expeditie robinson nl vs be
TV

TOP OF FLOP | Expeditie Robinson: NL vs. BE

Zoals jullie wel weten is één van mijn favoriete programma’s Expeditie Robinson. Ik ben al járen trouw fan. Wat een feestje was het dan ook om vorig jaar te horen dat er op Videoland een editie zou komen met onbekende mensen: Expeditie Robinson: NL vs. BE. Je snapt dat ik deze ook trouw gevolgd heb. Maar was dit het waard? En kan ik je aanraden om dit tv-programma te kijken op Videoland?

Allereerst maakt het mij niets uit of het programma met bekenden of onbekenden gespeeld worden. Sowieso omdat bij de editie met bekenden zoveel mensen meedoen die ik sowieso ook niet ken. Echter merk je wel een verschil tussen deze twee edities. (Dat merkte je ook het seizoen dat er tussen de bekenden, ook onbekende mensen mee mochten doen). De onbekenden hebben vaak veel meer mentaliteit voor het spel en gaan er daardoor veel harder tegenaan.

Al járen worden er tijdens het spel complotten gesmeed. En hoewel veel fans dit absoluut niet kunnen waarderen (want de echte Robinson moet sterk zijn en proeven kunnen winnen), is het toch een onderdeel van het spel geworden. Ook bij deze versie zijn er complotten. Hoewel het er in het begin nog op lijkt dat ze echt met de sterke spelers door willen, zie je na de samensmelting ook de angst bij sommigen. En heel eerlijk: ik snap het helemaal. Als ik eindelijk eens zou mogen meedoen en ik weet dat ik niet de sterkste ben, dan zou ik er toch ook echt alles aan doen om die finale te bereiken. Overleven op een eiland is niet alleen het recht van de sterkste, maar zeker ook van de slimste. Wie niet sterk is, moet slim zijn.

De proeven waren dit seizoen wisselend. Het ene spel vond ik vet gaaf en het andere minder. Dat had ook te maken met dat zij een aantal proeven moesten doen, die we bij het vorige BN’er seizoen ook al voorbij hadden zien komen; waaronder de finale proef (en die vond ik toen al heel erg tegenvallen en zo niet spectaculair).

Verder vond ik sommige spelelementen echt heel tof. Ik wil vooral niet teveel spoilen voor de mensen die dit seizoen nog willen kijken, maar ik kan je verklappen dat er een aantal leuke en verrassende als ook bekende wendingen in zitten.

Ik heb opnieuw weer erg genoten van dit seizoen en ik hoop dat er zeker weer een nieuw seizoen gaat komen in deze variant. Hopelijk dan wel met nieuwe proeven en niet dezelfde als in een ander seizoen.

Heb je Expeditie Robinson: NL vs. BE gekeken of wil je het nog kijken?

Pin dit artikel voor later!

Expeditie Robinson NL vs BE top of flop?
Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close