Hollandse mama

De Hollandse Mama

Regelmatig zie ik op social media artikelen voorbijkomen over dingen die typerend zijn voor bijvoorbeeld een bepaald land. Dat bracht me aan het denken. Wat is eigenlijk typisch Nederlands? Klompen, tulpen, molens? Oké, zo werd mijn lijst wel héél uitgebreid. En dus bedacht ik me dingen die dan typisch zijn voor de Hollandse mama, in ieder geval als ik kijk naar lijstjes over andere landen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

 

Thuisbevalling

Allereerst moet ik erbij vermelden dat dit schijnbaar wel steeds minder gebruikelijk wordt, hoewel nog veel Nederlandse moeders als wens hebben om thuis te bevallen. Door complicaties gaan echter veel mommy-to-be’s naar het ziekenhuis. Maar dat achterwege gelaten is het wel een feit dat Nederland statistisch gezien een land is waar de meeste thuisbevallingen gedaan worden. 

Beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes

Beschuit met muisjes is dus typisch iets Nederlands en is al ergens in de 18e eeuw ontstaan. Vroeger (en nu nog steeds) werd namelijk gedacht dat anijs goed zou zijn voor de borstvoeding en daarnaast zou anijs – waar de muisjes van gemaakt zijn – ook helpen de baarmoeder na de geboorte tot de oorspronkelijke grootte terug te brengen. Dus in dat opzicht is deze traktatie niet alleen een lekkernij, maar ook nog eens goed voor de kraamvrouw.

Tweedehands speelgoed

Veel moeders (en vaders) kopen tweedehands speelgoed. Denk hierbij aan jaarmarkten of braderieën waar kinderen met hun ouders hun oude speelgoed voor een prikkie verkopen. Jij blij omdat je zo’n grote doos met blokken voor maar €2 gescoord hebt en het andere gezin blij dat ze ervan af zijn en de kids een leuk zakcentje verdiend hebben.

Dolly bakfiets

De bakfiets

Als er iets is waar de hele wereld Nederland met grote ogen over aankijkt dan is het wel fietsen. Dat wij (meestal ook nog eens zonder helm) 1, 2, 3 of zelfs 4 kinderen meenemen is toch wel heel bijzonder. De bakfiets is dan ook iets typisch Nederlands en een soort fiets waar je steeds meer moeders gebruik van ziet maken. 

Er zijn verschillende merken bakfietsen in Nederland te verkrijgen maar de Dolly bakfiets is misschien wel mijn favoriet. Hij heeft namelijk een mooie trendy uitstraling en is verkrijgbaar in meer dan 10 kleuren. Daarnaast lijkt het mij ideaal dat de bak niet van hout gemaakt is, maar juist van een volledig recyclebare lichtgewicht dubbelwandige kunststof bak. Dit is een mooie besparing van meerdere kilo’s ten opzichte van een houten bak. Toch fijn, want met 4 kinderen fietsen is al zwaar genoeg!

En om het écht Hollands te houden, wordt de gehele bakfiets in Nederland gemaakt en is hij geschikt voor zowel korte stadsritten als ook de langere afstanden. En dat Nederlandse weer? Door die kunststof bak is hij een stuk duurzamer dan een houten bak. Hoe Hollands wil je het hebben?

Daarnaast is er nog een reden waarom ik deze bakfiets aanprijs. Op de website vind je namelijk iets heel leuks: Stel je eigen Dolly samen! Zo kun je kiezen uit een elektrische en niet-elektrische bakfiets, 4 frame kleuren en meer dan 10 bak kleuren. En er zijn voldoende accessoires zoals een regentent en -hoes, Maxi-Cosi houder, bagagedrager, veilige stoelen voor je baby en peuter etc. 

Wat vind jij typisch voor een Hollandse mama?

Dit artikel bevat een samenwerking met Dolly Bakfiets Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close