zwanger en hitte

Zwanger en hitte | Wat je wel en niet moet doen

Holeymoley… Wat was het zondag warm. Nee wacht. HEET. Ik weet het nog van de zwangerschap van Isabelle, maar ook nu heb ik het weer: ik trek die hitte enorm slecht als ik zwanger ben. Ik word er misselijk van en ben niet vooruit te branden. Ik zweet me tien slagen in de rondte en ik raak echt oververhit. En die zondag was vast niet de enige dag dat het zó warm wordt. Dus bij deze: Zwanger en hitte, wat je wel en niet moet doen.

Zwanger en hitte

Laten we eens beginnen bij wat je vooral niet moet doen. Denk bijvoorbeeld aan jezelf druk maken. Leuk hoor, die nesteldrang, maar neem je tijd en probeer niet alles in één keer te doen. Zeg bijvoorbeeld dat je een half uur tot een uur iets in huis doet en daarna weer even tot rust komt door op de bank te liggen of in de schaduw op een ligbedje. In ieder geval ergens waar je kunt ontspannen.

Blijf in ieder geval uit de zon. Je raakt megasnel overhit en dat is niet goed voor jou en dus ook niet voor de kleine in je buik. Ik weet nog dat ik tijdens mijn zwangerschap liever binnen zat, dan buiten omdat die hitte buiten (zelfs in de schaduw) echt too much was. Dus luister goed naar je lichaam.

Moet of ga je toch in de zon, bijvoorbeeld omdat je bij een buitenbad bent, zorg er dan voor dat je jezelf goed insmeert met een hoge factor en smeer je regelmatig opnieuw in. En als je ergens naar toe moet, zorg er dan ook voor dat je luchtige kleding draagt.

Daarnaast moet je goed en voldoende drinken in je zwangerschap, dus denk er bij hitte aan dat je dit extra doet. Ikzelf ben een enorme slechte drinker. Ik vergeet te drinken. Laat iemand je er continue aan herinneren dat je wat drinkt of zet ieder uur een wekker en drink minimaal één glas water leeg.

Ook een tip – vind ik persoonlijk een lastige omdat ik hier juist altijd trek in krijg met warm weer – is om zout(eten) zoveel mogelijk te vermijden. Je houdt al genoeg vocht vast en zout zorgt daar ook voor. Misschien ook fijn om juist licht te eten, omdat zwaardere producten ook lastiger verteren en het je daardoor juist meer energie kost dan dat het je oplevert.

Wat zijn jouw tips om zwangere vrouwen de hitte door te krijgen? Laat het me hieronder bij de comments weten 🙂

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close