Everyday Make-Up – Stap voor Stap

Hoi allemaal,

vandaag heb ik voor jullie een “everyday” make-up. Dat is een make-up die je elke dag kunt dragen. Via foto’s kun je stap voor stap mee doen. Begrijpelijk natuurlijk als je niet precies dezelfde producten hebt, maar kijk eens in je beautycase of je een soort gelijk product kunt vinden.

De bovenstaande producten gebruik ik voor deze look.
Hier even een lijstje met de make-up die ik gebruik:
– “Brown Definer Pencil” in de kleur “Medium”
– “Giordani Gold Adaptive Luminous Concealer” in de kleur “Rose”
– “Eye Liner Stylo” in de kleur “Black”
– “Giordani Gold Baked Eye Shadow” met de naam “Cashmere Brown” (Hierin bevinden zich 2 kleuren: een beige en een bruin)
– “Wonderlash Mascara” in de kleur “Black”
– “Giordani Gold Bronzing Pearls” in de kleur “Natural Bronze”
– “Blush” in de kleur “Classic Rose”
– “Triple Core Lipstick” in de kleur “Amazing Peach”

Laten we aan de slag gaan!

 

We beginnen met het borstelen van de wenkbrauw. Zorg dat alle haartjes naar één kant toe gaan. Ik borstel ze meestal opzij, maar je zou ze ook omhoog kunnen borstelen. Speel er mee en zie wat er gebeurt. Met het wenkbrauw potlood “schets” ik door mijn wenkbrauw. Zo kan ik de eventuele stukken waar minder haartjes zitten natuurlijker opvullen. Bij Oriflame hebben we ook een eyebrow kit. Hierin zit een soort poeder (denk aan oogschaduw) en een kwastje waarmee je je wenkbrauwen ook heel mooi kunt maken. Ik vind ze allebei even fijn, maar vandaag had ik het potlood sneller te pakken, haha!

Met de concealer zet je stipjes onder je oog en werk het daarna uit door licht te deppen met je ringvinger. Je kunt ook concealer boven het oog gebruiken, maar dit doe ik zelf alleen als ik geen oogschaduw gebruik. Concealer kan voor 2 dingen zorgen: het verhelderen van de huid of het bedekken van onzuiverheden en wegwerken van donkere kringen. Dit hangt af van de kleur van je concealer.

Met de Stylo pen gaan we een kleine winged liner tekenen (denk aan Amy Winehouse, maar dan iets subtieler). Begin bij de binnenkant van je ooglid en werk naar de buitenkant van je oog toe. Meestal lukt dit niet met één lijn, dus probeer het dan in kleine stukjes te doen.

 

Dan gaan we naar de oogschaduw. Met de lichte kleur en het oogschaduw kwastje kleuren we het gehele ooglid, de arcadeboog en het wenkbrauwbot in. Daarna gaan we met de bruine kleur en een kleine fluffy kwast alleen de arcadeboog inkleuren. Dit doe je tot aan de hoek van je wing. Als je dit gedaan hebt ga je met de grote fluffy blending kwast het uitwerken door alleen over het bruine rondjes te draaien. Je zult merken dat je hierbij ook het wenkbrauwbot en het ooglid zult raken. Dit is niet erg, omdat je de kleur wilt verzachten – er in blend.

Dan de Mascara. Ik gebruik heel bewust de Wonderlash mascara omdat het borsteltje “twee kanten” heeft. Een kant heeft kleine borsteltjes en de andere kant heeft langere. Met de korte kant gaan we eerst de onderste wimpers doen. Met de lange kant doen we daarna de wimpers boven het oog. Voor een mooie doorgeborstelde uitziende wimpers – is dit wel een goede zin?! – maak je zigzaggende bewegingen over je wimpers.

Hier even het resultaat van de ogen.

Hierna gaan we shapen. Ik doe dat met de waaierborstel – die wordt meestal gebruikt voor losse poeder – en de bronzing Pearls. Shapen wil zeggen schaduwen om bepaalde plekken te accentueren. Optisch kun je je gezicht bijvoorbeeld slanker laten lijken.
Je zet de borstel net onder de appeltjes van je wangen en zorgt daar voor een dunne streep. De kunst is natuurlijk om te zorgen dat het niet opvalt dat je daar een “streep” hebt. Dus niet te veel, maar net genoeg dat je de aanzet kunt zien.
Omdat deze waaier kwast lekker dun en fluffy is ga ik daarna ook nog licht over mijn T-zone. Bronzing Pearls zijn bedoeld voor een sunkiss’d look. Als ik die aanbreng met een blush kwast of een andere dikke kwast, dan vind ik het te donker worden en onnatuurlijk.

Daarna gaan we met de blush dun over de appeltjes van je wangen. Niet te dik, want dan krijg je van de rose bolletjes alsof je een barbie pop bent.

Om de look af te maken gaan we met de Triple Core Lipstick nog over de lippen. Ik vind deze lipstick heel fijn omdat er zowel een verzorgende balm, de kleur en een gloss in zit. Mijn lippen voelen dan ook heerlijk zacht aan en hebben een mooie natuurlijke glans.

En natuurlijk even een foto van het eindresultaat. Kijk trouwens maar niet naar mijn haren, want die had ik even snel in een knot gedaan en een haarband om mijn haren uit mijn gezicht te houden.

Ik hoop dat ik het zo duidelijk uitgelegd heb en dat jullie hem mooi vonden. Ik ben benieuwd wie deze look ook gaat proberen. Ik kijk uit naar jullie reactie!

Liefs,
Natasja

 

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close