TV-SERIE | Riverdale

Nu het vakantie is, heb ik weer meer tijd om series te kijken. Al lange tijd hoorde ik over verschillende series op Netflix en ik besloot dat het tijd werd om er aan eentje te gaan beginnen. Dat werd Riverdale. Ik was meteen verslaafd en binnen 2 dagen keek ik de eerste 10 afleveringen. Mijn teleurstelling was dan ook groot, toen ik er achter kwam dat ik nu elke week op een nieuwe aflevering moet wachten. Damn! Kan ik nog niet binge-watchen.

Riverdale is een stadje dat perfect lijkt, maar dat – na de dood van Jason – zo zijn geheimen heeft. We volgen een aantal high school tieners, die ons meenemen in het leed dat puberteit heet en hoe zij op de een of andere manier verbonden zijn met Jason.

Acteurs: K.J. Apa, Lily Reinhart, Camila Mendes, Cole Spouse, Marisol Nichols, Luke Perry, Casey Cott, Madelaine Petsch, Mädchen Amick en Lochlyn Munro
Genre: Drama, Mysterie en Crime
Duur aflevering: 45 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar en ouder
Jaar: 2017

Riverdale valt wat mij betreft een beetje in het plaatje van Gossip Girl, alleen is deze serie een stuk mysterieuzer en donkerder. Dat maakte dat ik meteen hooked was. Heel eerlijk: met mijn 28 jaar vind ik de teenage drama nog steeds iets leuks om te kijken. Je moet er dus wel van houden. Het mysterie om de dood van Jason blijft verrassend. Je denkt het een en ineens is het iets anders. Totdat wat jij dacht er wel iets mee te maken had…

De hoofdrollen samen is een verhaal apart. Er wordt een groepje gevormd tussen toch wel écht hele verschillende types. Dat maakt het verhaal ietsje ongeloofwaardiger. Dat heeft overigens niets te maken met het acteerspel. De acteurs zitten prima in hun rol en die lijkt hun dan ook op het lijf geschreven. Het is dus meer een schrijversdingetje.

Zoals ik net al schreef staan (tot nu toe) de eerste 10 afleveringen op Netflix. Elke vrijdag verschijnt er een nieuwe aflevering. De afleveringen sluiten goed op elkaar aan met ieder toch ook weer een eigen verhaal. Uiteraard is de dood van Jason een rode draad met alles wat daar uit voort komt. Zo blijft de spanning en afwisseling er goed in.

Oh, en mocht je jezelf afvragen dat die oudere man met een baard je wel heel bekend voorkomt: dat is Luke Perry. Bij de wat oudere meiden misschien ook wel beter bekend als Dylan McKay uit de serie Beverly Hills 90210.

Welke Netflix serie is volgens jullie een echte aanrader om te kijken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

One Comment

  • Vivian

    7 mei 2017 at 15:50

    Ik heb nu de eerste 3 afleveringen gezien en ik vind het zo’n gave serie! Het is heerlijk dark and twisty en verfrissend onvoorspelbaar. En ik vind juist de diversiteit van de personages heel goed ze zijn niet zoals je verwacht dat ze zijn en ze hebben allemaal een soort dubbel karakter, dat vind ik echt heel tof om naar te kijken.

    Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close