TV | Wat ik momenteel allemaal kijk

Poeh, poeh! Altijd druk in de maanden tussen de herfstvakantie en de kerstvakantie. Daarom wil ik deze periode altijd net ietsje meer ontspannen dan normaal. Vandaar ook dat het wat rustiger was op Another Chapter. Maar… vandaag had ik weer enorm veel zin om te bloggen! En met dit artikel kan ik jullie meteen laten lezen wat mij allemaal bezig heeft gehouden. In ieder geval wat tv(-series) betreft. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen!

BEAUTY & THE BEAST

Waarschijnlijk zullen de meeste van jullie deze serie niet kennen. Zo’n 2 – of was het nou alweer 3? – jaar geleden zijn er zo’n 6 afleveringen op de Nederlandse televisie uitgezonden. Geen idee waarom, maar ineens kwam het niet meer op tv. Waarschijnlijk te weinig kijkcijfers of zo? Via Kodi kon ik hem gelukkig toch helemaal zien.

Er zijn 4 seizoenen en het de allerlaatste aflevering werd in september op de Amerikaanse televisie uitgezonden. Hoewel ik eigenlijk dacht dat ik dus een serie keek die nog niet afgelopen was, was dit wel het geval tegen de tijd dat ik bij seizoen 4 aan kwam. Ondertussen heb ik hem zo’n 4 weken geleden helemaal afgekeken.

Het gaat over politie inspecteur Catherine Chandler die verliefd wordt op een mysterieuze man. Een geheime overheidsorganisatie heeft geknoeid met zijn DNA, waardoor hij in een soort super beest kan veranderen. Hij wordt natuurlijk ook verliefd op haar en samen onderzoeken ze verschillende verdachte zaken, waaronder de organisatie waardoor Vincent in een beest is veranderd, maar ook wat de moeder van Cat hier mee te maken had…

Het is dus een soort politieserie met een mysterieus randje. Kan je fantasy waarderen, maar heb je er niet al te veel mee, dan is dit misschien een leuke serie voor jou om te kijken.

ONCE UPON A TIME

Ook deze serie keek ik voor het eerst toen het uitgezonden werd op de Nederlandse televisie. Al snel ging Roy meekijken en sindsdien zijn we beiden verslaafd! Elke zondag is er een nieuwe aflevering in Amerika en op maandag kijken wij hem via Kodi. Er zijn nu 6 seizoenen, waarvan er 5 (correct me if I’m wrong) op Netflix staan. Overigens is er momenteel een mid season stop en kunnen we in april pas weer verder kijken.

Kort gezegd gaat de serie over Emma Swan die door omstandigheden terecht komt in het dorpje Storybrooke. De mensen hier blijken – zonder dat zij dit zelf nog weten – uit het enchanted forest te komen. Emma moet dit gaan geloven en moet hiermee de savior worden.

Uiteraard kan ik niet meer vertellen zonder nog meer spoilers vrij te geven. Dus houd ik het hierbij. Ik vind het echt een super goede serie. Hij zit goed in elkaar. Je moet natuurlijk wel houden van fantasie, hoewel er absoluut ook veel moeite wordt gedaan in de menselijke contacten en dergelijken.

THE MAGICIANS

Een vriendin vertelde al maanden geleden dat dat misschien wel een serie voor mij kon zijn. Dus toen ik klaar was met Beauty and the Beast, besloot ik deze te gaan kijken. Je zou hem misschien het beste kunnen omschrijven als een soort Harry Potter maar dan voor volwassenen.

Ook deze serie probeert een beetje (veel) bij de menselijke kant te blijven, maar daardoor zijn sommige dingen wel erg over de top. Deze serie heeft geen moeite met sex, drugs en drank, dus ben gewaarschuwd.

Het gaat over Quentin die wordt aangenomen op een geheime school waar ze leren over magie en spreuken. De echte wereld weet hier natuurlijk niks van af. Hij en een aantal mede studenten ontdekken dat een bepaalde kinderboeken reeks echter en gevaarlijk is dan er ooit gedacht werd.

Ondanks dat ik nog niet echt kan zeggen of ik het nou wel of niet leuk vind, ik ben wel geïntrigeerd.  Seizoen 2 wordt vanaf eind januari 2017 in Amerika uitgezonden en ik ga absoluut weer kijken. Kan seizoen 2 mij nog steeds boeien of zijn de schrijvers te ver doorgeslagen…

MISTRESSES

Nog zo’n serie die maar deels uitgezonden is in Nederland. Ik wilde hem graag zien vanwege Alyssa Milano. Zij speelde een hoofdrol in mijn favoriete serie Charmed en daardoor was ik erg benieuwd naar andere rollen. Nou ik kan je vertellen dat Mistresses me meteen aantrok. Ook Roy keek mee.

