Captain Marvel

MOVIE | Captain Marvel

Zoals jullie ondertussen wel weten gaan we iedere keer zo snel als we kunnen naar de nieuwste Marvel films. Dat ging zo dus ook met Captain Marvel. In de nacht van afgelopen dinsdag op woensdag ging hij in première en zo sloten wij dit jaar ons carnaval af. We waren wel aan het duimen dat we niet in slaap zouden vallen van vermoeidheid, maar tijdens het kijken van de film was er geen andere mogelijkheid dan blijven kijken. Wat een topper!

Captain Marvel is een gloednieuw avontuur dat zich afspeelt in de jaren ’90. In deze nog niet eerder vertoonde geschiedenis van het Marvel Cinematic Universe, volgen we Carol Danvers en zien we hoe zij één van de machtigste superhelden van het universum wordt. Terwijl er een galactische oorlog uitbreekt tussen twee buitenaardse rassen, de de aarde bereiken, bevindt Danvers zich samen met een groepje bondgenoten middenin dit geweld.

Regisseurs: Anna Boden en Ryan Fleck
Acteurs:  Brie Larson, Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Djimon Hounsou en Lee Pace
Genre: Actie/Avontuur/Fantasie
Speelduur: 124 minuten
Te zien vanaf: 6 maart 2019

Allereerst is dit de eerste Marvel film waarbij het draait om een vrouwelijke superheld. Dat werd natuurlijk ook wel eens tijd! Maar de teasers en de trailers deden Brie Larson geen goed. Ze kwam – of eigenlijk haar karakter kwam – heel onsympathiek over en het voelde nog niet helemaal goed. Ik was een beetje bang dat ze de verkeerde actrice gekozen zouden hebben voor deze rol. 

Maar…

Dit is – als je het mij vraagt – één van de beste, al dan niet de beste, Marvel film tot nu toe! WAUW! Ik vond dit echt een steengoede film. 

Alles klopte. Het verhaal, de karakters, de muziek, de speciale effecten. Gewoon hoe de hele film in elkaar zit. Ik heb geen moment gehad dat ik het niet kon volgen of dat mij dingen onlogisch leken.

Wat ze erg goed doen in Captain Marvel is het mixen van humor met de serieusheid van de film. Het was nooit over the top of too much of niet passend. Daarnaast klopt de muziek bij iedere scène. Die is perfect gekozen en gecomponeerd. De film heeft een aantal verrassende wendingen en dat is fijn. 

De acteurs zijn goed gecast. Ja, ook Brie Larson. Ze doen het stuk voor stuk goed. Een mooie bijkomstigheid van deze film is de rol van Samuel L. Jackson als (de immers bij ons al bekende) Agent Fury van S.H.I.E.L.D. Eindelijk komen we meer over deze goede man te weten! 

Moet je andere Marvel films gezien hebben om Captain Marvel te kunnen volgen? Nee! Dit is een prima op zichzelf staande film met de duidelijke Marvel stijl en passend binnen het Marvel Universe. 

Ik wil deze film zeker nog een keer zien en doordat ik eigenlijk niets negatiefs te zeggen heb krijgt deze uiteraard 5 van de 5 sterren

Wil jij Captain Marvel ook zien? En wie is jouw favoriete superheld?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close