35 Films die je in de eerste helft van 2019 moet zien

Nog altijd ben ik zó blij met mijn moviepas! Met veel plezier zitten we vrijwel iedere week in de bioscoop en ook in 2019 kan dat feestje doorgaan. In de eerste helft van 2019 staan er weer een hoop leuke, fijne, spannende en dramatische films op het programma. Hieronder staan 35 films die je in de eerste helft van 2019 moet zien!

Januari

The House That Jack Built

Regisseur: Lars von Trier
Acteurs: Matt Dillon, Bruno Ganz en Ed Speleers
Genre: Drama / Thriller
Release: 10 januari

Verenigde Staten, de jaren 70. De film volgt de uiterst intelligente Jack over een periode van 12 jaar en volgt de moorden die de ontwikkeling van Jack als een seriemoordenaar definiëren. Jack ziet elke moord als een kunstwerk op zich. Als de onvermijdelijke politie steeds dichterbij komt, neemt hij meer en meer risico in een poging zijn ultieme kunstwerk te creëren. Tegelijkertijd beleven we Jack zijn persoonlijke toestand, problemen en gedachten middels een terugkerend gesprek met de onbekende Verge.

Creed II

Regisseur: Steven Caple Jr.
Acteurs: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone en Tessa Thompson
Genre: Drama / Sport
Release: 10 januari 

Adonis Creed staat voor zijn grootste uitdaging ooit. Dit terwijl hij persoonlijke verplichtingen heeft en moet trainen voor zijn volgende grote wedstrijd. Zijn tegenstander Viktor Drago, zoon van Ivan Drago, is geen onbekende voor zijn familie. Gelukkig wordt Adonis nog steeds bijgestaan door Rocky Balboa en samen ontdekken ze niet alleen dat familie boven alles gaat, maar ook dat je je verleden niet kunt ontvluchten.

Welcome To Marwen

Regisseur: Robert Zemeckis
Acteurs: Steve Carell, Eiza González en Leslie Mann
Genre: Drama / Biografie
Release:  10 januari

Mark Hogancamp wordt het slachtoffer van een brutale aanslag en is hierdoor getraumatiseerd. Hij vindt echter een unieke en mooie therapeutische uitlaatklep om hem doorheen zijn herstelproces te helpen. Hij bouwt een miniatuurstadje uit de Tweede Wereldoorlog in zijn tuin.

How To Train Your Dragon: Hidden World

Regisseur: Dean DeBlois
Acteurs: Jay Baruchel, Cate Blanchett en Gerard Butler
Genre: Animatie / Avontuur
Release: 16 januari

Hiccup probeert zijn droom te vervullen door een vreedzame draken-utopie te creëren. Ondertussen ontdekt Toothless een ongetemde, ongrijpbare partner die ervoor zorgt dat de Night Fury vertrekt. Wanneer het gevaar thuis groter wordt en Hiccup als dorpshoofd op de proef wordt gesteld, moeten zowel draak als ruiter onmogelijke beslissingen maken om hun soort te redden.

Glass

Regisseur: M. Night Shyamalan
Acteurs: Samuel L. Jackson, James McAvoy en Bruce Willis
Genre: Thriller
Release: 17 januari

Elijah Price heeft een levenslange obsessie voor stripboeken en gelooft dat superhelden – en superschurken – echt bestaan. Vanwege een slopende aandoening zijn zijn botten erg fragiel waardoor hij als kind de bijnaam Mr. Glass heeft gekregen. Nu hij zich realiseert wat zijn ware lot is – de aartsvijand zijn van de supersterke David Dunn – heeft hij de naam omarmt. In een reeks van escalerende ontmoetingen ontdekt Glass dat Dunn het bovennatuurlijke figuur van The Beast nastreeft. Ondertussen komt de schimmige aanwezigheid van Price naar voren als de regisseur die van beiden een zorgwekkend geheim weet.

Mary Queen of Scots

Regisseur: Josie Rourke
Acteurs: Saoirse Ronan, Margot Robbie en Jack Lowden
Genre: Biografie / Drama
Release: 17 januari 

‘Mary Queen of Scots’ vertelt het verhaal over het turbulente leven van de charismatische Mary Stuart. Mary werd op haar zestiende Koningin van Frankrijk. Nadat ze op haar achttiende weduwe wordt ontstaat er de druk om te hertrouwen. Ze besluit vervolgens terug te keren naar Schotland, inmiddels onder het bewind van Koningin Elizabeth I, om haar rechtmatige plaats op de troon terug te vorderen.

