the meg crazy rich asians

MOVIE REVIEWS | The Meg & Crazy Rich Asisans

Afgelopen vrijdagavond zouden we Isabelle toch naar oma brengen omdat we een feestje hadden en daarom besloten we dat we haar ook wel al ’s middags konden brengen. Dan konden we samen nog eerst lekker naar de film. Oh wacht. Niet één film, maar twee films! We zagen The Meg en Crazy Rich Asians en hieronder vertel ik je wat ik er van vond.

The Meg

Wanneer een onderzeeër – deel van een internationaal observatieprogramma – aangevallen wordt door een enorm wezen dat voorheen als uitgestorven werd beschouwd, ligt hij met de bemanning er nog in uitgeschakeld op de bodem van de diepste geul in de Stille Oceaan. Wanneer de tijd begint te dringen, wordt deskundige diepzeeduiker Jonas Taylor gerekruteerd door een visionaire Chinese oceanograaf, tegen de wil van zijn dochter Suyin. Hij moet de bemanning en de oceaan redden van deze onstuitbare bedreiging: een ruim 22 meter lange prehistorische haai, bekend als de Megalodon. Wat niemand zich had kunnen voorstellen was dat Tayolor jaren geleden het angstaanjagende wezen al ontmoette. Nu, samen met Suyin, moet hij zijn angsten onder ogen zien en zijn eigen leven riskeren om iedereen die vastzit te redden. Opnieuw gaat hij de confrontatie aan met de grootste en meest gevreesde roofdier aller tijden.

Regisseur: Jon Turteltaub
Acteurs: Jason Statham, Li Bingbing, Ruby Rose, Winston Chao, Rainn Wilson, Jessica McNamee, Page Kennedy en Ólafur Darri Ólafsson
Genre: Actie / Thriller
Speelduur: 114 minuten
Te zien vanaf: 9 augustus 2018

The Meg is een spannende film. Vooral als je al als grootste angst verdrinken hebt, dan is zo’n film toch wel iets angstaanjagender. In de film zaten een paar goede schrikmomenten. Sommige misschien na verwachting, andere onverwachts. Dat geldt niet alleen voor de schrikmomenten. De film is hier en daar wel wat voorspelbaar. Desondanks is het een fijne film om te kijken. Er is genoeg afwisseling tussen rust en spanning en dat vind ik persoonlijk erg fijn. Echter zet ik wel wat vraagtekens bij het feit dat Jonas de Megalodon eerder tegen is gekomen. (Hieronder bevindt zich een spoilerstuk, waarin ik hier verder op in ga. Lees nu nog verder, het spoilergedeelte staat duidelijk aangegeven.) Goed, misschien moet je dan ook niet te veel nadenken bij de film, want ik vind hem best entertaining. De acteurs zijn goed gecast en zitten prima in hun rol. Well done. Ik geef deze film dan ook 3 van de 5 sterren.

Let op: Spoilers The Meg

Hoe kan Jonas de Megalodon eerder zijn tegengekomen? Ten eerste zou de reuze haai zich onder een laag bevinden waar hij niet doorheen kan (excuses, ik ben de naam vergeten van die laag). Als hij er al door komt, doordat de onderzeeër het verwarmd heeft en er een baan is vrijgemaakt, zou dat de eerste keer moeten zijn geweest dat de Megalodon kon ontsnappen uit het onderste van de oceaan. Dus nogmaals de vraag: hoe kon Jonas dan de Megalodon al jaren eerder zijn tegengekomen?

Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu wanneer ze haar vriend Nick Young vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heef echter een aantal belangrijkrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder. Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder maken. Crazy Rich Asians is gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan.

Regisseur: Jon M. Chu
Acteurs: Ronny Chieng, Remi Hii, Sonoya Mizuno, Jing Lusi, Nico Santos, Henry Golding, Constance Wu, Gemma Chan, Ken Jeong, Michelle Yeoh, Lisa Lu, Chris Pang, Jimmy O. Yang en Awkwafina
Genre: Romantiek / Komedie
Speelduur: 120 minuten
Te zien vanaf: 16 augustus 2018

Allereerst dacht ik dat Crazy Rich Asians over the top zou zijn. Zo oogde voor mij de trailer. Echter bleek de film toch wat serieuzer en dus echt een romcom. Daardoor moest ik even schakelen toen ik uit de bioscoop kwam. Ik zat wel goed in het verhaal. Ik kon me goed inleven in de hoofdpersoon Rachel doordat ik voelde wat zij voelde, dus dat is goed neergezet. Toch is de film een ver-van-mijn-bed-show. Dat kwam door het stukje cultuur als door de opvoeding. Het maakte het verhaal interessant, maar ook een beetje bizar. En dat bedoel ik natuurlijk niet verkeerd naar culturen die daadwerkelijk zo zijn. Het is gewoon anders.

De film is heerlijk om gedachteloos te kijken. Net als bijvoorbeeld Clueless (1995). Een fijne romcom, waar je niet bij na hoeft te denken en gewoon heerlijk van geniet. De film is gebaseerd op een bestseller (die ik overigens niet ken, maar nu toch wel nieuwsgierig naar ben geworden) en bestaande uit 3 boeken. Ik ben benieuwd of er ook een tweede verfilming komt. Er is absoluut ruimte voor open gelaten. Deze film krijgt van mij 3 van de 5 sterren.

Heb jij een van deze films gezien en zo ja, wat vond je er van? Zo nee, zou je een van deze films willen zien?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

4 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close