moeders voor moeders

Waarom ik wéér mee heb gedaan aan Moeders voor Moeders

Nog een paar dagen en dan is het weer klaar: elke dag een plasje doen voor Moeders voor Moeders. Bij de zwangerschap van Isabelle deed ik ook mee (nog nooit echt over geblogd; raar hè?!), maar heb ik het niet volgehouden tot het eind. Nu dus wel. Wat het is en waarom ik toch wéér mee heb gedaan aan Moeders voor Moeders vertel ik je hieronder.

Wat is Moeders voor Moeders?

Voor het geval je niet weet wat Moeders voor Moeders is, zal ik je dat nu eerst even vertellen. Moeders voor Moeders is – misschien had je dat al begrepen – een goed doel. Tenminste, dat vind ik. Zij verzamelen urine in van zwangere vrouwen. Uit deze urine wordt het hCG-hormoon gehaald. Dit hormoon wordt door farmaceutische bedrijven gebruikt voor het vervaardigen van geneesmiddelen die worden gebruikt bij vruchtbaarheidsbehandelingen.

Wat moet je doen?

Meedoen met Moeders voor Moeders kan van de 6e tot en met de 16e week zwangerschap. Je schrijft je in via de website en dan komt er een consulent bij jou thuis om je te informeren én om voor de zekerheid nog een testje te doen. Dit testje blijft altijd zichtbaar, dus is ook een leuk cadeautje. De vorige keer en ook deze keer kreeg ik ook nog een hele fijne omslagdoek. Die heb ik veel bij Isabelle gebruikt toen ze nog een baby’tje was.

Nadat je bent ingeschreven, krijg je meteen een kratje met 4 kannen. Hierin zit een bepaald vloeistof (conserveringsmiddel) dat er voor zorgt dat de urine in goede conditie blijft tot het verwerkt kan worden. Iedere week op dezelfde dag wordt het kratje opgehaald en een nieuwe neergezet. Als je niet wilt dat de buren zien dat je dat kratje in de voortuin hebt staan (bijvoorbeeld omdat nog niemand weet dat je zwanger bent), kan er een geheime plek afgesproken worden (bijvoorbeeld achter de containers) en kan er een vuilniszak omheen gedaan worden.

MOEDERS VOOR MOEDERS

Waarom hield ik het de vorige keer niet vol?

De vorige keer heb ik eerder opgezegd. Iedere keer moeten plassen in zo’n kannetje… Pff… Ondanks dat je toch altijd wel je plasje doet, is het onverhoopt toch extra moeite. Niet zo heel veel, maar toch had ik echt niet iedere plasbeurt zin om de plas op te moeten vangen. Na zo’n week of 8 heb ik toen opgezegd. Ik had in ieder geval toch een behoorlijke tijd kunnen helpen.

Waarom ik toch weer mee doe

Als het toch best nog wat moeite kost, waarom dan toch weer mee te doen? Nou kan ik zeggen dat ik nu weer een extra fijne zachte omslagdoek gekregen heb (die het sowieso waard is!), maar het geeft toch ook wel een goed gevoel om vrouwen te kunnen helpen die niet zo makkelijk zwanger kunnen worden. Als ik in de schoenen van die vrouwen stond, zou ik ook maar al te blij zijn met zo’n organisatie als Moeders voor Moeders, die mijn kans op een zwangerschap kunnen vergroten. Daarnaast verlichtte het ook, toen de consulente zei dat je echt niet iedere dag een plasje hoeft te doen, of de hele dag door. Je hebt vier kannen en de organisatie is al heel blij als je 4x een plas kunt opvangen. Dat is toch een stuk behapbaarder!

Heb jij meegedaan met Moeders voor Moeders? Of ben je van plan, als je zwanger bent of hoopt te worden, om mee te doen?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close