Instant Family

Regisseur: Sean Anders
Acteurs: Mark Wahlberg, Rose Byrne en Octavia Spencer
Genre: Komedie
Release: 31 janauri

Het koppel Ellie en Pete wil een gezin stichten met behulp van adoptie. Ze voelen zich erg menslievend tot ze thuis met drie driftige kinderen zitten. Nu moeten ze proberen een manier te vinden om hun kinderen, die helemaal geen zin hebben om volwassen te worden, op te voeden.

A Dog’s Way Home

Regisseur: Charles Martin Smith
Acteurs: Ashley Judd, Jonah Hauer-King en Bryce Dallas Howard
Genre: Avontuur / Familie
Release:  31 januari

‘A Dog’s Way Home’ vertelt het hartverwarmende avontuur van Bella. Bella is een hond die gescheiden raakt van diens eigenaar Luke, een student geneeskunde en vrijwilliger in een ziekenhuis. Bella dient een reis van 400 mijl af te leggen om thuis te komen en weet onderweg vele harten te stelen.

Februari

The Lego Movie 2: The Second Part

Regisseur: Mike Mitchell en Trisha Gum
Acteurs: Chris Pratt, Elizabeth Banks en Channing Tatum
Genre: Animatie / Avontuur
Release:  6 februari

The Lego Movie 2 herenigt de helden van Steenstad in een gloednieuw actie-avontuur om hun geliefde stad te redden. Het is vijf jaar geleden dat alles echt super was. De inwoners worden nu geconfronteerd met een grote, nieuwe dreiging: Lego Duplo-indringers uit de ruimte die alles nog sneller kapotmaken dan dat zij weer kunnen herbouwen. De strijd om de indringers te verslaan en zo de harmonie in het Lego-universum te herstellen, zal Emmet, Lucy, Batman en hun vrienden brengen naar verre, onbekende werelden, waaronder een vreemd sterrenstelsel waarin alles een musical is. Dit zal hun moed, creativiteit en Meester Bouwer-vaardigheden op de proef stellen en onthullen hoe bijzonder ze echt zijn.

Verliefd op Cuba

Regisseur: Johan Nijenhuis
Acteurs: Susan Visser, Abbey Hoes en Jan Kooijman
Genre: Komedie / Romantiek
Release: 14 februari

Als Loes wordt gebeld vanaf de Cubaanse Ambassade staat ze met haar mond vol tanden. Ze wist niets over de relatie van haar dochter, laat staan dat ze gaat trouwen met een Cubaan… Ze boekt de eerstvolgende vlucht naar Havana en is vastberaden om een stokje voor dit gedoemde huwelijk te steken. Tijdens haar verblijf op het eiland hervindt Loes haar geloof in de liefde. Net als haar dochter wordt ook Loes Verliefd op Cuba.

Isn’t it Romantic

Regisseur: Todd Strauss-Schulson
Acteurs: Rebel Wilson, Liam Hemsworth en Adam Devine
Genre: Komedie
Release: 14 februari

Ondanks haar goede inzet wordt de architecte Natalie niet opgemerkt op haar werk. Ook haar liefdesleven laat te wensen over, niet in het minst doordat ze cynisch tegenover een levenslange relatie staat. Wanneer ze het bewustzijn verliest bij een diefstal, ontwaakt ze in een regelrechte romantische komedie, een genre dat ze haat, waarin zij de hoofdrol speelt. Natalie doet er alles aan om aan elke cliché te kunnen ontsnappen. Dit blijkt geen sinecure, ook omdat ze de aandacht heeft getrokken van twee mannen.

Alita: Battle Angel

Regisseur: Robert Rodriguez
Acteurs: Rosa Salazar, Jennifer Connelly en Eiza González
Genre: Actie / Avontuur
Release: 14 februari

‘Alita: Battle Angel’ draait om de lotgevallen van een schijnbaar afgeschreven vrouwelijke cyborg die gered wordt door een dokter en een tweede leven krijgt. Van haar eerste herinnert ze zich niets, hoewel haar aanzienlijke vaardigheden in de martial arts een dodelijk beroep suggereren. Ze begint een nieuw bestaan als premiejager en stort zich op het opjagen van de gevaarlijkste criminelen.

