TV

EXPEDITIE ROBINSON 2016 | Recap #15: Halve Finale

Oh boy, oh boy, oh boy! Tijd voor de halve finale! Wie gaat er vandaag naast Anna en Suzanne strijden om die fel begeerde finaleplekken naast Dio? En zouden we net als vorig jaar ook weer een deel van de finale zien? Je leest het in deze recap!

Thomas is verbaasd als Jessie op afvallerseiland verschijnt. En Jessie daarentegen is verbaasd om Bertie te zien, die trots vertelt 28 dagen op dit eiland gezeten te hebben. “Wat ben jij een kanjer zeg!”

“Het maakt niet uit wie er nu wint, maar laten we afspreken dat Dio sowieso niet wint.” Aldus Jessie tegen Thomas nadat ze hoort dat ze tegen hem een proef moet doen.

AFVALLERSPROEF

Wie zal de wip omhoog kunnen houden zonder de vaas te laten vallen en/of een zakje er in kunnen gooien? Ze zijn super geconcentreerd. Het gooien laat op zich wachten, terwijl ze dit wel mogen doen… Uiteindelijk gooit Thomas de eerste, maar die is mis. Daarop volgend gooit ook Jessie – helaas – mis. Het gooien blijft nu wel door gaan.
Thomas gooit raak en gaat daarmee naar de halve finale!

Jessie is trots en vertelt ons dat ze een mooie ervaring gehad heeft. Ze moedigt Bertie en Thomas aan om de anderen “af te maken”.

DAG 31

“29 dagen heb ik hier naar zitten kijken. Ik heb het licht hier aangezet en ik doe hem straks uit.” Bertie is er klaar voor! Ze mist wel JayJay en baalt er van dat Thomas mee mag naar de halve finale in plaats van haar maatje.

Bertie en Thomas maken hun vlot af en slepen hem richting het water. Tijd om naar de halve finale te varen! Spannend!

Op het basiskamp is Suzanne positief. Ze beseft zich dat ze meer kan dat ze dacht. Anna en Suzanne nemen afscheid van Dio en gaan op de boot. Onderweg naar de halve finale! Anna vertelt ons dat ze best wel rustig is. “Alles ligt in handen van het spel.”

HALVE FINALE

Dennis vertelt over het aanbod vanaf de allereerste afvaller. Ze komen aanvaren. Anna denkt dat het JayJay en Jalou zijn. Maar ze zien het eigenlijk niet goed. “Wie is het?” Roept Anna. Suzanne ziet een man en een vrouw. Thomas wordt als eerste herkend. Suzanne herkent Bertie niet. Maar Anna ook niet. Dan zien ze dat het Bertie is en zijn ze door het dolle!

Anna en Suzanne zijn beiden ook blij om Thomas te zien. “Wat zal Dio geschokt zijn!” Maar uhh… Moet hij niet eerst door de halve finale komen? 😉

Ze moeten een touw los maken die in een lastige knoop gebonden is. Er komen 7 ringen vrij als het touw los is. Die heb je nodig voor het 2e onderdeel; aan het einde van de rivier. Daar vinden ze een veldje met grote borden. Op die borden zitten pinnen waar de ringen overheen passen. Dat moet uiteraard in een bepaalde volgorde en op een bepaalde manier. Als dit lukt krijgen ze een code te zien, waarmee ze een kist kunnen openen. Als deze open is vinden ze een kaart waarop 3 herkenningspunten aangegeven staan. Ze moeten op zoek naar één van de 3 herkenningspunten, want daar vinden ze een koker met een kleur. Die vertelt hoeveel stappen ze moeten zetten in een bepaalde richting. Daar vinden ze een dolk. De eerste twee expeditie leden die de dolk in het blok hout weten te zetten gaan door naar de finale!

Bertie heeft het touw als eerste los, pakt de ringen en “gas er op!” Suzanne heeft als tweede het touw los. Anna kijkt verbaasd als Dennis dit zegt en mompelt iets als “ik snap er niks van.”

Thomas vraagt Anna hoe het gaat, maar die moet toegeven dat ze het niet snapt.
Ondertussen heeft Bertie de ringen op de goede manier en loopt naar de kist om deze te openen.

Anna heeft als derde haar touw toch op magische wijze los weten te krijgen, maar Thomas volgt ook snel.
Bertie heeft na 6 combinaties de kist open en gaat op zoek naar de hoogste boom. Daar aangekomen krijgt ze de koker nog niet zo snel gevonden.

