make0up me-time

Make-up als mama me-time | De verloren beautyblogger is weer terug

Zoals jullie ongetwijfeld weten – of in ieder geval degene die regelmatig terugkeren op NatasjaOnline.nl – vind ik me-time erg belangrijk. Ik besteed dan ook regelmatig aandacht aan dingen die je voor jezelf (of met je partner) kunt doen. En geloof me: heel veel valt er onder me-time! Hoe dan ook ben ik de laatste tijd weer heel erg aan het genieten van make-up. En dus gebruik ik de laatste tijd weer make-up als mama me-time momentje. En daarmee is de verloren beautyblogger is terug!

Waarom make-uppen een echt (mama) me-time momentje is

make-up als me-time

Allereerst de meest voor de hand liggende reden: je bent bezig met jezelf. Daarnaast heb je écht aandacht voor jezelf. En dus is het niet heel gek dat dit een me-time moment is, toch?

Of je nu uitgebreid aan het make-uppen gaat of je gebruikt maar een paar beautyproducten: tijd besteden aan jezelf is me-time. Me-time hoeft ook absoluut niet lang te duren (al is dat uiteraard wel héél fijn!).

Voorbeelden van make-uppen als me-time

me-time make-up

Ik vertelde net al dat het totaal niet uitgebreid hoeft om me-time te zijn. Zolang je maar bewust met jezelf bezig bent en jezelf beseft dat dit even tijd voor jezelf is. En daarom geef ik een aantal voorbeelden van hoe je make-up (en verzorging) kunt inzetten als me-time.

Make-up is het mooist op een schoon canvas, zoals je dat zo mooi zegt. En dus is het heel belangrijk om vooraf je huid goed te reinigen. Denk hierbij aan lekker douchen en met een fijne gezichtsscrub je gezicht wassen, maar als je wat minder de tijd hebt, om lekker ge gezicht te reinigen met een fijne toner.

Heb je meer tijd dan kun je gaan voor een serum, dagcrème en primer, maar je kunt er ook voor kiezen om maar één van deze drie te gebruiken. Of je gebruikt ze alle drie niet. Als ik haast heb, sla ik dit meestal over en begin ik gewoon direct met het aanbrengen van make-up op een gereinigde huid.

Wat je vervolgens kiest qua make-up is aan jezelf en natuurlijk ook afhankelijk van de tijd. Als ik mezelf wat meer moet haasten ga ik voor een eyeliner en mascara. Vaak ook nog blush en concealer, maar that’s it.
Heb ik iets meer tijd, dan zal ik ook highlighter en een lipkleur zoals gloss, lipstick of balsem gebruiken.
En heb ik veel tijd, dan kan ik er alles uit halen: bronzer, contouren, wenkbrauwen, foundation of CC crème, oogschaduw… Niet in deze volgorde overigens, haha!

Van stiekeme me-time naar bewuste me-time

me-time mascara

Misschien heb je er nooit zo bij stil gestaan dat het aanbrengen van make-up en/of verzorging óók me-time is. Maar door hier jezelf bewust van te worden of te zijn, zul je zien dat je veel relaxter bent. Natuurlijk is het aanbrengen van make-up heus niet voor iedereen een me-time momentje, maar mocht je dus genieten van make-up ben je er dan bewust van hoe heerlijk het is om even voor jezelf te zorgen en jezelf heerlijk op te tutten.

De verloren beautyblogger is terug

oogschaduw me-time

Wist je dat ik al blog sinds 2013? Ik begon toen een blog met de naam ‘beautyflamenatasja’. En zoals je uit de naam al kunt opmaken, was ik dus een beautyblogger. Totdat ik ook meer over andere dingen wilde schrijven én ik niet continue nieuwe dingen kon kopen om te reviewen (want poeh, make-up is een dure hobby 😉 ) Toen begon ik mijn blog Another Chapter. Maar omdat het beautybloggen een beetje tegen was gaan staan, blogde ik uiteindelijk niet meer zoveel over beauty als ik eigenlijk wilde.

De laatste tijd merk ik dat ik weer meer trek naar beauty. Ik word heus niet opnieuw beautyblogger, maar omdat ik wel heel erg geniet van beauty en dit ook als me-time beschouw, zal het zeker weer veel meer aan bod gaan komen. Hopelijk hebben jullie er net zo’n zin in als ik!

Zien jullie make-up ook als me-time? Of heb je er nooit zo aan gedacht?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close