zwanger maand 1

BABY #2 | Eerste maand zwangerschap

Gisteren kon ik het jullie eindelijk vertellen: ik ben zwanger! In november verwachten wij ons tweede kindje. Tijd om jullie dus weer van updates te voorzien. Vandaag dan ook een update over de eerste maand zwangerschap. Hoe kwamen wij erachter? Was het gepland? Had ik vooraf al symptomen? Hoe lang heeft het geduurd? Dat en meer kun je hieronder lezen.

Wanneer begon ons avontuur naar een tweede?

Waar ik bij mijn vorige zwangerschap nog het hele proces naar zwanger worden vast kon leggen op mijn anonieme blog (Mommies Life), besloot ik deze keer niet opnieuw een anonieme blog aan te maken. Want dat is toch best een gedoe, haha! Maar je snapt dat zwanger worden niet van de ene op de andere dag gebeurd. Nou ja, misschien ook wel als je geluk hebt. Maar zo ging het bij ons in ieder geval niet.

Wanneer het dan wel begon? Weten jullie nog het verhaal op mijn blog over dat ik zo’n hoofdpijn kreeg van de minipil nu ik gestopt was met borstvoeding? Omdat ik dacht dat de hoofdpijn veroorzaakt werd door de minipil, stopte ik ermee. De dokter gaf aan dat, om zeker te weten dat het de minipil was die die hoofdpijn veroorzaakte, ik een week later hem weer moest gaan slikken. Echter zaten we toen al te denken dat een tweede wel welkom zou zijn.

En dus was er geen anticonceptie meer in het spel.

Omdat ik een onregelmatige cyclus heb, kon ik ook niet zeggen wanneer ‘het goede moment’ om te vrijen was. De eerste cyclus zonder anticonceptie begon in oktober 2018 en duurde 52 dagen. De tweede cyclus begon in december en duurde 39 dagen.

Een lange cyclus… toch?

Op 17 januari 2019 werd ik weer ongesteld en begon ronde 3. Hoewel het bij Isabelle lukte toen ik er juist niet mee bezig was, wilde ik toch een poging wagen om er juist wél mee bezig te gaan en regelmatig te vrijen. Toen er zo’n 28 dagen voorbij waren, deed ik de eerste test. Negatief. Zo testte ik vanaf dat moment iedere donderdag, maar telkens was hij negatief én bleef de menstruatie uit. Het was dus weer zo’n cyclus die lang duurde. Ik kreeg er een hard hoofd in, want er zo mee bezig zijn dat je eigenlijk om de 2 à 3 dagen moet vrijen is ook niet leuk.

Toen het 4 maart carnaval was en ik die avond wilde drinken, besloot ik om – ondanks de negatieve test op de donderdag ervoor – toch maar een testje te pakken. Deze was negatief en zo kon ik toch lekker met drank op carnavallen. De hele rit naar het zwanger worden drink ik eigenlijk niet omdat je negatief kunt testen, maar misschien wel al pril zwanger bent. Echter maakte ik voor carnaval een uitzondering.

Omdat ik nu de laatste test op maandag had gedaan, wilde ik niet weer wachten tot donderdag en besloot ik al in de vakantie dat ik op maandag zou testen. Het was die dag toch studiedag, dus dan hoefde ik mij ’s ochtends niet zoveel te haasten. Ik bedacht me ook hoe grappig het zou zijn als ik dan wel een positieve test in handen zou hebben, omdat ik bij Isabelle een positieve test had op de ochtend van een studiedag.

Vanaf de vrijdag in de vakantie merkte ik ineens dat ik per se tussen mijn ontbijt en lunch iets moest eten. Normaal kan ik dat ook goed af zonder tussendoortje, maar ik had honger. Maar ach, dacht ik nog, dat kan toch wel. Toen ik dat de volgende dag weer had en ook in de ochtend een kwartiertje een vlaag van lichte misselijkheid had, vlamde er lichte hoop op. Echter wilde ik daar niet aan vast klampen omdat ik al vaker dacht dat het ‘deze keer raak zou zijn’ en vervolgens ongesteld werd. Op zondagnacht lag ik in bed en voelde ik mijn buik. Deze was wat harder dan normaal. Zou het dan toch…?

zwanger maand 1

11 maart 2019

Maandagochtend had ik mijn wekker eerder gezet dan ik normaal zou doen. Ik deed de test en legde hem weg. Toen ik van de wc af kwam, zag ik heel lichtjes een tweede streepje ontstaan. Er ontsnapte een screech uit mijn mond en ik sprong in stilte in het rondt. Zoals het een goede vlogger betaamd, pakte ik de vlogcamera en legde ik het vast. Ik deed nog snel een tweede test met een Clearblue die bevestigde dat ik zwanger was. Daarna ging ik naar boven en maakte ik Roy wakker. Maar dat kun je dus allemaal in de geheime zwangerschapsvlog zien die binnenkort online komt!

Ik vind het zo grappig dat ik weer een positieve test had op de dag van een studiedag op het werk. Sowieso ging het bijna hetzelfde als de eerste keer. Het enige verschil is dat ik deze keer niet gillend naar boven ben gerend en dat we deze rond heel bewust bezig waren.

Omdat ik op deze dag positief testte, besloten we de maandag aan te houden om de zwangerschapsweken aan te houden. Dat zou betekenen dat we op 18 november ons tweede kindje kunnen verwachten en dat ik deze dag (11 maart 2019) 4 weken in verwachting was.

Hoe zijn jullie achter de zwangerschap gekomen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close