Top 10 iconische filmkostuums

Heb jij het ook wel eens dat wanneer je een film kijkt je een outfit ziet waarvan je mond open gaat hangen en je er eigenlijk een bakje onder zou moeten houden? Zo’n outfit waardoor je helemaal flabbergasted bent? Ik wel.
Door de Britsch Heart Foundation is er een lijst samengesteld van de top 10 meest iconische filmkostuums aller tijden. En ja, daar zitten zeker wel een aantal van mijn favorieten tussen.

list

10. Grace Kelly’s klassieke zwart met witte japon uit de film rear window uit 1954. Voor nu een simpele jurk, maar wat staat het haar prachtig!
9. Julia Roberts’ uitgesneden witte top en denim jurkje uit de jaren ’90 film Pretty Woman was een lang besproken item toen de film werd uitgebracht. Like it or not, maar bekend is ie wel.
8. Ondanks dat ze maar een animatiefiguur is, is Jessica Rabbits rode jurk uit Who Framed Roger Rabbit (1988) terug te vinden in deze lijst. En tja, wie zou er zo’n sexy jurk vol met glitters nou niet willen hebben?
7. De enige man in de lijst: Michael Jackson met zijn rode pak uit zijn videoclip Thriller uit 1983.
6. Baywatch’s rode zwempakken mochten volgens de stemmers ook niet ontbreken uit de lijst. Ik kan alleen niet zeggen dat ik het hier mee eens ben…
5. Audrey Hepburn’s zwarte jurk met parels in de 1961 klassieker Breakfast at Tiffany’s. Simpel maar stylish.
4. De witte bikini die Ursula Andress droeg in de James Bond film Dr. No uit 1962 staat op nummer 4 in deze lijst. Maar of dit nu echt komt door de bikini…?
3. Een van de meest stunning kostuums uit deze lijst: Olivia Newton-John’s zwarte leren pakje dat ze draagt aan het eind van de film Grease uit 1978.
2. De filmklassieker Wizard of Oz met Judy Garland was en is nog steeds een enorme hit. Zou het komen door haar blauw met witte geruite jurk met rode schoentjes?
1. Tja, hoe kan het ook anders? Een van de meest bekende scène aller tijden die zowel jong als oud kent: de legendarische Marilyn Monroe droeg een witte jurk in The Seven Year Itch uit 1955 waarin ze op een rooster van de metro staat en een windvlaag de wijde, geplooide rok van de jurk doet opwaaien.

Wat is jullie favoriet?

Liefs,
Natasja

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

5 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close