Anna en Thomas komen aan. Thomas heeft als tweede de code opgelost en al snel volgt ook Suzanne. Beiden proberen ze de kist open te maken. Thomas is eerst en gaat ook op zoek naar een herkenningspunt. Hij loopt naar dezelfde als waar Bertie aan het zoeken is. Thomas klimt in de boom, maar vindt daar ook niets. Suzanne krijgt ondertussen de combinatie niet voor elkaar, terwijl Anna nog de code aan het kraken is.

Suzanne heeft hem open en vertelt ons dat haar bijnaam in Nederland TomTommie is. Dus ze heeft al het vertrouwen in het kaart lezen. Thomas heeft ondertussen de koker. Daardoor moet Bertie naar een andere locatie om te zoeken.
Anna heeft ook haar code en moet de combinatie kraken, wat vrij snel lukt.

Thomas komt terug bij Dennis met de koker. En krijgt het getal 44. Hij moet terug naar de hoge boom.
Suzanne denkt dat ze verkeerd gezocht heeft en gaat naar een andere plek.
Bertie heeft een nieuwe boom gevonden wat een herenningspunt moest zijn en ziet daar vrijsnel de koker! “Ik denk: ik maak nog een kans.” Ook zij rent snel naar Dennis.

Thomas gaat met het kompas 44 stappen noord-noordoost. Hij probeert het gras een beetje weg te halen, maar vindt het mes nog niet zo snel.
Dennis vertelt Bertie dat ze 2e is momenteel. Ze heeft groen 27 en gaat snel weer terug naar haar herkenningspunt.

Suzanne vindt het belachelijk dat ze geen kaart meer kan lezen.
Anna gaat op zoek naar bananenbladeren omdat dat het enige is wat ze kan herkennen. Ze ziet die even verder op en loopt er naar toe.
Bij Thomas is het drama en probeert het opnieuw.
Bertie heeft haar boom snel gevonden. Ze beseft dat haar 27 vrij groot zijn en besluit een klein stukje terug te lopen. Dat doet ze goed, want ze ziet haar dolk!  Ze gaat terug naar Dennis. “Hosternokke! Er staat nog geen een dolk in het blok. Dus ik ben gewoon de eerste. Yes!” Ze is heel verbaasd dat Thomas nog niet terug is. Ze is echt als eerste terug en zit in de finale! 

Anna vindt ineens haar koker en gaat snel terug naar Dennis. Daar wordt haar vertelt dat zij de laatste koker heeft gevonden. Ze heeft donker blauw 12.
Suzanne komt aan bij de boom waar Thomas aan het zoeken is. “Heb je al iets gevonden?” “Nee.” Liegt Thomas. Hij gaat verder met zoeken.
Anna zet haar 12 stappen en gaat op zoek naar haar dolk. Wij zien dat hij achter haar ligt. Ojee!
Thomas heeft de dolk ondertussen gevonden en moet terug. Anna vindt hem ook en moet ook terug.

Wie is er als eerste terug? Het is… Thomas. Anna is echt net te laat.

Daarmee is het einde Anna en Suzanne. Ze hebben beiden een mooie ervaring gehad en kijken vol ervaring terug.

Bertie en Thomas krijgen een klein presentje: fruit, wijn en wat te snacken. Ze mogen Dio gaan verrassen, die denkt dat deze twee finalisten naar huis waren.

Dio is snapt er niks van. Hij denkt Anna te zien. “Zie ik een geest?” Hij ziet Thomas. “Ben je in je eentje?” “Nee, met Bertie.” Maar die kent Dio niet zo goed.

Ze bespreken de afgelopen expeditie. Vooral het stuk dat Dio er Thomas uitgooide.

“Ik ben echt helemaal in shock man.” Dio snapt er niks van.

DAG 32

Dat is natuurlijk de finale dag en jullie snappen: na een ruime 1200 woorden(!) is de finale écht pas volgende week! Wie moet er volgens jullie winnen?

Robinson van deze aflevering: Bertie
Balende Robinson:
Jessie
Verbaasde Robinsons: Anna, Suzanne en later natuurlijk Dio
Toch-niet-zo-TomTommie Robinson: Suzanne
Net Niet Robinson: Anna
Einde Robinson: Suzanne en Anna

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close