weekend make-up routine

Mijn weekend make-up routine | Mei 2019

Hoewel ik allang geen beautyblogger meer ben, vind ik het nog steeds enorm leuk om over beautyproducten te schrijven. Laatst zat ik te denken dat ik dat onderwerp best wel weer eens wat vaker aan bod mag laten komen, vooral omdat het alweer een hele tijd geleden is dat ik over beauty schreef. Nu de zomer voor de deur staat, krijg ik ook weer veel meer zin om er leuker uit te zien. Echter make-up ik me niet meer suf als ik naar mijn werk ga. Vandaar dus dat ik mijn weekend make-up routine met jullie deel! Hopelijk vinden jullie dat leuk om te lezen en te zien!

weekend make-up routine gereinigde huid

Als allereerst zorg ik voor een gereinigd gezicht. Een schoon canvas geeft de beste resultaten. Daarna zorg ik voor een dagcrème want daarmee valt mij op dat mijn make-up mooier zit!

weekend make-up routine MAC body and face foundation

Afhankelijk van de dag en de plannen in het weekend, denk aan een feestje of juist alleen maar boodschappen en dat soort zaken, gebruik ik de MAC Studio Face And Body Foundation. Deze vind ik zó fijn! Hij is niet te dik, maar dekt wel goed. Op de foto heb ik maar één helft gedaan. Daarnaast heb ik het idee dat hij heel goed tegen het warme weer kan. Aan het einde van een warme dag zit het product nog steeds goed!

weekend make-up routine mac concealer

Vervolgens gebruik ik de Pro Longwear concealer van MAC. Deze heb ik al járen en is nog altijd de fijnste concealer die ik tot nu toe ooit gebruikt heb. Zeker met mijn wallen is deze een echte aanrader. (Overigens was ik bij het maken van de foto’s de concealer vergeten. Dacht er pas na de eyeliner aan… #zwangerschapsdementie)

weekend make-up routine wenkbrauwen

Met de basis op mijn gezicht, ga ik door met het borstelen van mijn wenkbrauwen. Daar doe ik verder niet zoveel aan, behalve af en toe met een pincet de haartjes weghalen die buiten de wenkbrauw vallen.

En dan zijn de ogen aan de beurt. Boven de bovenste wimperrand gebruik ik altijd een eyeliner. Ik heb een tijdje een hele fijne gehad, maar daar kan ik niet meer zo makkelijk aan komen. Sindsdien ben ik opzoek naar een nieuwe. De Pretty Easy Liquid Eyelining Pen van Clinique staat nu nog op mijn wensenlijstje. Wie van jullie heeft hier ervaring mee? Ik gebruik nu een hele goedkope en die vlekt bij het leven als je niet uitkijkt. Daarnaast denk ik ’s avonds mijn gezicht goed gereinigd te hebben, maar blijkt ’s ochtends onder mijn ogen ineens weer allemaal zwart te zitten. Heel irritant dus!

Oogschaduw gebruik ik tegenwoordig nog maar zelden. Alleen als ik op stap ga (en dat is niet zo vaak #huismuts) of een feestje heb óf als ik écht heel veel zin heb om uit te pakken met make-up. Maar mocht ik het gebruiken, ga ik eigenlijk altijd voor nude- en aardse tinten.

weekend make-up routine benefit they're real mascara

Mascara is één van mijn favoriete make-up producten. Laatst ontdekte ik per toeval in mijn visagiekoffer een mascara die ik nog nooit had gebruikt. Ik had hem ooit gekregen via een beautybox en nog nooit uitgeprobeerd. Met Paaspop was ik opzoek naar wat andere make-up producten die ik meende te hebben en sindsdien gebruik ik hem bijna dagelijks. Het gaat om de Benefit They’re Real Mini Mascara.

weekend make-up routine mac blush en mac soft & gentle highlighter

Daarna gebruik ik nog twee producten op mijn gezicht: een blush van MAC in de kleur Blushbaby en de MAC Mineralize Skinfinish Highlighter in de kleur Soft & Gentle. Wil je daar meer van weten? Ik schreef in 2017 al eens een artikel over mijn favoriete highlighter!

weekend make-up routine max factor lipfinity

Lipstick is zo’n dingetje wat ik nog wel eens wil vergeten, maar zodra ik er aan denk en het op doe, ik mezelf voor de kop kan slaan dat ik het niet vaker draag. Lipstick maakt een make-up look écht af! Mijn favoriete lipstick is de Lipfinity van Max Factor in de kleur 310 Essential Violet. Oké, je moet hem eraf schrobben, maar dat is ook de reden dat hij zo goed als de hele dag blijft zitten. Plus het feit dat Roy mij wel gewoon nog kusjes wil geven als ik deze draag omdat hij niet afgeeft.

weekend make-up routine

En dit was mijn weekend make-up routine! Hopelijk vonden jullie het leuk om te zien en te lezen! Ik haal mijn duurdere make-up merken zoals MAC (my favourite!) vaak bij een parfumerie zoals Douglas. Die hebben zoveel mooie merken, mooi uitgestald én professioneel advies. Maar als ik een product al ken en gewoon opnieuw wil kopen, bestel ik het heerlijk makkelijk online. Bij Douglas word je daar zelfs voor beloond! Ideaal! Waar kopen jullie je make-up producten?

En wat mag er niet ontbreken in jouw make-up routine? Laat het me hieronder bij de comments weten!

Dit artikel is d.m.v. een samenwerking met Douglas tot stand gekomen. | Disclaimer

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close