Escape Room

Regisseur: Adam Robitel
Acteurs: Logan Miller, Deborah Ann Woll en Nik Dodani
Genre: Actie / Horror
Release: 28 februari

Zes vreemden ontvangen elk een mysterieuze uitnodiging voor een escape room die ze besluiten te aanvaarden. Ze bevinden zich vervolgens in omstandigheden waar ze zelf geen invloed op hebben. Om te kunnen ontsnappen zullen ze hun verstand moeten gebruiken en op zoek moeten gaan naar aanwijzingen.

The Rhythm Section

Hier is nog geen trailer van… Zelfs geen filmposters!

Regisseur: Reed Morano
Acteurs: Blake Lively, Jude Law en Daniel Mays
Genre: Actie / Mysterie
Release:  28 februari

‘The Rhythm Section’ volgt Stephanie Patrick, een verslaafde vrouw wier familie om is gekomen bij een vliegtuigongeluk. Een journalist ontdekt echter dat de crash geen ongeluk was en wordt vervolgens vermoord. Stephanie besluit zelfstandig een zoektocht te starten naar de waarheid en de daders.

Maart

Captain Marvel

Regisseur: Anna Boden en Ryan Fleck
Acteurs:  Brie Larson, Samuel L. Jackson en Jude Law
Genre: Actie / Fantasie
Release:  6 maart

In de jaren 90 raakt de aarde verstrengeld in een oorlog tussen twee buitenaardse rassen: de Kree-Skrull-oorlog. Carol Danvers is een legerpilote die door middel van een ongeluk superkrachten verwerft en zich tot één van de meest krachtige superhelden in het universum ontpopt. Captain Marvel is geboren, maar slaagt zij erin de vijand te stoppen?

The Mule

Regisseur: Clint Eastwood
Acteurs: Clint Eastwood, Bradley Cooper en Michael Peña
Genre: Misdaad / Drama
Release: 7 maart

Earl Stone is een eenzame man op leeftijd en werkzaam als bloemist. Financieel gaat het hem niet voor de wind waardoor hij zich genoodzaakt ziet de boeken dicht te doen. Dan krijgt hij een voorstel om geld te verdienen als drugskoerier voor het Mexicaanse drugskartel. Hierdoor komt hij in het vizier van onder meer de DEA-agent Colin Bates.

The Beach Bum

Regisseur: Harmony Korine
Acteurs: Matthew McConaughey, Zac Efron en Isla Fisher
Genre: Komedie
Release:  21 maart

Een rebellerende stoner, Moondog genaamd, leeft zijn leven volgens zijn eigen regels. Moondog was ooit een succesvolle, gerespecteerde dichter, maar door de jaren heen is hij veranderd in een gebroken man die een doelloos bestaan leidt. Dat verandert wanneer zijn rijke vrouw overlijdt en hij de erfenis lijkt mis te lopen, waardoor hij gedwongen wordt zijn vroegere werk alsnog uit te brengen.

Dumbo

Regisseur: Tim Burton
Acteurs: Colin Farrel, Danny DeVito en Michael Keaton
Genre: Familie / Animatie
Release: 27 maart

Holt Farrier was ooit een succesvolle circusartiest tot hij naar het front trok ten tijde van de oorlog en als een veranderd man terugkeerde. Hij wordt ingehuurd door circuseigenaar Max Medici om voor de pasgeboren olifant Dumbo te zorgen, die over enorme oren beschikt en hierdoor het mikpunt van spot is. Wanneer Holts kinderen erachter komen dat Dumbo kan vliegen besluiten de ondernemer V.A. Vandemere en de trapezewerkster Colette Marchant om van Dumbo een ster te maken.

The Aftermath

Regisseur: James Kent
Acteurs: Keira Knightley, Alexander Skarsgård en Jason Clarke
Genre: Drama / Romantiek
Release:  28 maart

Hamburg, 1946. In de nasleep van de Tweede Wereldoorlog keert Rachael Morgan terug naar huis om zich te herenigen met haar man. Deze man, de Britse kolonel Lewis Morgan, is verantwoordelijk voor de wederopbouw van de stad en het opsporen van nazi’s onder de uitgeputte bevolking. Lewis, die gestationeerd wordt in een groot huis aan de rand van de stad, kan het niet over zijn hart verkrijgen om de huidige bewoners van dit huis op straat te zetten en besluit het met hen te delen. Tegen deze gespannen achtergrond maken vijandigheid en verdriet geleidelijk plaats voor passie en verraad.

April

Shazam!

Regisseur: David F. Sandberg
Acteurs: Zachary Levi, Mark Strong en Ron Cephas Jones
Genre: Actie / Fantasie
Release: 4 april

De 14-jarige Billy Batson voelt zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de kracht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.

