Wie wens jij fijne dagen?

Ja, ik heb de kerstsmaak te pakken! WhoopWhoop! Ik vertelde van de week al dat ik houd van kerst, dus tijd voor iets anders wat ook met de feestdagen te maken heeft: de Decemberzegels! Want hé: wie wens jij fijne dagen? Ik vind het altijd super leuk om kerstkaarten te ontvangen. Ik hang ze altijd op aan de deur en ze blijven net zo lang hangen als we de kerstboom laten staan. Helaas ben ik vaak zelf zo’n muts die kaarten vergeet te sturen. Eigenlijk heel jammer, want het is wel heel persoonlijk! E-mail en social media zijn handige bronnen om even snel iemand fijne dagen te wensen, maar eigenlijk ook heel onpersoonlijk. Een kaart is toch een beetje moeite doen voor die ander. 

Dus dit jaar had ik al bedacht om  weer eens kerstkaarten te versturen, toen ik afgelopen week ineens een pakketje van PostNL binnen kreeg. Alsof ze mijn gedachten gelezen hadden. Een velletje decemberzegels, kerstkaarten met met enveloppen én een wenskaartenblik! Maar ook een persoonlijke handgeschreven kaart! Ik was helemaal enthousiast! Natuurlijk wil ik het graag met jullie delen. Misschien krijgen jullie dan ook zin om (kerst)kaarten te versturen!

Ik vond het zo leuk om een persoonlijke kaart te krijgen. Goed, waarschijnlijk hebben ze dezelfde tekst ook naar anderen gestuurd. Maar het feit is wel dat het in ieder geval lijkt alsof ze moeite hebben genomen door de aanhef – ‘Beste Natasja’ – en uiteraard dat het met pen geschreven is. Moet je nagaan hoe blij ik – en jij toch ook? – zal zijn als het door een bekende gestuurd wordt…!

De Decemberzegels zijn dit jaar ontworpen door de Nederlandse ontwerper Tord Boontje en laten zien dat kerst en oud en nieuw feesten zijn die we samen vieren. Tord Boontje over zijn ontwerp: “Ik wilde laten zien hoe belangrijk het is om samen te zijn in december of om in die periode aan elkaar te denken. Daarom heb ik op elke postzegel een verhaal met dieren en mensen getekend en voor interactie tussen de figuren gezorgd. Ook komt op elke postzegel het element licht voor, of dat nu sterren zijn, kristallen of vuurwerk. Elke postzegel heb ik willen laten stralen. Met opzet heb ik een paar dieren gekozen die je niet direct met december associeert. Bijvoorbeeld een zwaluw die je nooit in december ziet, want die zitten dan in Afrika. Het blijft fantasie natuurlijk, maar hierdoor verwijst deze postzegel ook naar mensen die tijdens de feestdagen afwezig zijn. Als tegenwicht zijn er herkenbare decemberelementen als herten, hazen, eekhoorns en kerstbomen. Juist die combinatie past ook wel in mijn stijl: vrolijk, elegant, verhalend.”
Hoe mooi is het verhaal er achter?

Ik kreeg ook dit mooie blik om kaartjes in te stoppen. Ook  jij kunt dit blik krijgen, want bij aankoop van 3 vellen decemberzegels krijg je deze erbij!

In het blik zitten tabbladen om zo je kaarten duidelijk te sorteren. Ook zit er een stickervel in en 6 verschillende kaarten.

Met het stickervel kun je bijvoorbeeld je tabbladen vullen zoals ik gedaan heb!

De decemberzegels zijn nu verkrijgbaar!

Wie wens jij dit jaar fijne dagen met een handgeschreven kaart?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

18 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close