voorkeur geslacht

Een voorkeur hebben voor het geslacht van je baby

Iets wat op de een of andere manier not done lijkt, is als je uitspreekt een voorkeur te hebben voor het geslacht van je baby. Raar eigenlijk, want hebben we niet allemaal een wens of droom? Niet persé over het geslacht van je kindje, maar in het leven algemeen. We zien dromen en wensen op een bepaalde manier voor ons, dus waarom zou je dat niet hebben met het geslacht van je ongeboren kindje?

Een voorkeur hebben voor het geslacht van je baby wordt vaak als not done beschouwd omdat het lijkt alsof je niet blij zou zijn met je kindje. Dat is natuurlijk absoluut niet waar. Heel cliché, maar zolang het kindje gezond is ben je blij. Een voorkeur verandert daar niets aan, behalve dat je toekomstdroom er een klein beetje anders uit komt te zien.

Soms betekent dit dat je even moet schakelen voordat je het kunt accepteren dat het anders is dan je verwacht of gehoopt had, maar nog altijd maakt dat je kindje niet minder welkom.

Persoonlijk hebben wij op dit moment een voorkeur voor het geslacht van baby #2. Niet dat we niet blij zouden zijn als het anders is, maar we zouden wel even moeten schakelen. We zien in onze toekomstdroom toch een bepaald geslacht voor de baby. Daarnaast hebben we voor dit geslacht allang een naam in gedachte en noem ik het kindje in mijn gedachte al zo.

Zou het geslacht anders zijn, zijn we niet minder blij. Maar zoals ik al aangaf zouden we wel even moeten schakelen en onze gedachtes anders moeten zetten. En dat komt helemaal goed. Of we daar een paar uur, een paar dagen of een week voor nodig hebben. Zodra de baby er is weet ik zeker dat er sowieso meteen enorm veel liefde is. En dat is het allerbelangrijkste. (Lees hier trouwens onze voorkeur van het geslacht!)

Heel eerlijk vind ik het lastig om dit verhaal te typen. Meer omdat ik hoop dat ik mijzelf goed kan uitdrukken en dat het overkomt zoals ik bedoel omdat het nog niet maatschappelijk geaccepteerd is om je openlijk hierover uit te spreken. Ik krijg dan ook vaak vreemde blikken als ik vertel een voorkeur te hebben. Toch vind ik het onderwerp wel heel belangrijk om te bespreken en vooral om aan te geven dat het helemaal niet erg is om een voorkeur te hebben. Dat is vooral de boodschap die ik wil overbrengen. Hopelijk is dat gelukt.

Had of heb jij een voorkeur voor het geslacht van je baby?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

8 Comments

 • Raisa

  21 mei 2019 at 09:18

  Ik ben over een week uitgerekend van baby 2 en heb zeker wel een voorkeur! We wilden het dan ook al te graag weten wat het geslacht is van de baby en met 16 weken lieten we een pretecho maken. Helaas voor ons, wilde het kindje het een verrassing houden en hebben we ook met de 20 weken echo geen goed beeld kunnen krijgen. Ik hoop zo dat mijn droom uit komt!
  En voor jou natuurlijk ook!

  Beantwoorden
  • Natasja

   26 mei 2019 at 19:38

   Ohhhh, ja het kan natuurlijk ook dat het kindje niet goed ligt…! Oh oh… Wij willen het ook bij de 20-weken echo weten en dan – net als bij Isabelle – een gender reveal doen. Maar dan moet er wel een gender bekend zijn, haha! Hopelijk komt jullie droom uit! Alvast heel veel succes en plezier met de laatste loodjes!

   Beantwoorden
 • Cherish

  21 mei 2019 at 09:34

  Herkenbaar. Inmiddels weten wij het geslacht en ik moest inderdaad wel even een paar dagen wennen aan het idee. Baby is hartstikke welkom en is net zo geliefd. Maar soms heb je gewoon een bepaald plaatje in je hoofd, ook al weet je dat je het niet voor het kiezen hebt en dat het andersom ook gewoon goed is.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close