Fighting With My Family

Regisseur: Stephen Merchant
Acteurs: Dwayne Johnson, Lena Headley en Florence Pugh
Genre: Komedie / Drama
Release: 4 april

De gezinsleden van de familie Bevis zijn allemaal professionele worstelaars. Ze reizen het land door en geven optredens op verschillende kleine podia. De twee kinderen, Saraya en Zak, dromen ervan om lid te worden van World Wrestling Entertainment (WWE). Wanneer ze auditie doen, moet de familie om zien te gaan met de bijkomende problemen.

Missing Link

Regisseur: Chris Butler
Acteurs: Zoë Saldana, Hugh Jackman en Timothy Olyphant
Genre:  Animatie / Avontuur
Release:  10 april

Sir Lionel Frost doet onderzoek naar allerlei monsters en mythen, maar wordt niet erkend door zijn kleingeestige collega’s. In de hoop eindelijk aanvaard te worden door zijn omgeving gaat Frost op avontuur in de Pacific Northwest om er het bestaan van het legendarische schepsel, meneer Link, te bewijzen. Hiervoor wordt hij bijgestaan door de eigenzinnige Adelina Fortnight die tevens over de plattegrond beschikt om Link terug te vinden.

Hellboy

Regisseur: Neil Marshall
Acteurs:  David Harbour, Milla Jovovich en Ian McShane
Genre: Actie / Avontuur
Release: 11 april

Hellboy krijgt een missie toegewezen in Londen waar de oude geest van een kwade heks uit de dood is herrezen. Hij moet Nimue, de consorten van Merlin en de Blood Queen zien te verslaan. Hun strijd zal echter leiden tot het einde van de wereld. Een lot dat Hellboy wanhopig probeert af te wenden.

Captive State

Regisseur: Rupert Wyatt
Acteurs: John Goodman, Vera Farmiga en Madeline Brewer
Genre: sciencefiction / Thriller
Release:  11 april

Het verhaal speelt zich af in een buurt in Chicago. Het is bijna een decennium geleden dat een buitenaardse kracht het gebied heeft weten te bezetten. De film werpt een blik op de levens van beide partijen uit het conflict, de bondgenoten en de verzetsstrijders.

The Kid Who Would Be King

Regisseur: Joe Cornish
Acteurs: Rebecca Ferguson, Tom Taylor en Patrick Stewart
Genre: Avontuur / Fantasy
Release: 17 april

Alex is een jonge Britse scholier. Op een dag worden zijn dagelijkse problemen overschaduwd door de ontdekking van het mythische zwaard Excalibur. Met het krachtigste zwaard in de geschiedenis in handen van de minst machteloze schooljongen in Groot-Brittannië neemt hij het samen met zijn vrienden op tegen een middeleeuwse slechterik genaamd Morgana, die de wereld verwoest heeft. Ze krijgen hierbij hulp van niemand minder dan Merlin zelf.

Avengers: Endgame

Regisseur: Anthony Russo en Joe Russo
Acteurs: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Jeremy Renner en Mark Ruffalo
Genre: Actie / Fantasy
Release:  24 april

Na de gebeurtenissen in ‘Infinity War’ hebben de superhelden een grote tik gekregen. Hun gezamenlijke vijand Thanos is erin geslaagd om alle Infinity Stones te bemachtigen en heeft daarbij de helft van al het leven uitgewist. De overlevende helden, en met name de Avengers, hebben echter weinig tijd om te rouwen om hun vrienden en familie. Ze krijgen namelijk hulp aangeboden van onder meer Ant-Man en Captain Marvel. Allen slaan ze de handen in elkaar om Thanos alsnog te kunnen verslaan en om de miljarden doden die hij veroorzaakte weer tot leven te wekken.

Mei

Pokémon Detective Pikachu

Regisseur: Rob Letterman
Acteurs: Justice Smith, Kathryn Newton en Ryan Reynolds
Genre: Animatie / Fantasie
Release: 8 mei

Tim Goodmans vader wordt op mysterieuze wijze ontvoerd. Op een dag ontmoet Tim een Pikachu, een eigenaardig pratend wezen dat niet zo sterk en wendbaar is als andere Pikachu’s, maar claimt een uitermate goede rechercheur te zijn. Samen beginnen ze aan een missie om Tims vader te vinden. Tijdens hun zoektocht worden ze geholpen door de journalist Lucy.

