rustig aan

Waarom ik het rustig aan deed (en wat ik jullie mee wil geven)

Hoewel ik van plan was om de afgelopen zomervakantie het bloggen weer op te pakken, was ik verdacht stil. Niet omdat ik niet wilde of omdat ik geen zin had, maar meer omdat ik de rust echt even nodig had. Grappig als je jezelf bedenkt dat ik een groot deel van het jaar niet gewerkt heb i.v.m. zwangerschapsverlof, bevalling en Corona. Maar goed. Ik merkte aan mezelf dat ik deze zomervakantie een keer niet extra bezig wilde zijn. In deze blog vertel ik meer waarom ik het rustig aan deed en wat ik jullie mee wil geven.

Dat ikzelf rustig aan deed begon al voor de zomervakantie. De laatste weken voor de zomervakantie zijn altijd wat drukker (want afronden van het schooljaar en zo), maar dit jaar had ik het extra druk. Ik zorg altijd voor de eindvoorstelling van de schoolverlaters, maar door Corona werd het ons nogal lastig gemaakt. Want mochten we wel terug naar school komen? En hoe zit het dan met een eventuele voorstelling voor ouders? Dat werd nogal lastig met 1,5 meter afstand.

En dus werd er een film gemaakt. Samen met een collega schreef ik het script n.a.v. een script dat mijn collega toevallig nog had en ging ik druk in de weer met een planning en filmopnames. Ik zat helemaal in mijn element, maar wel eentje die mij ook veel energie kostte. Ik genoot er intens van, maar het liet geen ruimte over voor andere dingen die ik leuk vind om te doen zoals het bloggen.

Dus toen daar de zomervakantie was, had ik uiteraard bedacht om lekker weer te gaan bloggen. Goed, ik mocht van mezelf een week, misschien twee, echt vakantie houden, maar daarna zou ik alles weer op de rit krijgen.

Maar nee. Ik voelde dat ik na die twee weken echt nog de rust van de vakantie wilde gebruiken. Gewoon niks. In de laatste twee weken heb ik wel weer wat meer gedaan, maar dan vooral voor YouTube. Verder… nope.

Toch kriebelde het al die tijd wel weer om wat te gaan doen en probeer ik dus nu om het bloggen weer op te pakken. Echter leerde ik wel wat van deze periode van rust.

Soms is het heel fijn om even (of voor een langere tijd) écht in het hier en nu te zijn. Niet altijd maar bezig willen zijn met van alles en nog wat. Je rust pakken is ook fijn. Of dat nu is om te mediteren, een serie te kijken, creatief bezig te zijn of wat anders… Wat je ook bedenkt om te doen in je eentje, je komt weer nader tot jezelf. Ik maakte in de vakantie toevallig een video met een top 10 mama me-time ideeën, maar heel eerlijk is dit niet alleen voor mama’s.

Door weer de tijd voor jezelf te pakken en echt even niet bezig te zijn met de drukte van alledag, word jij veel gelukkiger en rustiger. Je krijgt weer een beetje meer beeld van wie jij bent en wilt zijn en wat jij belangrijk vindt in het leven. Maar vooral laad jij jezelf zo meer op.

En natuurlijk is het helemaal niet erg om ook druk te zijn. Zolang je maar ook zo nu en dan tijd inlast voor jezelf. Even ontladen. Even niks. Even in het hier en nu. Even denken waar je dankbaar voor bent en vooral genieten van het moment en van dat wat je bereikt hebt en wat je allemaal hebt.

Die tijd voor jezelf, daar wil ik je mee helpen. Met mijn blog en YouTube kanaal wil ik je inspireren met alles rondom mama lifestyle en me-time. Met mijn blog leer ik jou de leukste versie van jezelf te worden. Zullen we samen groeien en de beste versie van onszelf worden?

Wat doe jij om je rust te pakken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

  • Simone

    1 september 2020 at 17:03

    Op tijd je rust pakken is gewoon heel goed. En vind het altijd knap als je daarin ook je grenzen bepaald. Ik heb ook rust gepakt, vooral op werkgebied. Het werd te geforceerd, te veel met te weinig resultaat. Ik voel me nu ook beter dan een maand geleden en ik zet dit op deze manier nog eventjes door.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close