purpuz planner

Je doelen bereiken met de Purpuz Planner

Alweer een hele tijd geleden ontving ik de Purpuz Planner. Meteen was ik hier razend enthousiast over, omdat deze planner je zou (kunnen) helpen met het bereiken van je doelen. Dat was misschien wel de structuur die ik miste en dus ging ik vol enthousiasme aan de slag. Ik heb hem zo’n 2,5 maand geprobeerd en dit is wat ik er van vind.

Wat is de Purpuz Planner?

Clen Verkleij bedacht de Purpuz Planner nadat hij uit een burn-out was gekomen. Door gesprekken en tools met en van zijn coach, leerde hij zijn leven weer op de rit te krijgen en te zien waar hij gelukkig van werd. In de Purpuz Planner deelt Clen deze tools zodat het voor iedereen haalbaar is om zijn doelen te bereiken.

Hoe werkt de Purpuz Planner?

De Purpuz Planner is bedoelt om in balans jouw doelen te behalen, zodat je gelukkig én succesvol bent. Om dat te behalen biedt de Purpuz Planner je acht tools.

  1. Purpuz Map: helpt je om je dromen te visualiseren
  2. Purpuz Matrix: helpt je om je dromen te ordenen
  3. Purpuz Plan: helpt je om je doelen op te delen in stappen
  4. Purpuz Pad: helpt je om je doelen te voorzien van tijd en volgorde
  5. Maandplanning: geeft je structuur en overzicht
  6. Weekplanning: geeft je jouw dagelijkse to-do’s
  7. Dagreflectie: laat je stilstaan bij wat goed ging en waar je in kunt groeien
  8. Vragen aan jezelf: laat je stilstaan bij afgelopen maand, het heden en de toekomst

Poeh, maar dat is veel…

Toen ik de Purpuz Planner voor het eerst doornam dacht ik: “Poeh, maar dat is veel… en gaat het mij eigenlijk wel lukken om dit te doen?” Omdat mijn nieuwsgierigheid het overwon, ging ik met alle stappen aan de slag en viel het best mee. Dat komt vooral doordat er in de Purpuz Planner een enorme duidelijk handleiding staat. Mét voorbeelden. Daar hou ik van, want dat geeft inspiratie én ideeën hoe je het zou kunnen aanpakken.

Doelen bepalen en het plan bedenken

De grootste stap is om je doel te bepalen en het plan te bedenken. Dat kost even tijd, maar dat geeft jezelf wel een duidelijk beeld. Als ik ergens slecht in ben, dan is het in stellen van doelen. Ik wil veel, maar een doel echt door pakken is mijn valkuil. Ik ben te chaotisch. Ik merk dan al snel dat de Purpuz Planner zelfs deze chaoot meer rust en structuur brengt. Hé, wat? Zelfs overzicht geeft en voor het eerst in kleine stapjes een doel op laten schrijven.

Mijn ervaring met de Purpuz Planner

Na 2,5 maand kan ik zeggen dat de Purpuz Planner een echte aanwinst is voor mij. Het laat mij nadenken – maar écht nadenken – over mijn doelen. Het laat mij in kleine stapjes naar de doelen toe werken. Het geeft mij inzichten in mijn doelen als ook in mezelf. Het geeft mij structuur en richting. Dit klinkt allemaal heel positief en dat is het natuurlijk ook. Maar heb ik de Purpuz Planner ook een maandje niet gebruikt. Ik werd zwanger en was moe, had nergens en overal zin in en ik werd nog meer een ongestuurde chaoot. Ik pakte de planner er niet bij omdat mijn hoofd te vol zat en achteraf had ik het misschien beter wel kunnen doen. Maar als je net een paar weken goed bezig bent met je doel bereiken die je zo zorgvuldig hebt opgeschreven, dan is het balen als er nu roet in het eten gegooid wordt. In dat opzicht ben ik misschien geen doorzetter en zou dat ook een mooi doel kunnen zijn!

De Purpuz Planner werkt enorm fijn en verhelderend. Ik vind het echter wel jammer dat er al een tijdsindeling in de weekplanning staat. Ik heb liever dat je zelf de tijd kunt invullen dan dat er al getallen van 6.00 uur naar 22.00 uur staan. Ten eerste omdat ik sowieso niet om 6.00 op sta (dus die regels blijven altijd leeg; zonde!) en ten tweede omdat er na 18.00 nog maar één lijntje per tijd staat en dat komt voor mij echt niet altijd handig uit. Daarbij denk ik dat mensen niet altijd zo recht toe recht aan planning hebben. Zelf de tijdsindeling kunnen maken zou voor mij wel een verbetering zijn!

Purpuz Planner

De Purpuz Planner is verkrijgbaar in het roze en in het grijs.
Koop hier je Pink Purpuz Planner 2019 voor €39,97
Koop hier je Grey Purpuz Planner 2019 voor €34,99
Of alvast je Pink of Grey Purpuz Planner voor 2020

Misschien dat je even schrikt van de prijs? De prijs vind ik persoonlijk heel redelijk, omdat je deze planner ook kunt zien als je eigen lifecoach. En dan is zo’n planner toch wel een heel stuk goedkoper dan dat je daadwerkelijk naar een coach gaat 😉 Ik ben in ieder geval enthousiast!

Wat helpt jou je doelen te behalen?

Dit artikel bevat een gekregen product van Purpuz. Dat verandert niets aan mijn mening. Daarnaast bevat dit artikel affilate links. Dat betekent dat ik een klein deel ontvang als je via deze link de planner koopt. Wil je hem dus aanschaffen? Dan bedank ik je alvast hartelijk voor het kopen via deze link | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close