Het gaat over een groepje vriendinnen met hun eigen turbulente leven. De ene had een verhouding met een getrouwde man, de ander had een affaire met een collega, weer een andere doet het met Jan en alleman en van de laatste staat de affaire van haar dode man ineens op de stoep.

Genoeg verhalen dus om te vertellen. Ik ben deze serie momenteel via Kodi aan het volgen. Seizoen 1 heb ik binnen 2 dagen afgekeken (13 afleveringen)! En ik kan niet wachten om met seizoen 2 te starten. Het einde van elke aflevering maakt dat je meer wilt zien. Heerlijk! Ik hou er van! Er zijn 4 seizoenen, waarvan ook hier de allerlaatste aflevering afgelopen september is uitgezonden.

SUPERNATURAL

Samen met Roy kijk ik nu Supernatural. Een serie over 2 broers die het demonisch kwaad bestrijden. Hierin zijn zij op zoek naar de demon die hun moeder vermoorde en moeten ze op zoek naar hun vader.

Natuurlijk gebeurt hier veel meer, maar laten we zeggen dat dat de essentie is van seizoen 1 en misschien ook wel 2. We zijn nu bij seizoen 3. Ondertussen zijn er al 12(!) seizoenen, waarvan ze in januari komend jaar weer verder mee gaan.

THE ROAST OF GORDON

Naast al die tv series kijken we soms ook nog tv. Eerlijk is eerlijk. Niet meer zo vaak, maar voor The Roast of Gordon wilden we wel tijd maken. De Amerikaanse variant hebben we ook al vaak gezien, en Gordon is natuurlijk wel een leuk iemand om te Roasten. Het was erg leuk om te zien en best goed gedaan!

Bridget Maasland bewees hier overigens wel echt het ijskonijn te zijn en vond het achteraf gezien misschien een verkeerde keuze om deel te nemen. Vooral Peter Pannenkoek (Ja, dat is zijn echte naam) en de Brabo Neger deden het erg goed. Maar hé, daaraan kun je ook zien dat zij echte komieken zijn.

SERIOUS REQUEST

Elk jaar opnieuw kijken we toch graag ook op tv naar Serious Request. Je leeft net wat meer mee als je het ook kijkt. Ik moet eerlijk bekennen dat ik daarentegen nog nooit een donatie gedaan heb. Slecht hè! Niet dat ik niet achter het doel sta. Ik vind het juist erg mooi dat ze dit doen voor een stille ramp. Toch vind ik dat er in Nederland ook genoeg dingen zijn om aandacht voor te hebben. Ja, ook ondanks dat wij het hier natuurlijk beter hebben dan in Afrika.

Maar goed. Dat neemt de kracht van zo’n actie heus niet weg. Al moet ik wel zeggen dat na zoveel jaren het glazen huis misschien ook wel tijd wordt voor een andere soort actie…

THE VOICE OF HOLLAND

Oké, ik heb een aantal afleveringen gemist door omstandigheden maar dadelijk in de kerstvakantie heb ik tijd om wat afleveringen terug te kijken. Want de coaches die er nu zitten vind ik fantastisch leuk! Guus zegt weliswaar elke keer een beetje hetzelfde, desalniettemin is de chemie heel goed! Jammer dat er zoveel oud bekenden of dochters/zonen van bekenden mee doen, omdat het nieuw talent minder een kans geeft. Soms krijg ik ook wel het gevoel dat deze mensen juist sneller door gaan… Maar nik ter nadelen van hun talent hoor!

Zo. En dat is wat mij momenteel bezighoud in tv land. Wat kijk jij momenteel graag?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Rachel Kromdijk

  22 december 2016 at 15:34

  Ah wat leuk dat je dit allemaal kijkt ik volg alleen once upon a time, arrow, the vampire diaries, pll en nu ook the black list samen met mijn vriend haha! drama .. veel zijn gestopt of moet ik nog weken/maanden op wachten. Ik kijk alles op Netflix namelijk.

  Beantwoorden
 • Vivian

  22 december 2016 at 17:03

  Zo veel eindeloze liefde voor Once, ik hou echt van die serie! Heb nu seizoen 1 en 2 gezien, binnenkort ga ik denk ik weer opnieuw beginnen en alles compleet kijken. Heerlijk winterserie <3

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close