren. En wat dacht je van wedstrijden zoals MasterChef, Idols, X-Factor, The Voice en So You Think You Can Dance? Jups, ook die staan op mijn kijklijstje.
De afgelopen weken was ik in de ban van Expeditie Robinson. Ook deze serie vind ik geweldig. Het lijkt mij super gaaf om eens een keer aan mee te doen. Wat een beproeving! Gisteravond was de langverwachte uitslag van de finale. Op het internet gingen de roddels al rond dat Geraldine zou winnen. Ik baalde toen ik dat zag, want ik wil dat nooit van tevoren weten! Toch keek ik ook de finale, want wie weet…

In het begin was ik erg fan van Jan. Hem vond ik echt een winnaar! He got what it takes, vond ik. Zijn opmerking over dat hij met meerdere mensen afspraken had gemaakt en dat hij een dubbelspel speelde is zijn doodvonnis in het programma geweest. Gelukkig erkende hij dat gisterenavond ook! Wel jammer, want hij was slim, behendig en vaardig: alles wat een échte Robinson moet zijn.

Aan Géza en Sef had ik vrijwel vanaf het begin een “hekel”. Natuurlijk een groot woord omdat ik ze niet persoonlijk ken, maar zoals ze het spel (wilde) spelen… Achterbaks. Tactisch is prima, maar ik vond dat zij over die grens heen gingen. En dat is zonde, want ook zij hadden het beiden in zich om Robinson waardig te zijn. Wel heel leuk dat zij gisteren nog stemmen probeerde te winnen door T-shirtjes te geven aan Dennis en Evi. En het zorgde wel voor een stukje minder “hekel”…

 

Kees was snel een favoriet als het gaat om persoonlijkheid. Hij had snel mensen in de gaten en probeerde er een eerlijk spel van te maken. En eerlijk is eerlijk: zo slecht deed hij het nog niet eens!

 

Wat Zimra in het spel deed weet ik niet zo goed. Bij de proeven deed ze het slechter dan slecht. Ik vind wel dat ze het verdiend had om in de samensmelting te komen. Ze had natuurlijk wel 16 dagen alleen op een eiland gezeten en heeft daar wel elke keer de proeven gewonnen – weliswaar met een beetje voorsprong door de kennis, maar dat is hartstikke slim! Maar dat zij zó ver is gekomen, heeft ze in mijn mening te danken aan het spel wat de mannen gespeeld hebben, waardoor zij er eerder uitgestemd werden.

 

DE DRIE FINALISTEN

Genoeg gekletst over andere deelnemers. Tijd om de drie vrouwelijke finalisten eens onder de loep te nemen.


Edith vond ik erg sympathiek. Ze stond voor iedereen klaar en speelde de proeven meestal heel goed. Ze kwam zichzelf tegen en kon dit ook benoemen. Ze leerde er van en ging weer door. Wat een powerwoman!
Edith kroop in de tweede aflevering door het oog van de naald doordat zij de meeste stemmen kreeg, maar Negativ er graag uit wilde.
Ik weet niet precies waarom, maar zij had voor mij zeker wel een gunfactor waardoor ik blij was dat zij in de finale stond.

Anna-Alicia kende ik van So You Think You Can Dance en dus was ik erg benieuwd hoe zij het zou doen. Hoewel ze in het begin wat op de achtergrond bleef, deed ze haar best. Doordat zij zich in het begin iets of wat onzichtbaar maakte, zorgde ze ervoor dat er weinig aandacht voor haar was. Sllim, want zo had ze veel kans dat er niet op haar gestemd werd. Haar geluk was de dag dat Geraldine al haar extra stemmen inzette. Geraldine dacht dat de andere expeditie leden op haar zouden stemmen, maar die stemde op haar vriendin Anna. It Saved Anna!

Geraldine heeft eigenlijk hetzelfde verhaal als Anna-Alica. In het begin mooi op de achtergrond! Toch moesten er in het begin ook mensen uitgestuurd worden. Daar werd Geraldine de dupe van. Gelukkig – voor Geraldine – had Veronica last van haar lichaam, waardoor zij naar huis ging en Geraldine het spel verder kon spelen. Weliswaar met als gevolg dat zij snel door had dat ze al haar stemmen moest inzetten. Alleen gingen de anderen toen op Anna-Alicia waardoor zij haar vriendin weer redde. Uiteindelijk begon ze proeven te winnen en bewees ze ook dat ze terecht in de finale stond.

WINNARES EXPEDITIE ROBINSON 2013

Na een spannende finalestrijd werd dan eindelijk de winnares bekend gemaakt. In het begin leek het erop dat Gerladine zou winnen, daarna maakte Anna-Alicia een grote kans maar de uiteindelijke winnares werd….

EDITH!

Het lukte haar om als eerste de grote R in brand te laten gaan.

Edith had ook echt mijn gunfactor en ik ben dan ook super blij dat zij – ondanks dat ze andere proeven net niet won – de belangrijkste proef won!

Ik vond dit één van de beste Expedities in jaren en kijk zeker weer uit naar een volgend seizoen.

Wie was jullie favoriet?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close