Want to be a mom TAG

Omdat ik nog altijd graag anoniem wil blijven (toen deze blog verscheen op mijn anonieme blog Mommies Life), is het voor mij wat lastiger om met jullie een band op te bouwen. Daarom verzon ik de ‘Want to be a mom TAG’. Want in een TAG kan ik toch wat meer over mezelf vertellen. Deze TAG is voor iedereen die (ooit) moeder wil worden.

Voor welke leeftijd wil jij het liefste moeder worden?

Ik heb altijd geroepen dat ik voor mijn 30e moeder wil zijn. Uiteraard in de hoop dat het ons lukt om kinderen te krijgen. Ik wil nog – een soort van 😛 – jong zijn, zodat ik nog de minste lichamelijke klachten heb om uitdagend met mijn kinderen te kunnen spelen en hen zien opgroeien tot prachtige mensjes.

XT72K3MS5L

Hoeveel kinderen zou je willen en waarom?

Ik zou het liefste 2 kinderen willen, hoewel 3 me ook erg leuk lijkt. Natuurlijk zou ik al blij zijn met 1 kindje, maar dat is dan ook weer zo alleen. Twee lijkt me dan voor de kinderen gezelliger; mits ze goed met elkaar overweg kunnen en daarbij leren ze sneller delen en samen spelen. Drie lijkt me de laatste tijd erg leuk omdat er meer kans is dat je iemand hebt om op terug te vallen als kind zijnde. Als het even niet zo lekker loopt met het ene broertje/zusje, ga je lekker naar de andere.

Zou je liever thuis of in het ziekenhuis bevallen?

Het lijkt mij prachtig om thuis te bevallen. Het kindje is dan meteen in zijn/haar veilige haven en ik als mama ook. Het lijkt me alleen doodeng als er iets mis gaat. In het ziekenhuis word je dan meteen geholpen en als je nog een ruim kwartier naar het ziekenhuis moet rijden kan er al een hoop mis gaan en/of zijn. Laten we dan maar hopen dat er een professional bij is, die tijdens de weeën al kan vertellen of het beter is om naar het ziekenhuis te gaan, haha!

Liever een jongen of een meisje?

Vroeger riep ik altijd dat ik liever een meisje zou willen. Daar kun je zoveel makkelijker kleertjes en spulletjes voor kopen! Dat is dan wel weer het voordeel van een jongentje: je geeft minder uit, haha. Maar eigenlijk maakt het me nu niet meer zoveel uit. Het allerbelangrijkste is dat het kindje gezond is.

J405LO4B6Y

Waarom wil je graag moeder worden?

Het lijkt mij zo mooi om moeder te worden. De struggles van het opvoeden en het ouder worden, waardoor jij als mens ook weer groeit. Hoe jij het beste uit zo’n kind naar voren kan halen en hem of haar dus ziet opgroeien tot een (hopelijk) prachtig persoon. En omdat de band tussen moeder en kind mij zo onbeschrijfelijk mooi lijkt.

Als het je niet lukt op de natuurlijke manier, zou je dan kiezen voor IVF of eventueel adoptie en waarom wel/niet?

Oe! Een hele lastige! Vroeger had ik hier vol overtuiging ja op gezegd. Nu weet ik het niet. Ik wil enorm graag kinderen, maar als het niet lukt, is het misschien niet meant to be. IVF is ook een lang en moeizaam proces en lijkt me erg slopend voor de geest. Adoptie lijkt me aan de ene kant heel mooi omdat je een kind hiermee redt, maar aan de andere kant lijkt me dat een heel ander gevoel geven dan een kind wat bestaat uit jouw genen.

Ben je jaloers op mensen om je heen die zwanger zijn?

Nee. Ik vind het alleen maar heel leuk voor hen! Misschien als we het straks een lange tijd aan het proberen zijn en het niet wil lukken. Maar voor nu: nee.

Op een schaal van 1 tot 10: hoe graag zou je momenteel zwanger zijn en waarom?

10! Absoluut! Ik wil al 3 jaar graag proberen kinderen te krijgen, maar mijn vriend was daar nog niet aan toe. Nu hebben we samen besloten er voor te gaan en hoop ik dat mijn wens binnenkort in vervulling gaat.

Als jij deze TAG leuk vindt, voel je dan vrij om hem over te nemen. Laat het mij hieronder weten als je hem gedaan hebt, dan maak ik hieronder een linkje naar alle blogs/sites die deze TAG gedaan hebben! Ik zou het wel fijn vinden als je mijn blog benoemt in je artikel 🙂

Bronnen afbeeldingen: 1|2|3

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

10 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close