The Hustle

Hier is nog geen trailer van…

Regisseur: Chris Addison
Acteurs: Anne Hathaway, Rebel Wilson en Alex Sharp
Genre: Komedie
Release:  16 mei

‘The Hustle’ volgt twee vrouwelijke bedriegers die elkaar tegen het lijf lopen. Beide vrouwen zijn afkomstig uit totaal verschillende werelden, maar besluiten voor hun volgende klus de handen in elkaar te steken. Hun doelwit is een tech-miljardair van begin twintig.

Aladdin

Regisseur: Guy Ritchie
Acteurs: Mena Massoud, Will Smith en Naomi Scott
Genre: Avontuur / Familie
Release: 22 mei

Aladdin is een straatschoffie dat steelt om te overleven en verliefd is op een prinses, de dochter van de Sultan. Vervolgens vindt hij een magische lamp, waaruit een Geest verschijnt die in staat is wensen te vervullen. Met hulp van deze Geest probeert Aladdin vervolgens het hart van de prinses te veroveren.

BrightBurn

Regisseur: David Yarovesky
Acteurs: Elizabeth Banks, meredith Hagner en David Denman
Genre: Horror
Release: 23 mei

Een man en vrouw kunnen hun kinderwens niet vervullen, maar vinden op een dag een baby. Ze noemen hem Brendan en voeden op hem. Jaren later wordt het duidelijk dat Brendan geen normale jongen is en over bovennatuurlijke krachten beschikt. Een gevecht om te overleven begint.

Godzilla: King of the Monsters

Regisseur: Michael Dougherty
Acteurs: Vera Farmiga, Millie Bobby Brown en Kyle Chandler
Genre: Actie / Avontuur
Release: 30 mei

‘Godzilla: King of Monsters’ volgt de heldhaftige pogingen van het crypto-zoölogische agentschap, Monarch genaamd, dat het opneemt tegen een reeks reusachtige monsters. Onder hen bevinden zich de machtige Godzilla, Mothra, Rodan en de aartsvijand, de driekoppige King Godirah. Terwijl de wezens allemaal strijden voor suprematie, hangt het voortbestaan van de mensheid aan een zijden draadje.

Juni

The Secret Life of Pets 2

Regisseur: Chris Renaud
Acteurs: Patton Oswalt, Eric Stonestreet en Kevin Hart
Genre: Animatie / Avontuur
Release: 5 juni 

Max en zijn eigenaar gaan samen een wandeling maken. Maar het wordt Max al snel duidelijk dat het een valstrik is. De wandeling leidt rechtstreeks naar het kantoor van de gevreesde dierenarts. Dit blijkt echter niet zomaar een dierenarts te zijn: volgens een katachtige patiënt is deze dierenarts gespecialiseerd in gedragsstoornissen. Niet veel later ont8dekken Max en zijn vrienden dat er huisdieren worden misbruikt en proberen ze er alles aan te doen om de gemene dierenarts te stoppen.

Dark Phoenix

Regisseur: Simon Kinberg
Acteurs: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender en Sophie Turner
Genre: Actie / Sciencefiction
Release: 6 juni

Jean Gray begint ongelooflijke krachten te ontwikkelen die haar doen veranderen in de kwaadaardige Dark Phoenix. Nu moeten de X-Men beslissen of het leven van één teamlid meer waard is dan alle mensen die op de wereld wonen.

Men In Black International

Regisseur: F. Gary Gray
Acteurs: Chris Hemsworth, Tessa Thompson en Liam Neeson
Genre: Actie / Komedie
Release: 20 juni

‘Men in Black International’ volgt de agenten M en H, twee leden van een geheime, internationale organisatie. Ze hebben al jaren de wereld moeten behoeden voor bedreigingen van het uitschot van het heelal. Maar nu stuiten ze mogelijk op hun grootste, globale bedreiging ooit; er bevindt zich een mol binnen hun organisatie.

Toy Story 4

Regisseur: Josh Cooley
Acteurs: Tom Hanks, Tim Allen en Annie Potts
Genre: Animatie / Familie
Release: 26 juni

Woody en Bo Peep zijn stapelverliefd op elkaar en leven gelukkig samen. Dit maakt het des te meer pijnlijk wanneer zij plotseling wordt weggegeven. Hierop start Woody samen met zijn kameraad Buzz Lightyear een zoektocht om haar terug te krijgen. De cowboy en de astronaut beleven een avontuur vol opwinding en gevaar, want Bo Peep blijkt niet zo makkelijk te vinden.

Welke film(s) wil jij graag zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close