Trots op je eigen kind, een ander boeit het niet

Oké, de titel klinkt een beetje hard, maar het is wel grotendeels waar. Weet je nog de tijd toen je nog geen ouder was? Of je bent nu ook geen ouder, maar dan zal dit vast wel herkenbaar zijn. In ieder geval ken je vast wel die ene vriend/collega/familielid of net wie die vol trots een foto of filmpje van de kleine laat zien. En wat denk jij dan? “Ha, ha, leuk hoor. Schattig ja.” Deels meende je het best, maar anderzijds interesseerde het je helemaal niet. Afhankelijk van je eigen relatie met de kleine uiteraard. Nu ik zelf een ouder ben, besef ik des te meer dat ouders er helemaal niet over nadenken of een ander het wel of niet interesseert. Jij bent zo vol trots en liefde, dat je het gewoon wilt laten zien. En of die ander het nou leuk of interessant vindt of niet… Diegene heeft maar even pech, want jij gaat lekker stralen met het allerleukste kind op de hele wereld.

Het is niet zo dat het fotootje of het filmpje je helemaal niet boeit, maar jij hebt er nou eenmaal een ander gevoel over. Zo stuurde ik Roy laatst allerlei filmpjes van Isabelle die aan het eten was. Er gebeurde wat grappige dingen en ze deed nieuwe dingen, dus natuurlijk moest ik Roy daarbij betrekken. Vol trots en liefde liet Roy die aan een collega zien. Hij had zelf al bedacht dat zijn collega het waarschijnlijk helemaal niet zo interessant zou vinden, maar gezien het ook een maatje is, vond Roy dat hij toch maar moest kijken. En uiteraard deed hij dat ook. Roy snapte heel goed dat het voor die collega natuurlijk helemaal niet persé zo leuk was om te zien als dat hij het vond. Maar toch.

Ik was mezelf hier nog minder bewust van. Toen Roy dit vertelde ging ik een nadenken. En toen bedacht ik me: I’m guilty! Ik heb ook al regelmatig aan de dichtstbijzijnde collega een foto of filmpje laten zien die ik dan net binnen had gekregen en waar ik een warm hart van kreeg. En nu bedenk ik me pas dat die collega’s het misschien wel een beetje leuk vonden (of het boeide ze helemaal niet, maar deden ze toch maar leuk mee voor mij of toch uit interesse), maar verder zal het ze vast niet geïnteresseerd hebben.

Ik ben dus zo’n irritante moeder die vanuit het niets een foto of filmpje laat zien omdat ik zo trots ben. Dus je kijkt er maar naar, of je wilt of niet…. 😉

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close