Mijn ervaring met de minipil

Toen ik zwanger wilde worden, stopte ik natuurlijk met de pil. Een aantal weken na de bevalling kwam tijdens het gesprek met de gynaecoloog anticonceptie ter sprake. Vanwege de hormonen in de meeste anticonceptie middelen, was er niet heel veel keus omdat ik borstvoeding gaf. Ik was altijd heel tevreden over de pil, maar die mocht ik dus niet. Daarom besloot ik voor de minipil te gaan. Hoe de minipil mij bevalt (zowel met borstvoeding als zonder borstvoeding) vertel ik je in dit artikel.

Borstvoeding en minipil

minipil verpakking

Ik begon met het slikken van de minipil zo’n 6 weken na de geboorte van Isabelle. Ik was toen nog niet ongesteld geworden. Na een week slikken, zou de minipil veilig moeten zijn, dus tot die tijd moet je nog andere voorzorgsmaatregelen treffen. Als je begint met slikken op de eerste dag van je menstruatie is ‘ie wel meteen veilig. Tijdens mijn borstvoedingsperiode (ik heb Isabelle 9 maanden borstvoeding gegeven) heb ik nooit ergens last van gehad. Ik ervoer geen klachten. Het enige wat belangrijk is, is dat je hem strikter moet slikken dan de gewone pil. Het liefst iedere dag op hetzelfde tijdstip. Een paar uur verschil maakt niet per se heel veel uit, maar ben je er wel bewust van dat je de kans op een zwangerschap dan wel vergroot.

In mijn borstvoedingsperiode is de minipil mij prima bevallen. Ik heb geen doorbraakbloedingen gekregen of andere klachten ondervonden. Dat kan namelijk een nadeel zijn van de minipil. Sommige vrouwen worden helemaal niet ongesteld (yay!) en andere vrouwen kunnen zo nu en dan (ook hier weer de ene vrouw meer dan de andere) last hebben van doorbraakbloedingen. Ik ben dus niet ongesteld geworden. Heel fijn!

De minipil na mijn borstvoedingsperiode

Toen ik stopte met borstvoeding heb ik nog overwogen om over te stappen naar een ander anticonceptiemiddel. Maar ik had twee redenen om dat niet te doen. De eerste was omdat de minipil mij eigenlijk wel prima beviel. De tweede reden heeft te maken met een eventuele volgende zwangerschapspoging. We hebben nog geen idee of en dan dus ook wanneer die er gaat komen, maar ik vind het geen prettig idee om mijn lichaam weer vol hormonen van de gewone pil te stoppen als ik binnen nu en een korte tijd toch weer opnieuw in verwachting probeer te raken. En een spiraaltje is ook zonde omdat die tot 5 jaar kan blijven zitten. Als we al voor een tweede kind gaan, dan willen we daar geen 5 jaar tussen laten zitten.

En dus ben ik gewoon doorgegaan met de minipil. Na één maand kreeg ik last van spotting. Daarnaast heb ik de laatste tijd flink last van hoofdpijn. Ik vermoed dat het door de minipil komt, want ik heb vrijwel nooit last van hoofdpijn en al helemaal niet iedere dag. Ik heb dan ook komende week een afspraak met de huisarts hierover. De assistent denk ook dat het van de minipil kan zijn. Zeker weten doe ik het op dit moment nog niet, maar op internet lees je wel dezelfde klachten. Al kan hoofdpijn natuurlijk tientallen redenen hebben.

Mijn ervaring met de minipil

minipil

Tijdens de borstvoedingsperiode beviel mij de minipil heel goed. Nu – zonder borstvoeding – lijken er allerlei klachten te ontstaan en zou ik het liefst het doosje in de prullenbak willen gooien. Hier heb ik namelijk geen trek in.

Dit is natuurlijk mijn ervaring. De minipil heeft op iedere vrouw een ander effect. Zo heb ik al veel verhalen gelezen van vrouwen met heftigere klachten als ook van vrouwen die er echt over te spreken zijn omdat ze niet ongesteld worden bijvoorbeeld.

Ik ben heel benieuwd wat de huisarts komende week zegt en of ik dan dus doorga met de minipil. Mocht ik nog een tweede kindje krijgen en hem of haar borstvoeding kunnen geven, dan zou ik absoluut weer kiezen voor de minipil.

Heb jij ervaring met deze pil? En welk anticonceptiemiddel vind jij fijn om te gebruiken?

Liefs Natasja

Volg mij ook op: Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, YouTube of Bloglovin'

13 Comments

Geef een antwoord

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close