Stoppen of doorgaan met bloggen?

Het is al een behoorlijke tijd geleden dat ik voor het laatst een echte blog plaatste. Tijd dus om mijn struggles met jullie te delen. Want wil ik stoppen met bloggen of ga ik ermee door?

De afgelopen maanden

In februari ben ik begonnen met de flexibele deeltijd opleiding van de pabo. Dat betekent concreet dat ik twee avonden in de week school heb en één dag stage moet lopen. Dat naast mijn 3 werkdagen en mijn gezin. Los van deze feiten, moet ik voor mijn werk en stage ook van alles voorbereiden. Mijn tijd was op en ik was moe. Bloggen ernaast? Poeh, nee. Ik had behoefte aan rustig op de bank een boek lezen of serie kijken wanneer ik ergens nog een gaatje had waarin ik niets hoefde.

Zomervakantie en bloggen

In de zomervakantie blog ik al járen mega actief. Ik had gedacht dat ik het nu wel weer opgepakt zou hebben. Ondertussen heb ik al anderhalve week vakantie en heb ik lekker niks gedaan. Heel fijn. Tegelijkertijd heeft dit mij ook aan het denken gezet.

Wil ik nog wel doorgaan met bloggen?

Een vraag die ik ondertussen nog steeds niet beantwoord heb. Het zit namelijk zo: ik vind bloggen nog steeds enorm leuk en tof om te doen, maar ik weet ook dat ik na de vakantie weer geen tijd ga hebben. Moet ik dan wel door willen gaan?

Toekomst van natasjaonline.nl

Ik heb zoveel energie in mijn blog(s) gestopt de afgelopen acht jaar. Ik ben er in ieder geval niet aan toe om dit hoofdstuk af te sluiten. Ik wil de deur niet sluiten. Dus dat ga ik ook (nog) niet doen. Ik wil blijven bloggen, maar weet ook dat dit de komende drie jaar op een laag pitje staat. Ik kan er de tijd en energie niet voor vinden om het bloggen naast alles consequent op te pakken.

Concreet betekent dit dat ik ga bloggen wanneer ik er wel de tijd en energie voor vind en dat je er vanuit kunt gaan dat er soms maanden niets online komt en soms weken wel weer. Heel eerlijk: ook nu in de zomervakantie vind ik het wel een keer heel chill om niks te ‘moeten’. Voor het eerst sinds 2013 dat ik niet iedere dag in de zomervakantie bezig ga zijn met bloggen.

Online is Natasja wel actief.

Natasja blijft online. Op Instagram ben ik namelijk nog steeds heel actief. Zowel qua het posten van foto’s als in mijn stories. Op YouTube blijf ik de weekvlogs plaatsen. Extra video’s zullen er hoogstwaarschijnlijk niet komen. Instagram is dus de place to be. Daarin zal ik micro-bloggen. Volg @natasjaonline.nl op Instagram om mij te blijven volgen, voor interessante tips, voor herkenbaarheid, voor gekheid en nog meer.

Zie ik je daar?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

2 Comments

 • Patricia Kleijn

  7 augustus 2021 at 21:39

  herkenbaar hoor, ik twijfel zelf ook om te blijven bloggen. Ik heb mezelf nu dit jaar nog gegeven om te beslissen en als ik zo blijf aanrommelen en de fun er niet meer in terug krijg stop ik volgend jaar…ik hoop dat je weer een beetje ritme kan vinden succes

  Beantwoorden
  • Natasja

   9 augustus 2021 at 09:15

   Ik ga mezelf geen tijd geven, want tijdsdruk werkt niet bij mij. Ik blijf gewoon voelen wat ik wil doen. Ik haal nu veel energie uit Instagram en daar ga ik nu vooral mee door. Is qua tijd ook nog goed te behappen.
   Jij veel succes met jouw keuze! Met aanrommelen is ook niets mis hè 😘

   Beantwoorden

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close