Mijn laatste receptje heb ik alweer een jaar geleden voor jullie geschreven. Hoogtijd dus om weer een knaller van een hit met jullie te delen. Deze keer deel ik met jullie een heel simpel vegetarisch gerechtje die echt om te smullen is én binnen 10 minuten op tafel kan staan. Laat ik het zo zeggen: mijn man (en ik ook!) hadden niet verwacht het zó lekker te vinden! Lees snel mee hoe je deze overheerlijke Pita falafel met Hüttenkäse salade maakt.
Ik vind dat ik wel moet beginnen met iemand wat credit te geven. Ik vraag geregeld op mijn Instagram Stories wat jullie die avond eten en deel met jullie wat wij eten. Op die vragensticker komen altijd hele leuke reacties! Super tof! Het receptje wat ik vandaag met jullie deel is een inspiratie-variant op wat Nophar naar mij stuurde. Nophar kennen jullie misschien wel van haar gastblogjes bij The Mommy Diaries. Echt een heel lief en leuk mens om ook te volgen op Instagram. Dus Nophar (je weet het al!), maar super bedankt voor je inspiratie!
Let’s go naar hoe je dit heerlijke gerechtje maakt.
Wat heb je nodig voor 2 volwassenen en 1 peuter
- 1 pakje pita broodjes (5 stuks)
- 1 pak balletjes Falafel (20 stuks)
- 200 gr Hüttenkäse
- 1 rode ui
- 1/3 komkommer
- ± 10 snoeptomaatjes
- 1/2 limoen
- Olijfolie
- Peper en zout
- Evt. een sausje
- Oven (of magnetron met ovenfunctie)
- Koekenpan
- Saladekom
- Schilmesje of dunschiller
- Mes
- Lepel
Recept
1. Verwarm de oven voor zoals beschreven op de verpakking van de Pita broodjes en maak de pitabroodjes daarna warm.
2. Doe de Hüttenkäse in de saladekom.
3. Schil de komkommer en snij de komkommer vervolgens in kwarten en snij in kleine stukjes. Gooi ze daarna bij de Hütenkäse.
4. Halveer de snoeptomaatjes en gooi ze ook in de saladebak.
5. Snij de ui in halve ringen en voeg ze toe aan de salade.
6.Gooi op gevoel een beetje olijfolie erbij en knijp de halve limoen boven de salade uit. Bestrooi eventueel met zout en peper.
7. Meng de salade en verdeel over de 3 borden.
8. Doe een klein beetje olijfolie in de koekenpan en bak de falafel balletjes zo’n 4-6 minuten.
9. Haal de pitabroodjes voorzichtig uit de oven en snij door de helft. Vul iedere helft met ongeveer 2 balletjes en leg ze op het bord bij de salade. Je kunt eventueel eerst in de broodjes wat saus doen, zoals knoflooksaus of sambasaus.
10. En klaar is je pita falafel met hütenkäse salade. Smakelijk eten!
Voedingswaarde per persoon
Calorieën: 727 Kcal
Koolhydraten: 91 g
Vetten: 26,3 g
Eiwit: 27 g
Hou jij ook van zulke makkelijke receptjes?
Pin dit recept voor Pita Falafel met Hüttenkäse salade voor later!
[no_toc]
4 comments
Hmmm, lekker, makkelijk en gezond. Daar hou ik van!
Ik ook inderdaad! Echt een fijn receptje dit!
oh die salade ziet er ook enorm goed uit zeg!
Jaaaa! Die is echt heel erg lekker!